Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Днес си всех за 30 лева една китара сменям и струните и ключовете и е ок ,Обаче незнам дали е българска Кремона ?Помеогнето не пище нищо.А и нормално ли е долу мостчето да е така криво" Смятам че си заслужава и грифа не е крив.

http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2233900

http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2233904

http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2233902

http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2233919

http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2233903

Отговорено

не се притеснявай за долното мостче, нормално е да е така. Това е необходимо, понеже струните са с различна дебелина и следователно е необходима различна дължина за достигане на определената нота...

Отговорено (Редактирано)

Мисля, че това е китара за найлонови струни.

Недей да и слагаш метални.

Ако има проблеми с височината на струните, или пък фалшивее след като и сложиш всичко - пиши ми, ще я пооправим(ако нямаш някой друг под ръка). Тази китара е направена от хубави материали, и има немалък шанс да зазвучи добре.

Иначе китарата е българска.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено

А как да разбера марката ?

Попринцип аз си имам друга нова китара тая си я взех просто ей тъй :wacko:

С найлонови струние :Л:wacko: А под Високи струни имах предвит че към 10 прагче като хващам акордите струните са по "Нависоко ит грифа от другата ми китара и ми е малко по трудно :greenball:

Отговорено

Аз имам практически същата и е "Пълдин". Сега не съм 100% сигурен, но като е голедах е същата като моята и мога да ти кажа, че е доста добра за парите. Лично моята беше "пипната" и става за метални струни :metalist:, но твоята си е за найлонови, както се спомена вече.

Отговорено

Проблема с високите струми може да се реши сравнително лесно.

Предполагам, че с покачване нагоре по грифа, китарата вдига и тона новече от необходимото.

Отговорено (Редактирано)

Според мен това си е българска кремона, като мисля не е за подценяване. За струните: ако ще слагаш метални си сложи метални ключове /20лв са сносни/. Ако сложиш пластмасови ще изпращят за 0 бройки ако използваш настройки над Ми :metalist:

Та китарката си е класик та с найлонови струни ще звучи по-добре. Успех :)

Редактирано от FireFlash
Отговорено

Айде и аз малко оф да напиша- Абе човека въобще не ви е питал тая китара за кви струни е, а вие почвате няква смешна дискусия тука...то стана битер от говорилнята. Аман вече всеки да бъде разбирач и да се натиска там дето не му е работа или поне не му искат мнението, хубаво, струните са важно нещо, радвам се че знаете за кви струни е китарата (то е близко до ума) ама човека въобще не ви пита това...

Май никой не чете първото мнение и не изчита предишните мнения ами всеки пише ей така да се намира на работа. СПирам че става вече говорилнята

Отговорено

Споко, тия неща трябва да се кажат. Все пак явно човека не е навътре в китарите и си пита въпросите. Все пак е грехота, да не го предупредя, че може да съсипе китарата с метални струни(особено дебели).

А на останалите въпроси му бе отговорено, даже му предложих услугите си в случай, че има нередности с фалпивеене/височина на струните(често срешани проблеми при българските китари).

Мисля, че последното мнение беше малко неуместно.

Нищо лично, но не мисля, че дискусията е безполезна.

Отговорено (Редактирано)

Купих си Найлонови стуни на Д;адаро .От черните.

Също така на Стаг си взех ключове макар че и от двете страни 3тото болче не пасва.Но ще го оправя някак си :)

Аз си имам друга китарка тая ми е втората просто живея на две места и на двете да си имам по една :) Смятам че си заслужава.Легна ми със струните и клщчовете 60 лева :)

Редактирано от visocki
Отговорено

Ами братле сурер за 60 кинта е прлична цена дано да си я до оправиш и да си я позлваш със здраве. може д пуснеш мякой семпъл да я чуем как звучи :).

Пък относно постовете на другите хора Евтим винаги е прав.

Tannen питах наскоро един лютиер, който ми е комшия и струните имат голямо значение...

Щото е много различна силата на натоварване на грифа спрямо тялото /кг/ в зависимост от струните. Незнам колко е прав пича ама ми обяснява, че на струни боорнз 0.10 се пада по 80кг средно на струна. За найлонките каза че е на половина. Правете си изводите сами.