stratocaster Отговорено Март 4, 2007 Отговорено Март 4, 2007 какъв шпертплат бе, колегаимал съм афинити, и един булет съм разглобявал - къде го видя тое шпертплат не мие ясно виж, евтините джаксъни да..... ама скуаера е от истинско дърво ще ме извиниш за невежеството колега, нямах предвид шперплат в буквалния смисъл. но където официалния сайт пише че китарата е от "laminated hardwood", там аз не очаквам нищо повече от няколко (доста) парчета (понякога дори и разлино) дърво залепени заедно. това не е критика, ами даже е съвсем нормално според мен - след като цялата китара струва по-малко отколкото един действително добър корпус от alder... това също така е причина за факта, че всеки Скуайер е различен - ако има човек късмет може да случи на действително добър екземпляр. а Jackson сигурно знаеш е дъщерна фирма на Fender в момента, така че предполагам най-ниските Jackson и Squier ги правят в една и съща фабрика в индонезия или китай. а, то че са направени от боклуци или отпадъци е друга рабта всичките в един гараж ги правят Цитирай
chlen Отговорено Март 5, 2007 Отговорено Март 5, 2007 Ако искаш ламбено ти препоръчвам да си вземеш нещо на Владо Балев (VMB). Аз имам VMB Tube Classic 18 с 12" Celestion, чисто звучи супер, с дисторшъни и овърдрайви отпреде кърти. Излиза под 500 кинта. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 5, 2007 Отговорено Март 5, 2007 Забелязал съм ,че мненията за усилвателите на г-н Балев са 2 вида - мнения на фенове, или мнмения на хора, които не мога да ги траят. Аз съм чувал досега 2 усилвателя от него. На чисто страшно ми харесват как звучат, но с дисторшън ме дразнят. Поне тези които пробвах, имаха много високи честоти в звука си, и си бяха така, колкото и да намаляваш високите. Разбира се, всичко е до вкус. Цената е доста добре - може да пробваш. Цитирай
MDFk Отговорено Март 5, 2007 Отговорено Март 5, 2007 Само малко офф: най-напилените Скуайъри едно време бяха за по 700лв., не за 400. Малайзийски ако е, значи си говорим за същото нещо, ама си ударил тънканата. едит: ProTone се казва въпросната серия. Цитирай
Manolev Отговорено Март 5, 2007 Отговорено Март 5, 2007 Marshall MG50DFX! Това е твоето кубе! Цитирай
LOE Отговорено Март 5, 2007 Отговорено Март 5, 2007 разкарай процесора като за началои си вземи един свестен амп някое пийви или кетнер А ти сигурно си имал 10 такива процесора и са ти пределно ясни? Или може би говориш наизуст? Истината е че това е един от читавите процесори, дори драйва му е биващ. С тоя ефект дори и изпърдяния драйв на фендер може да се коригира. Цитирай
sevenstring Отговорено Март 5, 2007 Отговорено Март 5, 2007 ... "чистичко" без драйв канали и али бали ... За али-балите съм съгласен, ама не пропускай шанса да си намериш кубе с драйв канал, който можеш да използваш! За МЕ-50 в комбинация с усилвател съм чел почти само хубави неща (за сметка на това, че хич не ставал за директно свързване), ама друго си е един по-натурален драйв да вкараш вместо процеосрния ... самият аз много съм се наточил за кубе точно по тази причина. Цитирай
PupleHaze Отговорено Март 6, 2007 Автор Отговорено Март 6, 2007 (Редактирано) Ахам... Ок Щото аз не сум много наясно още с тея неща по принцип свиря от малко по-малко от 2 години някъде на класическа китара и от скоро съм с електричка. Смисъл - вярвах че драйвчетата на ефекта ще ми свършат добра работа и не си мислех ,че кубето може да има по-готин драйв. Някой ще ме светне ли още малко как стоят нещата... Редактирано Март 6, 2007 от PupleHaze Цитирай
Baby Thomas Отговорено Март 7, 2007 Отговорено Март 7, 2007 Най-общо казано всичко зависи от парите. Ако купиш комбо за 200 лева не можеш да очакваш нито читав спийкър, нито читав драйв. Те обикновено са със сносен чист канал и трагичен драйв такъв, който е сложен, за да пише на етикета 2 канала. Добавянето на ефекти (педали или процесор) е със съмнителен изход, но според зависи... Ако си купиш маркова кадърна изцяло лампова глава и спийкър кабинет 4х12" Селешчън...тогаз ще разцепва системата, ако ще само китара - АМР да свириш. Нооо...цената, май френд, ще бъде с още някоя нула отзад... Разбира се вариантите са много и според зависи от личните предпочитания, но да не изпадаме в излишни спорове и полемики. Само ще кажа, че НИКОЙ не е уцелил "вярната" според неговия вкус ситема (АМР/ефекти/китара) от първия или втория път. Иска си практис, трупане на опит и така. П.П. Нарочно ли си сбъркал ника си, друже, или просто за да ни дразниш феновете тука... Цитирай
PupleHaze Отговорено Март 7, 2007 Автор Отговорено Март 7, 2007 П.П. Нарочно ли си сбъркал ника си, друже, или просто за да ни дразниш феновете тука... Станало е случайно...Така е като бързаш.Аз съм голям фен.Джими най-големия Цитирай
Recommended Posts