Mark Avrelii Публикувано Февруари 16, 2007 Публикувано Февруари 16, 2007 На един от джемовете си говорихме с един приятел за това как се е случвало да имате два коцерта за един ден.Та въпроса беше как се справя вокала с такава ситуация?Случвало ли се е на вас? И как се справихте?Как ви се виждат 140 концерта на година не говоря за клубно свирене? Цитирай
Caruso Отговорено Февруари 16, 2007 Отговорено Февруари 16, 2007 Ако има кинти и на три ше пея. Пял съм на два в един ден, пял съм в 9 сутринта, пял съм на студ -2 градуса, пял съм 3 часа без почивка. Всичко си има цена Цитирай
sa6tiat Отговорено Февруари 16, 2007 Отговорено Февруари 16, 2007 (Редактирано) Ако има кинти и на три ше пея.Пял съм на два в един ден, пял съм в 9 сутринта, пял съм на студ -2 градуса, пял съм 3 часа без почивка. Всичко си има цена Аааааааа, чак пък цена, обаче се одървихме на тоя студ с един виден форумен член... Пардон, двама. Т.е, общо - трима. + певача. Ей, това е изпитание за публиката бе.... Студът, имам предвид. Редактирано Февруари 16, 2007 от sa6tiat Цитирай
Mandalay Отговорено Февруари 16, 2007 Отговорено Февруари 16, 2007 А на 3-часов при -6С или на нова година на около -10С? Как ви се струват... не е приятно, ама хич даже... Цитирай
Sunday Отговорено Февруари 17, 2007 Отговорено Февруари 17, 2007 Преди няколко години...да кажем 4 .... свирех на морето. Там ангажиментите ни бяха всяка вечер от 7 до 12, но това си беше рок - кръчма и забивахме съвсем не на шега, искам да кажа че не беше поредната кръчмария и си крещях доволно До тогава не ми се беше случвало 5 месеца всяка вечер да свиря и докато намеря вярната формула имаше моменти когато наистина се замислях, "абе аджеба, аз как мисля да я карам тая".....Някъде в средата на сезона започнаха да излизат ангажименти и през деня...които си бяха, кажи речи, концерти на плажа....хубаво беше Тогава пак минах през периода на откриване на топлата вода щото си беше натоварващо...но за себе си разбрах това, че ако се разпея добре, и си пея с хъс, но не си подлагам гласа на извращенията с които го натоварвам обикновено, което в най-общ смисъл ще рече да си овладявам емоцийте, той - гласа ми - има нужния капацитет да поеме товара ...както се казва "бил съм там, видял съм го" Някой път е много просто , или го имаш , или не Айде със здраве Цитирай
zarra Отговорено Февруари 17, 2007 Отговорено Февруари 17, 2007 Едно е да се пее на концерт ,друго е да пееш в кръчма и пиано бар- не за друго ,защото там изискването е да се свири и да се пее тихо ,а на концерта се пее по друг начин ......така че аз съм бачкала в Германия в пиано бар - следобедни кафе- концерти и вечерта пак и не бих казала ,че е изморително защото всичко е ала- бала ...ама ако трябва да се пее истински - тогава мисля ,че не е толкова лесно и може сериозно да си претовариш гласните връзки Цитирай
NIKOCHIM Отговорено Февруари 17, 2007 Отговорено Февруари 17, 2007 Аз си мисля, че всичко зависи от стила музика. Ако се пее по-мелодично може би не е проблем и два концерта да се изпеят. Ама ака се пее агресивно сигурно си има праг. То пак си зависи от човека де ама при мен повече от час и половина си е мъчение. Не че и след това не мога ама някак си губя гъвкавостта на гласа си. Направо си залитам съм друг стил музика. Цитирай
zarra Отговорено Февруари 17, 2007 Отговорено Февруари 17, 2007 Е да прав си !Ако става въпрос за хеви метъл и рок направо незнам как изобщо могат да говорят след концерт някои от големите звезди ........ трябва да имаш много ама много здраво гърло ... Цитирай
Elly Отговорено Февруари 17, 2007 Отговорено Февруари 17, 2007 Защо? При рок-пеенето също би трябвало да се пее със съответната правилна постановка и ако се прави, натоварването е все така въпрос на човек и тренинг. С други думи - какво общо има здравото гърло тук? Цитирай
NIKOCHIM Отговорено Февруари 17, 2007 Отговорено Февруари 17, 2007 Ами да. Общо взето и при крещенето си е въпрос на постановка и там си има техники, при които си ревеш на воля, но въпреки всичко е доста по-уморително. Абе общо взето пееш ли метъл/като най-общо понятие/ един концерт на ден ти стига!!! Дори и за професионалисти, като Corey(Slipknot), който след един двучасов концерт на интервю трудно говореше. Цитирай
Elly Отговорено Февруари 17, 2007 Отговорено Февруари 17, 2007 Ами сигурно си прав... Но все пак както някой май спомена вече, има си го и този момент, че някои хора са по-издръжливи от други... Вродено или тренирано свойството да издържаш на повече натоварване не е равно на това колко "хубаво" пееш. Ако щеш - самата сила на гласа е нещо, което човек го има по рождение, както тембъра, височината и т.н. Някои хора имат супер лек глас и силното пеене им е просто трудно, други имат много мощен такъв и на тях пък им е трудно да пеят леко! Върху всичко това може да се работи, но до определени граници. Та затова ако пееш по-лека музика може би е по-сигурно, че няма да имаш проблеми при много пеене. Но ако пееш по-силно, не само силово, просто ако се иска по-силна струя въздух, било то за метъл или за джаз, тогава ставаш много зависим от възможностите си. При всички случаи ми се струва, че колкото и с лекота да ти се одава пеенето, тва с двете в едно би трябвало да са изключения... Цитирай
Recommended Posts