Jump to content
Българският форум за музиканти

Микрофон


hooded

Recommended Posts

Здравейте!Нов съм и ми е интересно към какво да свържа микрофон , че да произвежда звук(негороря да се свърже отзад на компютъра ). Имам уредба , но тя има 1 изход - phones , но там нестава.Не мисля да се занимавам професионално , а само за партита и т.н.Та каква техника ми трябва и всичко друго.

Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То оставаше и да даде звук като го мушнеш в слушалките...щях да бъда доста изненадан. :)

Принципно микрофон може да свържеш и направо в звуковата карта с неясен резултат при евтините модели и с много ясен - при скъпите версии с отделен предусилвател. Ако си нямаш някакво малко миксерче с микрофонен вход (предполагам, че нямаш), вариантът е да си вземеш за стотина лева едно такова - напр. някое 6 канално Берингерче или пак за толкова напр. Mic100 (пак Берингер). Но подозирам, че микрофонът, който имаш е с цена доста по-ниска от тези 100 лв.....в този случай щом е само за партита, ти трябва някаква системка (уредба) с микрофонен вход или поне някой стар дек с микрофонни входове, който да вържеш към усилвателя си и да стои постоянно "на запис". Друг вариант, който не знам дали ще сработи (защото никога не съм го пробвал) е да ползваш грамофонния вход на усилвателя (ако твоя има такъв), който принципно би трябвало да усили достатъчно микрофона ти. Ако нямаш вход или изобщо всъщност нямаш усилвател, а само въпросната уредба, понеже не каза какво изобщо имаш освен нея....май пак ти остава варианта със звуковата карта и микрофонния й вход....Това се сещам ако не трябва да се правят допълнителни капиталовложения....ако друг се сети нещо - да казва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.