ladyM66 Публикувано Март 10, 2007 Публикувано Март 10, 2007 здравейте интересува ме как да свържа лаптоп MSI с ТЕХНИКС КН 3000 ако може да ми обясните подробно и да ме насочите какви програми да използвам за да може клавира да дърпа мидита от лаптопа благодаря предварително Цитирай
f1_sound Отговорено Март 12, 2007 Отговорено Март 12, 2007 (Редактирано) Първото нещо което ти трябва е една звукова карта с миди входове и изходи примерно М-Audio, мисля че има и по ефтини но тази марка ще ти свърши работа Звуковата ти карта трябва да се свързва с лаптопа ти чрез usb което е по ефтиния вариант, или чрез фаерлуер, най ефтино и вършешто работа в твоя случай е чрез usb След като закупиш звуковата карта с така наречен миди кабел свързваш с клавиетурата и свириш Програмите са много за използване и обработване на миди , но първо си свържи клавиетурата и тогава ще ти обясним необходимият софтуер Така най лесно можах да ти го обиясня, ако някой съфорумник се сеща нещо да допълва Въсъщност дай някъква информация за лаптопа да видим какви входове има и изходи Редактирано Март 12, 2007 от f1_sound Цитирай
Da_Fuse Отговорено Март 12, 2007 Отговорено Март 12, 2007 Ами аз мога да предложа нещо друго. Продават се кабели миди-усб което опростява работата. Дейвствително бая по-скъпи са, но пък опростяват нещата и в дадения случай може би е по-удобно. За инфорамция миди-усб кабел струва около 80-90 лв. Ако си от софия има го в динакорд. НЕ съм сигурен обаче дали ще работи с карта която няма миди или трябва специален софуер. Ще помоля някой по-разбиращ от мен да даде по-точна информация. Надявам се да съм бил полезен. Цитирай
synchu Отговорено Март 12, 2007 Отговорено Март 12, 2007 (Редактирано) Този MIDI-USB кабел, както го наричаш е всичко друго, но не и прост кабел Има една малка дребна кутийка в него, която преобразува миди сигналите и с помоща на включения към комплекта драйвер позволява на компютъра да приема МИДИ сигнал през ЮСБ порта. Т.е. това си е чист МИДИ интерфейс с ЮСБ изход (просто физически по-малък), т.е. говориш за същото, за което и f1_sound (демек не предлагаш алтернатива ) С разликата, че аз бих заложил на МИДИ интерфейс под формата на по-солидно устройство, за което знам че работи (т.е. с история), което лесно се установява от ревютата в нета, отколкото да експериментирам с нещо толкова капризно като ЮСБ дивайсите. Редактирано Март 12, 2007 от synchu Цитирай
Da_Fuse Отговорено Март 12, 2007 Отговорено Март 12, 2007 Напълно съгласен!!! Много се извинявам за некомпетентността и това, че се намесих без да знам точно за какво говоря, но всичко бе породено от желанието да помогна. То се знае, че много по-добрият вариант е с нова усб карта, но изборът зависи и от бюджета. Цитирай
synchu Отговорено Март 12, 2007 Отговорено Март 12, 2007 ^което е абсолютно похвално - желанието да помогнеш Цитирай
ladyM66 Отговорено Март 12, 2007 Автор Отговорено Март 12, 2007 много благодаря момчета започвам да действам и ще пиша като се снабдя Цитирай
Recommended Posts