stanbog Отговорено Март 4, 2007 Отговорено Март 4, 2007 а пардон, не съм те разбрал. аз мислех е искаш да блокираш тремолото, а ти (ако сега разбирам правилно) искаш locking nut да сложиш? Цитирай
RichieSambora Отговорено Март 5, 2007 Автор Отговорено Март 5, 2007 Да, точно локинг нът искам. Къде се продава? По колко пара са? Как се слагат? Цитирай
Hillbilly Отговорено Март 5, 2007 Отговорено Март 5, 2007 За да разстройва минимално- Струните да са намотани около ключовете с малко намотки-за дебелите 2-3 стигат. Не е зле леглата на мостчето на грифа,откъдето минават струните да се "смажат",примерно с графитен прах. Магарето трябва да е добре настроено-повдигнато от тялото на около 3 мм,като външните 2 винтчета с които се захваща за корпуса се затягат половин оборот повече от останалите-идеята е струнника да не опира в главите на другите 4 винта. Цитирай
RichieSambora Отговорено Март 5, 2007 Автор Отговорено Март 5, 2007 Начи искаш да кажеш, че не ми трябва локинг нът, така ли? Цитирай
Hillbilly Отговорено Март 5, 2007 Отговорено Март 5, 2007 Бе,побвай така-не че съвсем няма да разстройва,но помага. Според мен няма смисъл да дупчиш китарката,пък и не е с флойд. Цитирай
stanbog Отговорено Март 5, 2007 Отговорено Март 5, 2007 ^ абсолютно! също така подкрепям идеята за графитения прах. пък и не ми е много ясно къде искаш да го монтираш локинг нът-а, там е малко тясно ако грифа не е предвиден за това. има и това решения, но не си заслужава главоболието според мен. ако искаш дайвбомби да правиш си вземи китара с флойд. vintage tremolo-то не е мислено за това. Цитирай
RichieSambora Отговорено Март 11, 2007 Автор Отговорено Март 11, 2007 А ако си купя Фендерско тремоло за Стратокастър ще разтройва ли пак или? Цитирай
liquid_death Отговорено Март 11, 2007 Отговорено Март 11, 2007 (Редактирано) За да не разтройва ти трябва заключване , а щом има заключване пък ти трябват финни настройки на тремолото за да донастройваш след заключване. та директен отговор на въпроса ти - ДА! Редактирано Март 11, 2007 от liquid_death Цитирай
Janick_Gers Отговорено Март 22, 2007 Отговорено Март 22, 2007 Абе да по принцип на Скуайър супер много се разстройват струните с тремолото. Аз също имам такъв, ама много ограничавам позлването на ръчката. А честно да ви кажа(незнам дали просто на такава бройка съм случил) и само като си свиря бързо се разстройват струните иначе китарата вади як звук и е добра, нямам други проблеми с нея. Цитирай
fluti Отговорено Март 22, 2007 Отговорено Март 22, 2007 Аз пак да вметна тука как се преправят обикновени ключоев за да станат заключващи: http://guitar.ru/articles/making_guitar/strat_lock/ Цитирай
RichieSambora Отговорено Март 22, 2007 Автор Отговорено Март 22, 2007 Е аз само не мога да разбера като си сложа истинско фендерско тремоло на скуаера защо пак ще ми разтройва? Цитирай
liquid_death Отговорено Март 22, 2007 Отговорено Март 22, 2007 То не е от толкова от качеството на тремолото, колкото от същността му!НЯМА ЗАКЛЮЧВАНИЯ! Човече разгледай теми за функциите на тремолата fluti: супер полезна информация! Цитирай
RichieSambora Отговорено Март 22, 2007 Автор Отговорено Март 22, 2007 Е добре де някой Фендери нямат заключване и пак не разтройва... това как се обяснява? Цитирай
liquid_death Отговорено Март 22, 2007 Отговорено Март 22, 2007 Човече, без заключване не може да не разтройва..... т.е. може...като не се използва......... То като пише фендер не значи че е пипнато от дръжката на господ! Извинявам се за изразите, но бях провокиран, моля те прочети, отиди при приятели музиканти, пипни, виж.... Цитирай
Recommended Posts