Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем с пеенето


motorbreath

Recommended Posts

Значи приятели не съм сигурен дали е за тук но да речем...

та записвам с Нуендо многопистови записи.Когато записвам с китара всичко си е нормално, но когато тръгна да пея има някаква съвсем малка латенция която обаче се усеща и е много дразнещо.Исках да пробвам с други програми но не намерих подходяща че да импортна инструментал и да записвам върху него.Та помогнете ми ако имате някакви идеи??

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Програми дал господ поне от това няма как да се оплачем :P

 

Samplitude, Cakewalk 9, Sonar, ако не си много придирчив дори и Acid можеш да позваш. :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

какво имаш предвид под латенция - ако говориш за латенция при просвирването на вече записани тракове в монтаж то това е нормално особенно ако аудио картата ти е с латенция . но проблема се решава много лесно - на всеки трак в ляво горе има три основни корекции - панорама , усилване и корекция за време които са с хоризонтални плъзгачи - та значи коригираш корекцията за време и целия трак свири в зависимост от цифрите които си написал . когато говорим за закъснение тогава корекцията трябва да е с знак минус . със стария ми креатив трабваше да нагласям параметъра на минус 36 но предполагам че цифрата зависи от аудио картата - трябва да пробваш няколко пъти докато уцелиш стойностите . тази функция е удобна щото не се налага да местиш всеки файл ръчно . промяната става най точно ако кликнеш два пъти бързо върху цифрите които ако не си ги бутал трябва да са занулени 0.00 те променят цвета си и след това слагаш един минус и набираш цифрите от клавиатурата . може и с плъзгача ама не е толкова точно там . Ако пък закъснението е по време на записа виж дали не си активирал по погрешка едно говорителче което е в менюто на всеки трак то е за просвирване на записаното в реално време и ако картата ти е с закъснение е нормално да те дразни - просто гледай да не е активираш функции с които не си наясно и нямаш проблеми . А иначе доколкото знам при инсталация Кюбейса или Нуендо - няма разлика в програмите само в името - прави тест на аудио картата драйвери и т.н. и затова се получава така - ако искаш да го няма купуваш карта без закъснение - най евтината в момента от магазин е 230-240 лева . но това не са малко пари та затова прави това което ти казах и нямаш ядове . А и не си помисляй да сменяш програмата - Кюбейса или Нуендото е първообраза на всички програми от тоя тип и според много хора и най вече специалисти е най добрия вариант . Успех . Цеко :ph34r:

Редактирано от zanev 70
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.