TONY Публикувано Февруари 17, 2007 Публикувано Февруари 17, 2007 как я виждате замяната на 22 позиционен гриф за такъв с 21 позиции за страткастер тип китара? за да не изглежда глупаво - скуаяр с фендер-уормут или нещо от сорта (22 с 22 - е ясно че ще стане с по малко сетване ) Цитирай
TONY Отговорено Февруари 17, 2007 Автор Отговорено Февруари 17, 2007 http://snimka.bg/album.php?album_id=100226&photo=1 ето я китарата - явно ще зейне дупка - трябва да се запълни и удължи швартната ли? забележете тремолото - май то ще е смяна номер 3 предлагат се 2 вида фендер тремола такова - на 2 болта - демек от по - съвременен тип и от винтидж типа - с шесте болта - което ще иска дялане за дупки предполагам и тази замяна е оправдана но кое от двете е по гот - можеби това което няма нужда от дялкане тоест от скуаяра накрая ще остане - само тялото и пикгарда но всичко по ред - като продам алнико адаптерите - додавам - взимам гриф после продавам гриф -додавам взимам тремоло накрая супер хот - род китара Сеймурайзд Страт - АЙРЪН МЕЙДЪН СТАЙЛ Цитирай
ho6imin Отговорено Февруари 18, 2007 Отговорено Февруари 18, 2007 тони,хората препоръчват тремоло с два болта поради по-голяма стабилност на струните след настройка.не е мое мнение,а на спецове.аз също съм решил да си събирам страт и живот и здраве ще е с такова тремоло.не мога да разбера замяната на гриф с по-малко позиции,но то си е твое решение.успех Цитирай
TONY Отговорено Февруари 18, 2007 Автор Отговорено Февруари 18, 2007 то е въпроса какъв ще ми изпадне вероятността да се намери фендер гриф с 21 позиции е доста по голяма - та да знам да взимам ли а все пак ми е интересно и за модификацията на бриджа с 6-те болта свирил съм на страт с такова тремоло - и е ок Цитирай
Dikata Отговорено Февруари 18, 2007 Отговорено Февруари 18, 2007 ако искаш моето мнение-не си вземаи тремоло с 6 винта(vintage),а стандарт-с 2.много ,много по добри са,макар 4е разстроиването зависи от много неща.а за грифа-вьзможно е да стане и без много нагласистика,но зависи.покажи какво си харесал и тогава може да се говори. Цитирай
TONY Отговорено Февруари 18, 2007 Автор Отговорено Февруари 18, 2007 за тремолото вече ми стана ясно кое е по- подходящото идея до колко е разумна тази замяна? Вальо ми каза че е доста добро решение и да сменя само стъдовете-повдигачите на струните а металния блок да си оставя - мнения? колкото до гриф - смятам да сложа нещо по- класно от скуаяр стандарт тоест каквото от фендер - уормут ми изпадне е ок а това че 21 позицонен може да се напасне - е ок развързва ми ръцете а пък аз не бързам - може да потърся -2-3 месеца накрая ми заприличва на приказката за странника и скръндзавата баба и гозбата от камъчета - много икономична взимаме речни камъчета, измиваме ги добре слагаме масло , мръвки, сирене и яйца и накрая махаме камъчетата и става екстра гозба Цитирай
Overdrive Отговорено Февруари 18, 2007 Отговорено Февруари 18, 2007 аз пък мисля че 6 винтовото тремоло е с по добър звук Цитирай
the_man_who Отговорено Февруари 18, 2007 Отговорено Февруари 18, 2007 (Редактирано) Мда 6 винтовото тремоло е много добро, особено ако е това. Силно го препоръчвам. Сложих го преди 2 седмици на моето страт копие и от тогава не ми се е налагало да настройвам китарата. Винаги връща в средата. Sustain блока е малко по-тежък от което се получава и специфичното мъркане най-често наблюдавано при флойд тремолата. А също ръчката не е с резба, а има един шестограм с който се затяга на вкус. Поздрави Редактирано Февруари 18, 2007 от the_man_who Цитирай
stanbog Отговорено Февруари 20, 2007 Отговорено Февруари 20, 2007 (Редактирано) относно 22/21 прагчета: не мисля че е проблем, не би трябвало да остане дупка. грифовете с 22 прагчета са "оverhang": т.е. според мен дължината на основата си е една и съща. Редактирано Февруари 20, 2007 от stanbog Цитирай
7thString Отговорено Февруари 20, 2007 Отговорено Февруари 20, 2007 А сигурен ли си, че мензурата ще съвпадне? Да не стане после да не можеш да я интонираш... Цитирай
stanbog Отговорено Февруари 20, 2007 Отговорено Февруари 20, 2007 еми гриф на фендер с мензура която не е 25.5" се намира доста трудно според мен (но не и невъзможно де...) Цитирай
Aureliano Отговорено Февруари 21, 2007 Отговорено Февруари 21, 2007 Мензурата трябва да съвпадне при подмяната! Иначе само индийска музика ще може да се изсвири. Цитирай
Overdrive Отговорено Февруари 21, 2007 Отговорено Февруари 21, 2007 (Редактирано) аз мисля че няма да има проблем все пак единствено ако вземеш гриф с регулиране на трус рода отдолу ще трябва да изрежеш плочката за да има достъп до винта. Все пак защо искаш да сменяш грифа - защото пише Скуаяр или защото не е удобен ? Редактирано Февруари 21, 2007 от Overdrive Цитирай
Recommended Posts