huiamu Публикувано Март 2, 2007 Публикувано Март 2, 2007 линк Ако някой го интересува или има какво да каже по вапроса нека каже , щото таз мажорна скала не я разбирам , Какви са тези цифри от 1 до 7 ? Цитирай
olygofren Отговорено Март 2, 2007 Отговорено Март 2, 2007 Notice that all the number ones are on the "E" note, all the twos are on the "F#" note and so on. Чети малко бре, човек. Цифрите съответстват на степените в мажорния лад - 1 е прима, 2 е секунда и т.н. (от основния тон, в случая Е). Цитирай
huiamu Отговорено Март 2, 2007 Автор Отговорено Март 2, 2007 (Редактирано) кви са тез прими секунди ве olygofren ! Редактирано Март 2, 2007 от huiamu Цитирай
synchu Отговорено Март 2, 2007 Отговорено Март 2, 2007 Малко от главата за краката ще е, ако започнем от прими и секунди. За това има подходяща литература и учители съответно. А книгата е "Елементарна теория на музиката". Автора Парашкев Хаджиев, книжарницата е тази "на композиторите" (ако си от София) намира се отдясно на Народния Театър. Цитирай
разбойник Отговорено Март 2, 2007 Отговорено Март 2, 2007 (Редактирано) . . . но не е от София. Правописните грешки не лъжат, виж заглавието. huiamu, ако тоналността ти е до мажор, първия тон от гамата ще бъде до, втория - ре, третия - ми, четвъртия - фа, петия - сол, шестия - ла, седмия - си, осмия - пак до, но октава по-високо. Тези тонове се наричат степени и в случая са означени с цифри. В тоналност ми мажор означават съответно (в скоби ти давам означението с латински букви) ми (Е), фа диез (F#), сол диез (G#), ла (A), си (B ), до диез (C#), ре диез (D#) и ми (Е). Намери си книгата, препоръчана от synchu, ще ти е полезно. Редактирано Март 2, 2007 от разбойник Цитирай
huiamu Отговорено Март 2, 2007 Автор Отговорено Март 2, 2007 тъй значи има седем гами , 7 ноти , 7 мажорни гами и 7 минорни гами , общо 14 гами , друго има ли , бъдете така добти да кажете ако изпускам нещо . Цитирай
разбойник Отговорено Март 2, 2007 Отговорено Март 2, 2007 не. 1. Освен мажорни и минорни и има и каквито още си помислиш ТОНАЛНОСТИ или ЛАДОВЕ (а ГАМА са тоновете от дадена тоналност/лад подредени един след друг), напр. хармоничен, мелодичен и бихармоничен минор, лидийски, фригийски, целотонова и т.н. 2. Дори мажорните и минорните са повече отколкото си преброил ти. Например до диез мажор/минор, ми бемол мажор/минор и т.н. Звучи по-сложно отколкото е всъщност, но: За това има подходяща литература и учители съответно.А книгата е "Елементарна теория на музиката". Автора Парашкев Хаджиев, книжарницата е тази "на композиторите" (ако си от София) намира се отдясно на Народния Театър. или си вземи книгата или отиди на 5-10 урока при някои добър и ГРАМОТЕН музикант, пък дори и да не е китарист (приемам, че ти искаш да свириш на китара). Музиката се основава на общи закони и зависимости, така че вместо сам да откриваш топлата вода пий от подходящия извор, образно казано Цитирай
Свилен Бас Отговорено Март 2, 2007 Отговорено Март 2, 2007 (Редактирано) тъй значи има седем гами , 7 ноти , 7 мажорни гами и 7 минорни гами , общо 14 гами , друго има ли , бъдете така добти да кажете ако изпускам нещо . Бъди така добър да ползваш търсачката преди да питаш нещо или поне да се поразровиш малко ! <- Натисни го и узнай повече! едит: и ги виж тези книжки Редактирано Март 2, 2007 от ...taka li e? - a taka. Цитирай
Recommended Posts