Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

• Отговори 46
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

За да разстройва минимално-

Струните да са намотани около ключовете с малко намотки-за дебелите 2-3 стигат.

Не е зле леглата на мостчето на грифа,откъдето минават струните да се "смажат",примерно с графитен прах.

Магарето трябва да е добре настроено-повдигнато от тялото на около 3 мм,като външните 2 винтчета с които се захваща за корпуса се затягат половин оборот повече от останалите-идеята е струнника да не опира в главите на другите 4 винта. :greenball:

Отговорено

Бе,побвай така-не че съвсем няма да разстройва,но помага.

Според мен няма смисъл да дупчиш китарката,пък и не е с флойд.

Отговорено

^ абсолютно! също така подкрепям идеята за графитения прах.

пък и не ми е много ясно къде искаш да го монтираш локинг нът-а, там е малко тясно ако грифа не е предвиден за това. има и това решения, но не си заслужава главоболието според мен. ако искаш дайвбомби да правиш си вземи китара с флойд. vintage tremolo-то не е мислено за това.

Отговорено (Редактирано)

За да не разтройва ти трябва заключване , а щом има заключване пък ти трябват финни настройки на тремолото за да донастройваш след заключване.

та директен отговор на въпроса ти - ДА!

Редактирано от liquid_death
  • 2 weeks later...
Отговорено

Абе да по принцип на Скуайър супер много се разстройват струните с тремолото. Аз също имам такъв, ама много ограничавам позлването на ръчката. А честно да ви кажа(незнам дали просто на такава бройка съм случил) и само като си свиря бързо се разстройват струните :surprise: иначе китарата вади як звук и е добра, нямам други проблеми с нея.

Отговорено

То не е от толкова от качеството на тремолото, колкото от същността му!НЯМА ЗАКЛЮЧВАНИЯ!

Човече разгледай теми за функциите на тремолата :icon_shithappens:

fluti: супер полезна информация!

Отговорено

Човече, без заключване не може да не разтройва..... т.е. може...като не се използва.........

То като пише фендер не значи че е пипнато от дръжката на господ!

Извинявам се за изразите, но бях провокиран, моля те прочети, отиди при приятели музиканти, пипни, виж....