Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
А как става така 4е има евтини микрофони. Ми вси4ки изветни марки си правят миктофоните в Китай от много години насам. Китайците не са глупави и през вси4ките тия години са се нау4или как да правят микрофони. Нау4или са се как да отбягват патенти в ЕС и в USA и тези микрофони най-вероятно са произведени на линия на която успоредно се произвежва я Shure, AKG или не6то подобно. Преправят малко схемите да не ги съдят за плагядство (над 30% трябва да са разликите) като в пове4ето слу4ай сменят минимални не6та ....

Е сега вече ми стана ясно .... 30% значи...Като съм недоучил, кой ми е крив...

Отговорено
Е сега вече ми стана ясно .... 30% значи...Като съм недоучил, кой ми е крив...

то4но така е положението - нямат R&D Department, нямат огромна администрация, нямат мрежа от дистибутори, нямат маркетинг и реклама. Ей това батка дори по дебелите книги го смятат към 80% от разходите по едно производството. Ти кво си мисли6 4е само 4арковете струват пари ...

Аз ве4е се извиних и това е посленият ми пост по темата - няма смисъл просто да си 4е6ем клавиатурите и да си губим взаимно временто

Поздрави и със здраве

Алекс

Отговорено

А аз искрено съжалявам,ако с въпросите си съм засегнал нечие 'Символ Верую',или съм застанал "напряко" на определена житейска философия!

... Нека всеки си гони задачите,или "си губи времето" според разбиранията си!

Отговорено (Редактирано)

Значе ако имате време и/или нисък бюджет си заслужава да се проворите из нета - има страшно много информация за тия микрофони и техните модели. Има и записи за директно сравнение в судио и в домашни услови на различни видове кондензаторни микрофони в това число и Neumann TL 103, Neumann U87, RODE NT 1000 и тн ... посто можете да чуете дали биха ви свършили работа или не. Препоръчвам дори на професионалисти да инвестират някой и друг час ровене и слушане - може пък да спестят някой лев.

Аз лично поръчах няколко които тествах вчера и днес, един ще задържа а другите ще ги върна утре защото ми трябва 1.

аре със здраве

Алекс

Редактирано от vhcs
Отговорено
Ще се радвам да споделиш с нас резултатите от тестовете :punk_guitar:

Аз малко късно прочетох темата и се включвам със закъснение, но...един приятел си е купил такъв микрофон...китайски с лампа ецц 83 ( 12 ах) в него и с отделно захранване съответно ..на вид е убиец - с ластичният държач със всичките му там екстри...взех го за 3 -4 дена да го пробвам, но нъц....да ви кажа не бях много очарован от звука...свучи среднисто и не става за запис на китарни боксове защото е много чувствителен откъм ниво...но определено си става за запис на вокали и акустични китари...стига обаче да не не се прекалява с очакванията според мен за кой знае какъв звук...направи ми впечатление, че ако трябва да го сравня с подобен кондензаторен модел - примерно Studio Project C2 от подобен ценови клас по ми харесва ST. Projecta тъй като работя с такъв и по ми харесва като регистър....специално за дикторски глас не бих избрал китайският защото ми липсва подходящ тембър откъм ниските...това е лично мнение. Като цяло става микрофона и си заслужава парите, но недейте да прекалявате с очакванията и изискванията. :punk_guitar:

Отговорено

THE T.BONE SCT700 и на мен не ми хареса, не е ло6 ама 4овек не трябва да о4аква 4удеса от него. От ламповите оба4е SCT800 наистина е добър и си заслужава, но на мене ми бе6е скъп. Другите които тествах бяха SC1100 и SC450. И двата са добри и като изработка и като саунд. Ли4но се спрях на SC1100 за6тото пове4е ми допадна и е все пак малко по-добър от SC450.

Който търси лампов нискобуджетен микрофон - SCТ800 и нагоре, а който търски нормален от SC450 нагоре да гледа ...

По принцип тези микрофони са за запис на вокали/глас, акусти4ни китари но не и за ел. китари или озву4аване на кубета/кабинети. Ли4но препоръ4вам SC1100 - добра изработка, доро ка4ество на звук и супер цена. С един лампов преамп би трябвало да заспи, ама това все о6те не съм го тествал

Поздрави

Алекс

Отговорено

Не мога да кажа, че съм голям разбирач на микрофони, но от личен опит мога да кажа, че всичко евтино в крайна сметка излиза скъпо!!! А за тази марка микрофони, абсолютно нищо не съм чувал!!! Така, че ако случайно си решил да си купуваш евтин микрофон, или каквото и да е друго нещо, не рискувай!!! Е мойе да изкараш и късмет де!!!

УСПЕХ