de4o Отговорено Април 13, 2007 Автор Отговорено Април 13, 2007 Благодаря на всички за съветите,давйте още.Всъщност въпроса ми беше за микса,а не за аранжимента.Наистина някъде съм попрекалил,може би е от кофти монитори,но много ме учуди това,че доста от вас мислят звуците за синти.Всичко е правено с Reason 2.5,само ударните са от саундфонт на Тама,но и те са семплирани.Сигурно пропуските в микса ги правят да звучат така. Цитирай
antonium Отговорено Април 16, 2007 Отговорено Април 16, 2007 ми той reason не звучи много добре семплите са му гадни дори и да ползваш други семпли - по-качествени, пак е кофти звука пробвай с halion или reaktor, те са по-добре откъм звук Цитирай
adXok Отговорено Април 16, 2007 Отговорено Април 16, 2007 adXok, дори в джаз хармонията има "правило" за възможните разширения - да са на голяма нона над акордов тон, полутоновият интервал е неблагозвучен и е хаморнически слаб (освен ако не говорим за специални ефекти в композицията, фонова музика/саундтрак и т.н.). Само в доминантовите септакорди се прави изключение заради маскирането от страна на тритонуса, а и функцията им. Класически направо горят на кладата за подобни злокобни комбинации. Така че мисля, че е добре да се отбелязват подобни точки, за да станат навик още в началото и да се имат предвид. Не знам, Craig... аз винаги започвам с тананикане, фащам китарка или клавир (квот са ми дали) и не се интересувам, кой е написал че фа и ми (така нареченият полутон "мифа" от солмизацията) не могат да звучат като хармония. Да - "интерферират", но това понякога е доста добро изразно средство. В мои парчета почти забелязвам, че доста се срещат такива "мифи" кат си погледна MIDI-то. Прсосто ме кефят как звучат. И съответното обръщение много ме кефи - голямата септима като хармоничен интервал. Просто е перфектен. Голямата нона - също, както казваш но повече в състав на непълно акордово обръщение или в "збранените" последования квинта+квинта... Що са ги забранили и как могат да забраняват това, което мен ме кефи!? Що не забраниха теоретичните практизации на алеаторната музика, която е по-зле и от гаражен пънк!? Де4о, справяш се добре с Рийзъна. За да накар нещата да звучат по-обемисто, ще трябва обаче всеки звук (устройство или слой) да го симулирашш в някаква среда. Е, разбира се ще ти трябва за това нещо и доста над 1 GB RAM-памет... ама карай! Аз ако знаеш какви издевателства имам с тоя Рийзън!? Мамата си джаса... Сега се опитвам да го изоставям и да се насоча към Sonar или Cubase, ама ми е зор. Пък и Рийзън не е за живи записи и VSTi плъгини. Обаче за разни откаченяшки звуци, Reason 3 е много добър. Семплите му са само за определен тип микс и трябва доста играчка и RAM, за да ги пригодиш към звука, който "чуваш в главата си". Поне при мен е така. Ако искаш виж някъде дали са останали мои работи във форума, в Авторска музика. И те са правени само с Reason 2.5 и Reason 3. Цитирай
yamaha Отговорено Април 16, 2007 Отговорено Април 16, 2007 ...много ме учуди това,че доста от вас мислят звуците за синти.Всичко е правено с Reason 2.5,само ударните са от саундфонт на Тама,но и те са семплирани... Ако се замислиш, голямата част от синтовете се основават пак на семпли....така че не е от особено значение дали ползваш 'софтуерни' или 'хардуерни' семпли - работата е да са добри и яки. Както има "плоски" синтове и модули, респ. софтуерни модули, така има и синтове-трепачи и също така убийствени софтуерни семпъл библиотеки - въпрос на избор и средства. Цитирай
Hi-mastering.com Отговорено Април 18, 2007 Отговорено Април 18, 2007 Благодаря на всички за съветите,давйте още.Всъщност въпроса ми беше за микса,а не за аранжимента.Наистина някъде съм попрекалил,може би е от кофти монитори,но много ме учуди това,че доста от вас мислят звуците за синти.Всичко е правено с Reason 2.5,само ударните са от саундфонт на Тама,но и те са семплирани.Сигурно пропуските в микса ги правят да звучат така. Според мен също качеството на семплите не е добро, също така динамически не са много достоверни, което може и да е от изсвирването(програмирането). Но след като питаш за микса, ето какво мисля, че трябва да направиш: 1. Отрежи всички ниски честоти на барабанчето под 90-100 Хц.; 2. Реверберацията на первазчето може да свалиш с 3 дБ; 3. Реверберацията на соло барабанчето може да свалиш с 6 дБ; 4. Нивото на томовете може да свалиш с 3-4 дБ и да им събереш малко панорамите; 5. Може да разшириш (ако има такава възможност) панорамите на стрингса. Иначе не е лошо. Продължавай смело. ------------------------ Hi-Mastering.com >>> Онлайн Аудио Студио ------------------------ Цитирай
jFog Отговорено Април 19, 2007 Отговорено Април 19, 2007 какви китари точно мислиш да пишеш? лежащи ритъм акордт,пристъргване с Дист!,солови изпълнениея? Определено има какво да се желае от барабаните(като тактове и звук) пробвай и с класическия баладов такт,може да се върже по убедително и е гениален в простотата си, с тия подскоци по креча много внимание крадеш и се набиват като че ли прекалено. та..клсическия баладен ритъм с навързан по него бас(по касите ъф корс )+балансирани клвирики и с Един надарен вокал всичко мисля ше си дойде на мястото , в случай че си замислил вокални изпълнения в крайна сметка е по важно как ти го чувстваш Цитирай
Recommended Posts