Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Момчета прееба ми се резбата на ръчката и сега стой наполовина извадена от китарата. Не мърда на никъде. Какво да правя? :):)

Отговорено

така както си обяснил проблема се съмнявам някой да ти даде точен отговор

как така наполовина извадена, не може да я развиеш - затяга или какво?

на мен някой навремето да не ми е оправял ръчките, размърдай техническата си мисъл (ако има такава де) и предполагам ще намериш решение

Отговорено (Редактирано)

заклещи се, викаш ... :D:)

еми, няма как - ще трябва да я изкараш. еми, пробвай леко да поразклатиш перпендикулярно на тялото, върти там напред назад, докато се раздвижи, и това е ... само по-леко и постепенно, че да не си прецакаш съвсем резбата на бриджа

Редактирано от sevenstring
Отговорено

Аз имам подобен проблем - на моя Скуайър Страт преди няколко месеца му извадих ръчката и като я погледнах - резбата станала на задник. Не знам обаче какво е положението вътре (в смисъл да не просто ръчката да е ое по-лек мат'риал). Та въпроса ми е как мога да оправя ръчката, евентуално и резбата в тремолото, а ако не мога, пък тремолото се окаже добре (не знам как да го изследвам - с просто око нищо не видя), откъде мога да си купя само ръчка (или не мога)?

Пак повтарям - Скуайър Страт ми е талпата

Отговорено

По-логично е да се изрони резбата на моста отколкото на ръчката(за съжаление). С повече напън, като я въртиш в посока развиване, би трябвало да успееш да я изкараш.

Отговорено

Извадих я с 15 минутно мъчене.. еб#$о и се беше мамата на резбата.. много кофти.. Направо.. сякаш някой ми откъсна лявата ръка.. :punk_guitar:

Отговорено

занеси я на техник или просто я смени...не разбрах само резбата на ръчката или на самия флоид????

Отговорено

Туй е май типичен проблем с прецакването на резбата на скуайърите...и аз съм имал скуайър преди 10 години и пак същата работа ...свирил съм и на читалищен фендер оригинален на който от 79-та година нищо не му е сменяно по хардуера...и са свирили сто хиляди човека прз тия години на него и не е мръднал нито като тон нито като удобство...сори за оффа ама не се сдържах....

Отговорено

И аз имам такъв проблем на Скуайъра, ама го реших генерално. Махнах ръчката, хвърлих я в най-близката кофа и си фиксирах тремолото. И без това само разстройваше като го докоснеш, няма смисъл от него де факто, докато не се реша да го сменя с нещо читаво.

А, да, щях да забравя - при тез талпи никога не се прецаква ръчката, а тремолото, защото е някаква евтинджос сплав, която дори само от ползването по предназначение се прецаква.

П.С. Горното мнение важи за наблюденията ми над Афинити и Стандарт сериите.

Отговорено
А, да, щях да забравя - при тез талпи никога не се прецаква ръчката, а тремолото, защото е някаква евтинджос сплав, която дори само от ползването по предназначение се прецаква.

П.С. Горното мнение важи за наблюденията ми над Афинити и Стандарт сериите.

Ами не знам човече - моят Скуайър го взех с някво намаление за 200 кинта (през ъъъ 2004-та за коледа имаше промоция в технополис - малее къв тъп съм бил ;) ;) ) и ръчката почти няма резба, пък по времето когато се "счупи" (не е станало от веднъж ама айде де - няма кой да види) не бях толкова велик китарист ;) , че да я ползвам непрестанно. Ще взема утре да направя едни снимки на ръчката да си кажете мнението какво да я правя, че сега съм с вързани ръце. ;)

Отговорено (Редактирано)

Звъниш на този номер 0898819785-Петър това е човека който ще ти помогне работи перфектно.

Редактирано от Mark Avrelii
  • 2 weeks later...
Отговорено

Мда, и аз имам същия проблем със Squier-а си, че даже и нова тема постнах (да се ева..., сори за което към модераторите на форума)

Та това, което разбрах, от познати, а и всеобщото мнение тук е, че бриджа на Squier-ите лесно се прецаква.

Не знам от каква спалв е, но явно е някакъв тип боклук, предполагам е доста мек, понеже когато излезе проблема с луфта при ръчката я извадих и по първите няколко канала на резбата имаше наслагвания от метал...

т.е. метал от бриджа... Точно това ме навежда на мисълта, че е някаква мека сплав -> боклук.

Та до някакво кой знае колко добро решение никой не ме доведе. Един вика навивай разни изолационни материали (изолир бан, тефлон и друг тип такива) и бичи там яко, без да ти пука. Друг казва, че поради същия проблем не ползва вече тремолото си...

И в крайна сметка мисля да ида до един магазин във Варна, понеже в петък ще патувам на там, който го държи един пич, чисто и просто от любителкса гледна точно и има доста техника, китари и част при него (естествено всичко на старо...). Мисля да погледна за някой бридж от по-стар Fender или Squier с цел да е по-качествен от моя... Също така мисля и за някакви що годе по-сносни сингъл койли да погледна, ако му се намират или ако може да изнамери от някъде...

Отговорено

според мен най добре е да се сложи ръчка от флойд (която не е на резба), в някой от руските сайтове пишеше как се прави, само не знам далии в бг се продават такива ръчки

Отговорено

Светнаха ме за друго решение на този проблем днеска.

Разгледах един Squier на близо 20 години.

Направена е втулка с нова резба в тремолото и така то наистина не мърда, т.е. когато гънеш жиците с ръчката няма луфт. :hysterical:

Малко странно и не толкова финно ми изглежда някой стругар да "ръга" из тремолото резби и втулки, но наистина има ефект, поне при тази китара, която гледах.