don_kosme Публикувано Февруари 25, 2007 Публикувано Февруари 25, 2007 Пичове нов съм. Ще ме извините за въпроса ,защото знам че на "старите пушки" ви е писнало от такива въпроси ама какво да се прави ... всеки се учи Та свиря на китара до сега акустична за да посвикна малко. И възнамерявам да си купя вече ел.китара да вкарам малко повече жица. Та искам да ви питам за 100-100 и малко лева мога ли да си взема нова китара ? И да препоръчате какъв модел. И другия вариант е 2-ра ръка за тия пари какво мога да намеря ? Значи парите още ги нямам ама предполагам че до 1 месец ще успея да ги събера. Другия въпрос ,който имам е -като си купя тая китара тъй като в началото няма да имам средства за кубе, мога ли да я свържа към компютърни колони или да я пусна през усилвател ? Как точно ще стане и какъв кабел трябва да купя ? Мерси предварително на отговорилите Цитирай
dedomito Отговорено Февруари 25, 2007 Отговорено Февруари 25, 2007 Моята препоръка е , ако ще ти е първата ел.китара в живота и възнамеряваш все пак да свириш на нея по -продължителен период от време да си вземеш хубава китара . Така ще си спестиш ходенето по мъките в последстве , а пък и звука ще си е звук . Понеже преди месец имах същия въпрос във фурума и доста хора се отзоваха с коментари накрая стигнах до извода , че е по добре да се инвестира . Така и така си решил да дадеш около 100 - 100 и нещо , по -добре дай 300 и забрави за проблема. Аз направих следното : xxxx , Джет Кредит , китара по избор , 0лв първоначална вноска и лизинг за една година . Отиди в xxxx , там има поне 100 китари , харесай някоя , кредитче и толкоз. Ако китарата не е много скъпа няма да усетиш как в свирене ще мине годината и ще си я изплатил , а след това китарата ще ти служи вярно доста години напред . Има хубави промоции- китарка с кубе . Китара за 100лв трудно ще намериш която да е читава . Най-много някоя Кремона . Не че са лоши , аз имам и Кремона. Ще намалиш бирите от 15 на ден на 5 и така ще се избива лизинга Цитирай
Mephistofel Отговорено Февруари 25, 2007 Отговорено Февруари 25, 2007 Ако се спреш на варианта кредит - забрави за JetCredit(лихвите им са безобразни,иамт всякакви тъпотии от сорта на "5лв/ден наказателна такса за всеки просрочен ден след падежа" и прочие),тези са абсолютни кожодери,по-добре си изтегли кредит от банка и си пазарувай нещо.За 300-350лв има всякакви китари на Washburn,Yamaha,Squier,които са повече от подходящи за начинаещ и както каза dedomito - забравяш за известно време напред да я сменяш.Успех! Цитирай
dedomito Отговорено Февруари 25, 2007 Отговорено Февруари 25, 2007 До сега съм взел две неща с Джет - синтезатор и китара , просрочвал съм вноски с два дни , нито са звъняли нито са ми слагали лихви . Вярно е че се оскъпява стоката, но и с кредит от банката е същата работа само дето тям ще трябва да мъкнеш 15 документа . При Джет ти трябва само лична карта . Оскъпяване - синтезатор 320лв - 370, китара 590лв-720лв за една година . Ако китарката ти се върти коло 300 лв лихвата за една година ще е около 45лв , което не е чак толкова много . Цитирай
Mephistofel Отговорено Февруари 25, 2007 Отговорено Февруари 25, 2007 Не искам да изпадам в излишни спорове,всеки си преценява сам за себе си. Просто ЛИЧНО за мен условията на гореспоменатата "кредитна институция" са неприемливи,единственото,което може да им се брои като плюс е бързото отпускане на кредита,само че после ти излиза през носа.В последните няколко години ми се наложи да се запозная по няколко причини(работа,образование,лични) с кредитите като цяло в България и мисля,че знам какво говоря,наистина.Съвсем "случайно" на сайта на JetCredit никъде няма да намерите конкретните кредитни условия - средната им годишна лихва при платена определена първоначална вноска е 20%,а без такава - 22%,което е МНОГО.При повечето банки въпросната лихва - 12-15%,дори и по-малко.За маломерни кредити до 2000лв от ОББ например, единственото,освен лична карта,което се изисква,е документ за доход - не се изискват и поръчители. Въпросните 5/лв на ден също не съм си ги измислил - би трябвало да го пише в договора ти. Както и да е... Предполагам,че don_kosme може сам да си прецени възможностите,а ако не е достигнал до необходимата възраст - и родителите му. Без лоши чувства, Антонио. П.П. Цялата тирада е доста офтопик,но може да е в полза. Цитирай
TONY Отговорено Февруари 25, 2007 Отговорено Февруари 25, 2007 аз сьм с JetCredit Plus плюс - дават го за ден и искат само лична карта (няма да ходиш по приятели , да чакаш 10 - 15 дни да ти го разрешат) минус - 20 % лихва на 500 лв - врьщаш 600. и не трябва да просрочваш плащанията на вноските щото почва да боли глава от лихви Цитирай
lizardman Отговорено Февруари 25, 2007 Отговорено Февруари 25, 2007 за да излезем от кредитната сфера ще се опитам и аз да помогна с каквото мога-ако ще си взимаш скъпа китара задължително трябва да имаш някой разбирач при теб като я купуваш. ако дадеш 100 лева за боклук все пак ще можеш да го ползваш известно време, докато не започнеш сам да усещаш кусурите му. обаче ако дадеш 300-400 лева няма гаранция, че след 2 години няма да си търсиш китара пак. общо взето поуката е винаги да си с някой, който знае за кво става въпрос(ама наистина да знае-не да свири от половин година) Цитирай
don_kosme Отговорено Февруари 25, 2007 Автор Отговорено Февруари 25, 2007 Ок мерси за отговорите .Занчи наисти това са скъпата китара си е оферта ама още съм ученик и нямам доходи затова нямам откъде да взема а мразя да крънкам наще за пари. Иначе почна ли с нещо по-евтино по-нататък ще си взема и по-добро но ще е поне след 1-2 години.(като влезнат инвестиции) . Сега един френд ще си купува нова китара. Той има Jackson взе го преди година и полувина за 190 кинта нов и сега ще ми го продаде за 100 защото ще си взима нещо доста добро. Но иначе въпроса за сега е уреден. Хубовато като го взимам от мой човек е че знам че бачка безпогрешно и не е мн стара Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 25, 2007 Отговорено Февруари 25, 2007 Значи - дебни за китарки на старо из форума. За около 150-160 ще изпадне все нещо не чак толкова лошо, като squier, appolo, stagg, или нещо такова... Ако нямаш паро, побачкай малко някъде, и си изкарай - не е чак толкова трудно, особено като нямаш други разходи. И обърни внимание малко на правописа . Цитирай
don_kosme Отговорено Февруари 25, 2007 Автор Отговорено Февруари 25, 2007 Ок мерси за отговорите .Занчи наисти това са скъпата китара си е оферта ама още съм ученик и нямам доходи затова нямам откъде да взема а мразя да крънкам наще за пари. Иначе почна ли с нещо по-евтино по-нататък ще си взема и по-добро но ще е поне след 1-2 години.(като влезнат инвестиции) . Сега един френд ще си купува нова китара. Той има Jackson взе го преди година и полувина за 190 кинта нов и сега ще ми го продаде за 100 защото ще си взима нещо доста добро. Но иначе въпроса за сега е уреден. Хубовато като го взимам от мой човек е че знам че бачка безпогрешно и не е мн стара Мерси за съвета. Правописа е така ,защото праскам мн бързо постовете и тук-таме обърквам клавишите а не проверявам Цитирай
Tomov Отговорено Февруари 25, 2007 Отговорено Февруари 25, 2007 Еми, айде де, нали затова има "Preview Post". Да запазим (по възможност) чистия език и (задължително) добрия тон. Без лоши чувства, Успех в намирането на инструмент. Поздрави, Илиян Цитирай
Recommended Posts