Slide Публикувано Юни 7, 2018 Публикувано Юни 7, 2018 Здравейте. Днес чух въпросната песен по радиото и реших да си я извади. Доста е елементарна и може да ви се стори странно, но ритъма на куплетите нещо ми бяха и не мога да реша с какъв strumming да подходя. Извадил съм интрото: И припева: Сори за записите, с телефона са. Прогресията е доста елементарна - G, Am, F, D (ама това Ре нещо не ми звучи на място много...), Em, Am. Това са куплетите. Интрото е Am, F-Em, а приперва Am, G, Em, Am и се повтаря. Цитирай
TONY Отговорено Юни 7, 2018 Отговорено Юни 7, 2018 (Редактирано) Това старо парче, от къде го извади. Да не е нещо за гей парада.... Интрото си го извадил правилно. Am / F - Em примерно ритмична фигура 4тина, 8 с 2 16-тини, 2х 8мини.за Ла минор след това 4-тина и 2 8мини * 2 пъти ,като трика е да свириш на бас и требъл струните разделено, на английски имаше термин някакъв. Или карай F - Em само на 8-ни. Сега ще видя по натам, как е. Редактирано Юни 7, 2018 от TONY Цитирай
Slide Отговорено Юни 7, 2018 Автор Отговорено Юни 7, 2018 (Редактирано) Пази Боже, не е за парада, хаха. Просто ми хареса песента. За алкохолни сбирки, съвсем семпло... Макар, че точно тази, сега като го каза така, на дали ще я изсвиря и изпея. EDIT: Ето го припева, че нещо съм постнал два пъти интрото, а не мога да редактирам вече. Редактирано Юни 7, 2018 от Slide Цитирай
TONY Отговорено Юни 7, 2018 Отговорено Юни 7, 2018 (Редактирано) Cha-ga, Cha-ga е това ти е ритъма. За куплета - 1 четвъртина, 6 осмини на такт. Фа мажор/ Сол мажор / Ла минор / Фа мажор Ре минор ! / Ми минор/ Ла минор/ Ла минор това се повтаря още веднъж, като на последният 16 такт на куплета свириш Ми минор, вместо Ла минор. и припев ( малко шибанеско - седем такта е!) Ам / Сол мажор / Сол мажор / Ла минор Ла минор / Сол маж/ Ми минор и отиваш пак към интро , този път под форма на бридж. Примерна ритмична фигура - 4-тина, 2 осмини, легатура към още три 8-мини. Нещо май съм надобрел. Ако някой иска уроци... абе не ставам. Кефа се, защото навремето въобще не можех да вадя, сега поне с хармоничната структура се справям. Че даже и набързо.... Сигурно със грешки. Но от грешки не ме е страх. Ще се изкефя, като почна така да вадя и сола * хоп и си вадя за 5 минути солото на Марти Фрийдман или на Джейсън Бейкър..Ех, мечти. Дали ще е в този живот... Това за гей парада, може да стане хит. Навремето имаше една група Такси. И едно парче *Двама влюбени мъже*, казват, че било станало тотален хит в Спартакус. А певицата, като писала текста, имала на предвид, двама влюбени мъже в нея..... Редактирано Юни 7, 2018 от TONY 1 Цитирай
Slide Отговорено Юни 7, 2018 Автор Отговорено Юни 7, 2018 Блгадоря много, че се отзова, ей сега ще пробвам, макар, че малко късно стана вече за аларма! Такси ги знам. Певицата им се казва Руми. 1 Цитирай
TONY Отговорено Юни 7, 2018 Отговорено Юни 7, 2018 (Редактирано) Да, и аз ги знам, Те отдавна се разпаднаха. Редактирано Юни 7, 2018 от TONY Цитирай
Slinky Отговорено Юни 15, 2018 Отговорено Юни 15, 2018 А китариста на Такси е Иван Бански - и него го знам. Голема скица. Той всъщност е бивш мъж на певицата. Може и да е единя от двамата. Иначе тая песен наистина ми звучи мааалко джендърски.....Иначе си е супер парчето - готино и мелодично. Цитирай
Slide Отговорено Юни 18, 2018 Автор Отговорено Юни 18, 2018 Нищо чудно текста на Под Дъгата да е на Стенли.. Цитирай
TONY Отговорено Юни 18, 2018 Отговорено Юни 18, 2018 Вероятно, да. Вкл и музиката. Мисля, че Локо и Нети излезнаха по едно и също време, мъжете им помогнаха и останаха с по две хубави песни. Нети е доста успешна в театъра, за Локо не знам. Стенли го гледах наскоро, преди Юрая Хийп. Групата му в момента е добра и свирят редовно. А тази събота гледах Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени в Парка. Супер са. Не знам как е театралната, но музикалната кариера на Вълдобрев е на 6. Цитирай
Recommended Posts