vlex Публикувано Февруари 24, 2007 Публикувано Февруари 24, 2007 (Редактирано) Зрдасти, банда Язе пак да се пофаля как окипазих един шкаф, та да се посмеем заедно на крайния резултат Значи този път китрата е от чичката. Беше я обещал отдавна и се надявах на нещо по-така, нооо съдбата ме изненада изотзадзе отново тъй че се наложи и с тва да се примиря Шкафа беше повече от окаян: Не липсваха и фън надписи от сорта на: Но главата и DIY Jackson инлеите бяха най-култови Ако се вгледате ще забележите, че е написано със тъмно син или черен маркер на главата с много интригуващ ъгъл на изкривяване FENDER... както и че инлеите са изфабрикувани от станиол залепен с тиксо, което за съжаление с годините се беше скапало Освен всичко друго грифа беше дебел горе долу, колкото дръжката от лопата, от която са го правили първоначално в завода... Как разбрах че е от дръжка на лопата? Ми по формата главно Тук се намесих аз. За съжаление нямах възможността да заснема както при първия епизод стъпка по стъпка всяка операция, но те пък тук така или иначе не бяха много За сметка на това ще ги изброя и обещавам епизод 3 да бъде дори със фаст моушън клипче на основните интервенции (без боядисване и лак, щото ме беше шубе да не прецакам лещата на апарата, който бях заел (в момента имам малко проблеми откъм време, средства и лак, но скоро пристига обещавам )). Такааам. Значи първо прилежно си свалих боята от грифа,изрязах главата да прилича поне алко на ибанецка, изрязах инлеи и гнезда за тях (то тва беше основната част от работата в интерес на истината ),после изтъних грифа, байцнах фборда, залепих инлеите и накрая го намазах с дебел слой бадемово масло за награда, че беше послушен няколко дни по време на интервенциите Тялото усети по-слабо силата на ръката ми Него само позаравних от грапавини, и използвах директно предишния дебел слой грунд (преполагам че е бил някакъв слой грунд за метал, защото беше доста плътен и дебел...), поправих кутийката на допълнително добавения бридж, който прави първия бридж мидъл ( ) и после няколко ръце боя и после лак . Естествено потенциометрите, както и единия жак бидеха сменени (забравих, че ми трябва и другия, но пък за сметка на това аз него така или иначе надали ще го ползвам )Ако някой се чуди китарата е панорама. Демек няма лкюч за блендите, ами всички адаптери са свързани паралелно към изхода като преди това има по един пот за волумето на адаптера. Пот-а изгнаник е за тона. Можех и да сложа ключ аз бленди, но си рекох че тъй ще е по-интересна та затва така я оставих Остава ми дефакто само да си намеря ключове за потовете и всичко заспива Ето няоклко снимки след интервенциите. Наистина сега съжалявам, че не правих on scene снимки В цял ръст Тялото след боята, лака и лъсването на хардуера Главата след моята появя в живота й... Ето и инлеите ^^ Ето я пак в цял ръст до дружките си и плакат на DC Срещата ми с това тремоло ме разтърси. Смятам да снема филм "Близки срещи от четвъртият вид" и да подбивам осегашните блокбъстъри Направо само дълбоко и старателно промит мозък може да измисли тремоло, което да има ход само нагоре, тъй че да вдига струните, което като цяло си е доста трудно упражнение. Дефакто тремолото е там, само за да се каже че има. Бе китарата е фън отвсякъде Надявам се да съм ви разсмял и вас малко Кат се науча да свиря ще пусна някое семпълче П.П. За непрочелите първи епизод от сагата моля: >>цък<< Редактирано Февруари 24, 2007 от vlex Цитирай
the_gorer Отговорено Февруари 24, 2007 Отговорено Февруари 24, 2007 Много приятно си освежил дъсчицата, вече прилича на нещо. Поздравления! Само не разбрах кой е тоя чичка, дето ти я е дал - някой чичко пънкар ще да е бил с тези "Fuck'em up" надписи. Другото, което остана неизяснено, е с какво си изтънявал грифа: шкурка? ренде? джобно ножче? (няма майтап - Джон Фишер ползва джобна ножка за целта) С какво издълба гнедата за инлеите? С Дремел? На ръка? От какво са самите инлеи? Пластмаса? Седеф? Такива ми ти работи. Получило се е много яко реставриране. Rock on! Цитирай
vlex Отговорено Февруари 24, 2007 Автор Отговорено Февруари 24, 2007 (Редактирано) Oпaa ми да отговоря тогава на питанките значи чичката е чичо ми Дали е бил пънкар навремето като я е рендосвал дъската не знам, но сега не ми прилича поне на такъв Грифа го изтъних с импровизиран лентошлайф (шкурка залепена а главата на дрелка). Мечтата ми е да си имам истински лентошлайф и да си бачкам с него, не с такива DIY уреди Бе да се опарича и ше си спретна едно малко ателиенце... Чух че дори имало някъв малък настолен струг в бриколаж за около 200 Инлеите са от пластмаса. Каква точно и да ме убиеш не мога да ти кажа, но е бяла около 2мм дебела, гъвкава и се реже лесно. Както инлеите, така и гнездата са на ръка рязани. За гнездата си играх с едни фини длетца, които за работата са направо незаменими Иначе намерих едно магазинче в една пряка на Руски, където ми казаха че имало големи мъниста (нещо поодбно на кръг с диаметър около 7-8 см на цена около 5 лв) Смятам следващата китара, която планирамза лятото да е със седефени инлеи вече Други въпроси ако им питайте Забравих да спомена, че чичката както я е рендосвал, пък и мй преди него някой я е рендосвал, съдейки по лепенката от австрийската музикална къща, от която предполагам е и купена, та казвах, че праговете бяха много брутално проядени. На еста си беше дет се вика до фборда Тъй че и позиции съм сменял... Позициите за такъв клас китара просто не ми се даваха пари та взех най-долнопробните, които видях. После се изхитрих и съм заглаждал ръбовете и кантовете със същия импровизиран лентошлайф Редактирано Февруари 24, 2007 от vlex Цитирай
the_gorer Отговорено Февруари 24, 2007 Отговорено Февруари 24, 2007 Браво, браво, похвално си се представил, DIY му е майката. Рогата на моята талпа ги прояждах да станат по-дълбоки с шкурка, навита на дръжката на една отвертка, а самата отвертка беше хваната в патронника на дрелката. За дялкане на гнезда за инлеи по-добро от подострена малка отвертка няма. Постни снимки на тези мъниста, за които споменаваш като ги купиш, че ме заинтригува. Цитирай
Dikata Отговорено Февруари 25, 2007 Отговорено Февруари 25, 2007 абе,gorer,има и по подходящи неща от подострена отверка за инлеи.вярваи ми. Цитирай
the_gorer Отговорено Февруари 25, 2007 Отговорено Февруари 25, 2007 абе,gorer,има и по подходящи неща от подострена отверка за инлеи.вярваи ми. Има, ама с подострена отвертка е по-хардкор. Демек, майтап да става. Ако някой наистина е помислил, че съм сериозен за отвертката, да прочете за фирмата Dremel. Цитирай
metalhammer Отговорено Февруари 26, 2007 Отговорено Февруари 26, 2007 Срещата ми с това тремоло ме разтърси. Смятам да снема филм "Близки срещи от четвъртият вид" и да подбивам осегашните блокбъстъри Направо само дълбоко и старателно промит мозък може да измисли тремоло, което да има ход само нагоре, тъй че да вдига струните, което като цяло си е доста трудно упражнение. Дефакто тремолото е там, само за да се каже че има. Бе китарата е фън отвсякъде Надявам се да съм ви разсмял и вас малко Кат се науча да свиря ще пусна някое семпълче Братле в грешка си тремолото е направено и да сваля - отдолу има яка спирална пружина - ако при тебе липсва значи някой преди теб я е изхвърлил . С такъв вид тремоло процедирам така - намирам болт и го затягам на мястото на ръчката за да не мърда и става фикс бридж. Ех върнах се в младостта мамка му . Цитирай
vlex Отговорено Февруари 28, 2007 Автор Отговорено Февруари 28, 2007 Бе то че има пружина, има си, но не виждам как може да смъква, като площта на допиране между двете части е близо 90%, а единствената дупка е да се показва струнника, на който да закача струните... Колкото и да съм се мъчил с шишове, отвертки, болтове и простотии не мога да отпусна струните и ва е Цитирай
SODOM Отговорено Март 1, 2007 Отговорено Март 1, 2007 И аз ремонтирах една такава талпа.Много зор беше.Инлейте бяха абсолютна пародия,ама сега по-заприлича на нещо.Поне сега свири ли? Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 1, 2007 Отговорено Март 1, 2007 Vlexовски, Трябва задължително да я видя тая китарка на живо. Мноу яко си я направил! Цитирай
Raxus Отговорено Март 2, 2007 Отговорено Март 2, 2007 Китарата е станала яко,само един съвет-смени пикгарда-естетически не върви.И ключетата ако искаш смени или по добре ги пръсни с няква боя,би трябвало да държи... Цитирай
astagator Отговорено Април 2, 2007 Отговорено Април 2, 2007 МНого яко се е получило, бравос...Преди време си купих такава китарка, като мислех, че за първи инструмент е перфектна...Е, дори и за начинещите ми ричички и слухче стана ясно само за няколко часа свирене, че китарката е кошница...Сега ако беше тук, както ме вдъхнови тази темичка, щях да и причина пластична китарохирургия! Ама верно, как им е дошло на Ъкъла да да слагат такова калпаво тремоло, като за кухарка на електрическа китара...Шемети...Поне формата на тялото има доза оригиналност Цитирай
Overdrive Отговорено Април 4, 2007 Отговорено Април 4, 2007 вземи сложи някой друг нов адаптер за 20-30 кинта, направи нов пикгард и ще стане китара от съвсем друг клас Цитирай
Recommended Posts