Vic7oR Публикувано Март 11, 2007 Публикувано Март 11, 2007 Здравейте! Прегладах темите за проблем като моя. Имаше нещо подобно, но мисля че нещата са различни. Значи работата е там, че съм "напреднал" китарист и свиря трудни парчета без проблем, но рядко използвам кутрето. Ако някой може да ми даде някакви упражнения или просто съвет, ще съм безкрайно благодарен. Марси! Цитирай
black_waltz Отговорено Март 11, 2007 Отговорено Март 11, 2007 John Petrucci - Rock Discipline Michael Angelo - Speed Kills намери си тези два видео урока, първия най-вече. В тях ще намериш отговор на въпросите си. също можеш да си разцъкваш ладовете без да използваш показалеца си, само с другите три пръста, това ще ти помогне да си раздвижиш лявата ръка и да отделиш кутрето от безименния Цитирай
rotten_perish Отговорено Март 12, 2007 Отговорено Март 12, 2007 аз немога да разбера как напреднал китарист пък да не използва кутрето. не се заяждам само ми е интересно дали още такива случаи Цитирай
stanbog Отговорено Март 12, 2007 Отговорено Март 12, 2007 има, има. но със сигурност повечето са по неволя: Django Reinhardt и Tommi Iommi са първите за които се сещам. Цитирай
Fashion Отговорено Март 12, 2007 Отговорено Март 12, 2007 Напреднал в кавички ли е и Джон Петручи е напреднал. Добър съвет за рок дисциплината. Цитирай
Vic7oR Отговорено Март 12, 2007 Автор Отговорено Март 12, 2007 аз немога да разбера как напреднал китарист пък да не използва кутрето. не се заяждам само ми е интересно дали още такива случаи Ами много просто.. Щи дам за пример блусарите.. солата се свирят много рядко с кутре.. и аз не се заяждам Alexi_Laiho мерси много батка.. Цитирай
Vinetu Отговорено Март 12, 2007 Отговорено Март 12, 2007 как напреднал китарист пък да не използва кутрето Reb Beach А по темата, хващаш уроците на Джон Петручи и Пол Джилберт и няма начин да не развиеш малкия Цитирай
Mladen Отговорено Март 13, 2007 Отговорено Март 13, 2007 Ами много просто.. Щи дам за пример блусарите.. солата се свирят много рядко с кутре.. и аз не се заяждам Alexi_Laiho мерси много батка.. Прав си!!!Така е при блусарите е така, но повече никога не е излишно!!! Да изкл. Факта че ставаш мн. по гъвкав! Така че поздравления за интереса и желанието!!! За упражнение пробвай: 1) Безименен пръст на 5-то 1-ва струна,"hammer on" с кутре на 6-то прагче и обратно "pull off" на 5-то!След това премести същата пръстовка, но от 6-то и 7-мо на 1-ва струна. след това минаваш на 2-ра струна от 6-то прагче и накрая връщаш на 5-то прагче 2-ра струна! (Също така кръстосвай ги:1-ва стр. 5-то,2-ра стр 6-то, 2-ра стр. 5-то и 1-ва стр. 6 прагче.Но това като отделно упражнение!) От всякъде позиция повтаряш легатото по 2 пъти. И след това поятаряш пак от 1-рва струна! И така докато постигнеш оптомално темпо!!! 2) (То е подобно)Среден пръст на 5-то,1-ва, кутре на 7- прагче (hammer on,pull off)!След това от 6 прагче същата прастовка,после горе 6-то на 2-ра и накрая от 5-то на 2-ра!(Пак на същия принцип с легатото и същите повторения!И с кръстосването пак!) Може да правиш упражненията и на по-дебели струни. Мн. помага!Но и изморява пръстите, така че почивай си докато се упражняваш! Greats!!! Bye! Цитирай
TerminalFrost Отговорено Март 14, 2007 Отговорено Март 14, 2007 Защо блусарите свирят само с 3 пръста? Цитирай
bbking Отговорено Март 14, 2007 Отговорено Март 14, 2007 (Редактирано) Защо блусарите свирят само с 3 пръста? Ами повечето от тях (Далеч съм от мисълта, че са всички) не са хич "технични китаристи". При тях е повече на усет за музиката. Редактирано Март 14, 2007 от bbking Цитирай
Janick_Gers Отговорено Март 22, 2007 Отговорено Март 22, 2007 Всъщност неизползването на този пръст не е чак толкова фатално според мен. Просто на някои така им е по-удобно. Разбира се, че по-правилната техника,а и по-ефективната е да се използва и този пръст, ама па я вижте Дейв Мъри от Айрън Мейдън. На пича му викат Дейв трите пръста, па е перфектен китарист. Цитирай
Vic7oR Отговорено Март 22, 2007 Автор Отговорено Март 22, 2007 Мерси на всички, който отделиха време да помогнат. Вече седмица се занимавам ежедневно с John Petrucci - Rock Discipline и смея да твърдя, че има ефект. Мерси още веднъж. Цитирай
Recommended Posts