hatebreeder Публикувано Февруари 18, 2007 Публикувано Февруари 18, 2007 искам да питам дали е задалжително да имам дистер или Overdrive(или някъв др ефект) за да искарвам жици с ел китара(сори за тъпия въпрос ама са ми казвали че може пак на мен не ми се вярва мн мн) Цитирай
Tomov Отговорено Февруари 18, 2007 Отговорено Февруари 18, 2007 Distortion само по себе си значи изкривяване на звука. И той както повечето ефекти, се постига най-често с ефектпедал (StompBox) или ЕфектПроцесор като звука минава през джаджата. Китара > ефект > усилвател Също компромисен (и не толкова) вариант е да използваш и Drive канала на усилвателя (глава, комбо) стига да ти харесва и да ти е удобен. Метода е следния - отиваш в магазина, пробваш и каквото ти хареса взимаш. Цитирай
lizardman Отговорено Февруари 18, 2007 Отговорено Февруари 18, 2007 нелоша жица можеш си изкараш и само от китарката-без никакъв ефект. колкото повече усилиш звука, толкоз повече ше прилича на дистер Цитирай
Overdrive Отговорено Февруари 18, 2007 Отговорено Февруари 18, 2007 но само ако си с лампова апаратура - иначе като накараш да криви транзисторното кр. стъпало става много грозно Цитирай
the_gorer Отговорено Февруари 19, 2007 Отговорено Февруари 19, 2007 Може само с драйва на китарния ти усилвател, но това зависи от модела и от това какво разбираш под "жица". Чък Шулдинър свири с един хъмбъкер на китарата и един Marshall. Моят първи дисторшън беше от уокмен-менте (International). Играх си веднъж и реших да видя кво ще стане, ако включа ел китарата към жиците за главата на уокмена. Получи се кривоч, а аз веднага станах метъл. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 19, 2007 Отговорено Февруари 19, 2007 Хаха - това е било наистина забавно. Значи - за ламповия усилвател - наистина ако го усилиш много, звука се изкривява(ако няма вграден в усилвателя драйв), но трябва да свириш МНОГО силно, за да се появи кривоч - това е много непрактично в домашни условия. Транзисторния усилвател също изкривява - но свириш - няма кривоч, усилваш - няма кривоч, усилваш още - няма кривоч, усилваш - и изведнъж се появява много гаден кривоч(все едно усилваш евтино касетофонче докрай). Това е вредно и за самия усилвател. Но говоря за транзисторен Хай-фи усилвател. Иначе транзисторните усилватели за китара, които имат вграден драйв канал, си звучат благо, и са пригодени за китара(колко благо зависи от цената на усилвателя, и от вкуса ти). АКо включваш китарата в усилвател, който няма драйв канал в него, трябва да включиш между него и китарата ефект - дисторшън/овердрайв, който да изкривява сигнала. А без дисторшън ще ти е трудничко да изкараш жица. Но имай предвид, че най-добрия звук за жица, който слушаш по записите, много често е записван със скъпи лампови и транзисторни усилватели, а не с евтини педалчета и усилвателчета. Успех в намирането на подходящ звук. Цитирай
hatebreeder Отговорено Февруари 21, 2007 Автор Отговорено Февруари 21, 2007 мерси за отговорите мн Цитирай
Recommended Posts