emubg Публикувано Септември 21, 2018 Share Публикувано Септември 21, 2018 Проблемът ми е тривиален- трябва да се смени батерията на синтезатор Yamaha DX7... Понеже аз съм човек с две леви ръце, пък и из нета прочетох, че има различни разновидности на батерията Cr2032- при които се налага запояване към дънната платка... а това е прекалено сложно за мен. Моля, ако знаете майстор в София, който може да ми помогне, споделете. Не искам да изгубя тези толкова архаични звуци... Благодаря предварително. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yamaha Отговорено Септември 22, 2018 Share Отговорено Септември 22, 2018 Не мога да ти дам координати на софийски майстор, защото не съм от София, но тъй като наскоро правех същата процедура с една друга ямаха (SY85), която по същия начин е със запоена към дъното батерия, бих могъл да ти дам съвет - докато си намериш майстор, вземи си междувременно един 2032-цокъл за запойка, а не запоявай пак директно новата батерия. По този начин при следваща смяна (ако смяташ дълго да си ползваш ямахата), просто махаш изтощената и слагаш нова батерия, а не се занимаваш с нови запойки. Аз си бях взел от тези цокли, но предполагам, че същите ги има и из нашите магазини - онези "пинчета" дето стърчат влизат точно в старите дупки, където е запоена в момента батерията ти. Не е сложна процедурата, даже из нета има подробни указания със снимки кои винтове да развиеш, кои кабели да махнеш докато стигнеш до старата батерия и общо взето става за 30-40 минути от разглобяването до последния завит винт. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synthmaniac Отговорено Октомври 7, 2018 Share Отговорено Октомври 7, 2018 Наскоро смених батерията на моя DX7s, няма нищо сложно, което да те затрудни. Ето няколко линка за самата смяна - https://www.youtube.com/watch?v=ZaN9_sKezDU https://www.youtube.com/watch?v=P-ZEzYysozs Проблемът при мен е, че загубих фабричните звуци. Намам картридж, а и не ми се инвестира в скъп МИДИ кабел (с евтин изгубих няколко дни в опити да изпратя Sysex файловете) та молбата ми ,е ако някой има да ми заеме картридж за DX7S/DX7IID-FD или качествен миди интерфеис. Мога да върна услугата - разполагам с много и качествени програми и семпли за KORG-Kronos,M3,Radias / Yamaha-Montage.motif-ES-XS-XF.MOX.MOXF.MX Novation Ultra-Mininova. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
emubg Отговорено Октомври 17, 2018 Автор Share Отговорено Октомври 17, 2018 Благодаря за отговорите. Понеже, както казах, съм с две леви ръце, плюс това недовиждам много, все още ще търся майстор в София. Synthmaniac, мисля че ми се намира такъв картридж. Ако си от София не е проблем да се видим и да ти го дам за проба. Моля, потърси ме във фейсбук, че там най- често влизам- Емилиян Петков, профилната ми снимка е индивид, гледащ през клони на дърво. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Мартин87 Отговорено Октомври 18, 2018 Share Отговорено Октомври 18, 2018 Обади се на 087 9832912 Това е телефона на Невилиян от Гема мюзик (собственика). Имат добър майстор, който ще ти свърши работа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts