Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте,имам един бас орфендър с тяло на цигулка,който се опитвам да ремонтирам,та въпроса ми е продават ли се някъде гладки струни,и каде? Мерси предварително!

Отговорено

така наречените томастик струни.

Честн да кажа не съм виждал в БГ да ги продават тия неща.

А защо точно с такива струни искаш да свириш ?

Те имат доста по-мътен тон.

Препоръчвам ти да си сложиш нормални струни за бас.

Отговорено

Всъщност са флет уунд (flat wound) струни, гладките, понеже аз в момента съм с Томастик, които са си стандартни round wound. Иначе на мен много ми харесват гладките, аз бях почнал да свиря на такива и после ми беше малко странно чувството като преминах на нормалните. След което установих, че свиренето е по-лесно:greenball: Поздрави!

Отговорено

Именно,"Томастик" са марка струни,превърнали се в нарицателно,иначе самият тип такива струни,каквито явно имаш предвид се наричат flat wound,както спомена колегата Danihell. :P

Отговорено

beatle, GHS и LaBella (вероятно и др. марки, но за тези съм сигурен) имат такива модели струни. При Капъша можеш да си поръчаш Томастик (които имат и гладки, естествено!), но не съм сигурен дали при неговите цени и срокове за доставка няма да е по-добре да пазаруваш от Интернет. Потърси!

имам един бас орфендър с тяло на цигулка

Направо не си представям по-подходящ модел за гладки струни :P

Отговорено

Mи то аз на баса имах 4 такива,после 3,сега 2,незнам повече ме кефи-до колкото мога да кажа от собствен опит-защото баса го разцъквам от около месец и полувина...

Та колко ще ми излезнат едни такива струни "Томастик"?

Също така ми трябват и ключета-днеска ходих до малкия цум ма там имаха някви дето не ме изкефиха-за орфендър не ставаха :) даже.

Мерси за всичко до тук!

Отговорено

Здравей, аз имах такива преди , бях ги взел от Пловдив за около 15 лева доколкото си спомянм , ама хич не ми харесаха...смисъл специално този тип "Томастик"