emosms Отговорено Декември 31, 2020 Автор Отговорено Декември 31, 2020 Не е дискомфортно усещането на сатенирани позиции, завършени с фина шкурка. Сега си въобразявам, че имаш по натурално усещане за плъзгането и леко съпротивление (глупости). Разликата обаче (ако я има изобщо) е несравнима с това, да минеш на по-голяма дебелина струни и да бендваш. Иначе си прав, че трябва да се завършва докрай - най-малкото изглежда леко недовършено. След нова година може да си поиграя с левълинг на един бас (евентуално да му подобря екшъна). Ще съм по-подготвен, и няма да оставям полирането. Пожелавам приятно прекарване на вечерта и плодотворна нова година, с резултати в свиренето, без вманиачаване по оборудване. Сори че се нервирам - мъча се с кашкавалените ръце да свиря некви неща.. ни алтърнейт пикинг, ни легато, ни мисъл, за познания по хармония, акомпанимент и цели парчета да не говорим... 1 Цитирай
Hillbilly Отговорено Декември 31, 2020 Отговорено Декември 31, 2020 Абе,комфорт-требва да можеш да изкарваш звук от всяка талпа и това е от ръцете.Аз кво да кажа - на Гибсън СГ - сравнително високи позиции,Токай 84г- винтидж,тънки, и най големия ташак е че не са мръднали за тия години - пробвах с магнит-не е стомана,материал балиго.Фендер с поизядени позиции ,малко си играх,но още може като левълинг и се свиква,то от свирене се поизшлайфаха..Никоя не ми е неудобна.А някои и фингърборда дълбаят,че им пречи-за всеки влак си има пътници. Цитирай
emosms Отговорено Януари 1, 2021 Автор Отговорено Януари 1, 2021 Някои неръждаеми сплави не фащат магнит... Пак ми се въртят глупости в главата, имам китари да си свиря, и бас, но... Нямам теле.. Неоригинално разбира се, най-много скуеър. Гледам един уошбърн, който тр. да е читава китарка, но не ме кефи формата на главата. Мн. далеч от теле. Кво теле е тва.. Цитирай
emosms Отговорено Януари 23, 2021 Автор Отговорено Януари 23, 2021 Полиране, комбинирана паста Мирка. Има и по-яки, но тази работи екстра за ръчно полиране. Цитирай
Recommended Posts