sonata_composer Публикувано Януари 31, 2019 Публикувано Януари 31, 2019 Добър ден, колеги, Та, имам един изпит в унито, на който трябва да свиря на до ключ произведения, някакви малки откъсчета, ама материала си е цели 16 страници! Та, има ли някой тук възможност да ме научи как се свири на пиано до ключ в различните му цели 5 на брой разновидности? Наистина ми е много трудно да разчета! Имам време, не е задължително сега да го взимам [ вмомента съм в изпитна сесия], но до началото на Юни трябва да се явя и да го взема! Предмета е Свирене на Партитури, като партитите са на до ключ 2 петолиния или до ключ плюс солов и басов ключ плюс на различни петолиния. Досега не успях да намеря и един преподавател, който да може да ми обясни как да го свиря туй, повечето се отказват. Готов съм да заплащам за тези уроци! Давам снимка на материал от първата страница с ноти. Цитирай
CyberGene Отговорено Януари 31, 2019 Отговорено Януари 31, 2019 Съвет трудно мога да ти дам, аз също съм се пробвал да свиря от оркестрови партитури и ми е било голям зор, но магическа пръчка за тези неща няма, просто на всеки ключ различните ноти стоят на различно място. Научаваш го кое е и свириш, трябва си практика. То е като със сол и фа ключ, няма разлика Пак да кажа: ако питаш дали има някакъв трик, дето някой да ти го покаже и от утре да почнеш да го четеш като сол ключ - няма 1 Цитирай
sonata_composer Отговорено Януари 31, 2019 Автор Отговорено Януари 31, 2019 (Редактирано) Бъркам си пръстите, при 2 преподавателки отидох на консултация, викат ми, че нямали възможност да ме научат. Е, знам, че няма трикове, ама ако го назубря със солов и басов ключ след тва ке се объркам като ми посочи определен откъс да изсвиря кой е и как се прави. Всъщност има трик да учиш на басов ключ - там нотите са на малка терца като символ от соловия, ама с октава надолу, така че все пак е по-лесно. Редактирано Януари 31, 2019 от sonata_composer добавяне на информация Цитирай
CyberGene Отговорено Февруари 1, 2019 Отговорено Февруари 1, 2019 13 hours ago, sonata_composer said: Всъщност има трик да учиш на басов ключ - там нотите са на малка терца като символ от соловия, ама с октава надолу, така че все пак е по-лесно. Еми да де, същата работа. Ти нали ги знаеш всеки до-ключ на колко е, защо трябва да ти го казва някой? Средната част на символа за до-ключ се слага така, че да посочва на коя линия седи средно до. Аз съм свирил само от алтовия до-ключ - този, който се ползва за виолата и си знам, че там нотите все едно на половин тон (и една октава) под тези на сол ключ. Примерно виждам нотата ми (по сол ключ), а свиря всъщност фа (с октава надолу). И те така и за останалите ключове. Задачата е много тегава, признавам, но си трябва просто свирене Цитирай
sonata_composer Отговорено Февруари 1, 2019 Автор Отговорено Февруари 1, 2019 (Редактирано) да де, ама пробвай да научиш на сопранов или на теноров. Бъркам си пръстовките, 3 месеца седя на първата страница и не мога схвана, особено с тоналностите! То си е егати и гадното! Редактирано Февруари 1, 2019 от sonata_composer печатни грешки Цитирай
sonata_composer Отговорено Февруари 7, 2019 Автор Отговорено Февруари 7, 2019 Нищо. Ще мамя. Сори. не мога, пиша ги в програмата, транспортирам на сол и фа ключ и това е. Цитирай
sonata_composer Отговорено Декември 16, 2019 Автор Отговорено Декември 16, 2019 Писа ми четворка, не че има някакво значение, отказах се. Тая специалност ще я завърша на кукуво лято......... Цитирай
Recommended Posts