Jump to content
Българският форум за музиканти

emubg

новаци
  • Мнения

    18
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от emubg

  1. Благодаря за отговорите. Понеже, както казах, съм с две леви ръце, плюс това недовиждам много, все още ще търся майстор в София. Synthmaniac, мисля че ми се намира такъв картридж. Ако си от София не е проблем да се видим и да ти го дам за проба. Моля, потърси ме във фейсбук, че там най- често влизам- Емилиян Петков, профилната ми снимка е индивид, гледащ през клони на дърво.
  2. Проблемът ми е тривиален- трябва да се смени батерията на синтезатор Yamaha DX7... Понеже аз съм човек с две леви ръце, пък и из нета прочетох, че има различни разновидности на батерията Cr2032- при които се налага запояване към дънната платка... а това е прекалено сложно за мен. Моля, ако знаете майстор в София, който може да ми помогне, споделете. Не искам да изгубя тези толкова архаични звуци... Благодаря предварително.
  3. Предпочитам да е или късно вечер, или ран сутрин. Сега малко съм позатънал в работа, но да кажем- следващата седмица в четвъртък вечер???
  4. Никой не се е обадил за сравнението. И на мен ми е интересно. Потърсете ме в МД Студио и ще се уговорим нещо.
  5. Мдааа. Доста впечатляващо. Това трябва да се чуе.
  6. Аааа. Наздраве! Честит рожден ден на Сашо от Декор. Да си ми жив, здрав и да твориш още повече. Тя този отговор не е за тук, ама вече съм пиян и не знам къде пиша. Аре, лека....
  7. Мисля че може при мен- в МД Студио, но трябва да е когато няма работа и ми е спокойно- значи някоя вечер или по-рано сутрин. Дайте да определим дата и да се уговорим нещо. Ще ви помоля ако звъните в студиото да търсите мен- Емо. Нямам го гранда, абе носете всичко с което искате да го сравним.Лека и умната
  8. ОК, навит съм за пробата с Гранд-а, за Абсинта също, и за ФМ7, ако греша сега е момента да ми го покажете. Нямам го гранд2, така че ще трябва да ми го донесете. Кажете кога ще е " състезанието". Предпочитам сутрин- когато не съм умрял от бачкане.
  9. Не съм го чел никъде- отворих си свирката и видях конверторите.За справка- http://apgrade.narod.ru/digital.html. Мисля че бяха PCM1716. За софт синт- както казах пробвал съм почти всичко. Кажи някой синт който те е впечатлил и ще го обсъдим. Пък може и да го чуем и двамата и тогава да си извадим заключения.
  10. Работя с RME2496, имам ги реалните 24бита. Пробвал съм почти всички софт синтове. Мониторите ми са SD Audio - от Деспотов. Както казах, ако някой има желание да направим проба- да заповяда- навит съм да ми покажете че греша. Пък и това си е моето никого незадължаващо мнение. Само да спомена че ЦАП-овете на Корга са Бър Браун.
  11. Хубава идея си е да има нет в студиото, но лично аз не искам работната ми машина да си има проблеми, пък и винаги ми трябва изчислителна мощ и всичко излишно от Уйндоус-а е разкарано. Може би ще си пуснем нет ако Вальо вземе някое слабо комп.
  12. Ще се радвам ако мога да помогна с нещо. Лека...
  13. Казвам се Емо, клавирист, на 31г, от София, семестриално съм завършил академията, обичам да слушам блус, джаз, рок (до Пантера). Напоследък съм позагубил малко техника че не ми остава свободно време да си посвирвам. В момента работя в МД студио. Поздрави на всички и лека...
  14. Добре заварил Поздрави на всички клавиристи!!!
  15. Ами да добавя още един от умрелите- Кени Къркланд. Иначе освен дотук изброените си падам по Маккой Тайнер, Томи Фланаган, Бил Еванс,изобщо- много са.
  16. Твърде интересен дебат за Корг се случва тък. Първо да си кажа че и аз съм с Корг.Карма,и съм доволен от звуците, функционалността, тежестта. Перфектен за живо свирене. Мисля за себе си че разбирам горе-долу от компютри и от комп синтезатори. Ами според мен няма сравнение между хардуерен и софтуерен синтезатор. Кармата е с 24б конвертори, а когато слушам софтуерен 24б синезатор с 24б звукова карта ми прави впечатление плоския и стъклен звук. Готов съм да направим опит с всеки от вас които се заинтересува- да си вземе най- добрия Вюрлицер от комп-а и да го сравним с моя . Не казвам че моя е по-истински- просто ми звучи по-добре. Та когато се казва че OASIS на KORG стува толкова не мислите ли че в цената влиза не само железарията, а и работата на няколко лаборатории за семплирането на звука на Корг. Искам да имам и Мотиф, но... ако трябва да си избера само един синтезатор- това за мен си е Корг. Иначе си имам Ямаха ДХ7 и HILLWOOD SY 1800.Падам си по стари свирки- така че ако имате някоя която си стои в гаража и не я използвате- дайте и шанс за втори живот.
  17. Ами имам си един такъв в къщи HILLWOOD SY 1800, ама нещо нищо не мога да намеря в нета за него. Или пък тва дето го намирам не ми върши никаква работа. Засега само на снимка успях да го намеря-matrixsynth.com/blog/media/LotImg5944.jpg от този сайт:http://matrixsynth.blogspot.com/2005_09_01_matrixsynth_archive.html. Ако някой знае каква е тази японска компания дет го е произвела, друго какво е правила и изобшо всякаква възможна информация ще съм му благодарен. Звукът на свирката си е истински- ама наистина супер.
  18. Аре и аз да се запиша- Емо- 31г. София, интересувам се от стари синтове.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.