docc Отговорено Февруари 16, 2007 Отговорено Февруари 16, 2007 Относно китарата постната от Данчо: Не съм виждал конкретната,но по белези('tree of life' + специфичния контур на главата) ,това би трябвало да е инструмент от серията Artist Ptrofessional Limited Edition(само че те датират от 1975г.).Конкретните инкрустации по тялото могат,да се асоциират с Bob Weir(Greatful Death;RatDog;The Dead),за когото Ibanez правят няколко custom-варианта в този период.Дори наскоро (2005г.)преиздадоха версията от 1977 - BWM1 Cowboy Fancy,която е много подобна на горната(но не е същата). Относно снимките на the_gorer: Ето една добавка на Ibanez Axstar - модел от 1985г. http://i.data.bg/07/02/16/237700_orig.jpg Цитирай
Sieger Отговорено Февруари 16, 2007 Отговорено Февруари 16, 2007 (Редактирано) docc е напълно прав... китарата е артист про серията и е сигничър модел на Джим Месина /Бъфало Спрингфилд и Поко/... модела малко съм го объркал и е -->2674<-- междудругото Bob Weir също има сигничър модел от тази серия пак с характерния контур на главата и трии ъф лайф, но тялото наподобява по скоро SG отколкото LP Редактирано Февруари 16, 2007 от Sieger Цитирай
docc Отговорено Февруари 16, 2007 Отговорено Февруари 16, 2007 ^ Точно! Ibz. Bob Weir(2681) е със SG контур.Преди Sieger(thanks ),да насочи към Jim Messina(този модел не ми беше познат),се чудих на кого,"да заложа" - B.W.,или Randy Scruggs(2671).Инкрустациите по тялото на новия Ibz B.W. "натежаха"(за мен).Иначе 2671 е доста по-сходен с обсъждания 2674. Сега(вече след упътването)намерих един преглед на моделите от 1975 и всичко си дойде на мястото! Цитирай
edgecrusher Отговорено Февруари 24, 2007 Отговорено Февруари 24, 2007 Информация от извора: http://www.myspace.com/necrophagistde Цитирай
the_gorer Отговорено Февруари 24, 2007 Автор Отговорено Февруари 24, 2007 Ясно, просто от Ibanez са работели по модела така или иначе, а Мохамед го е придърпал и са му направили сигничър. Поне аз никъде не чух, че самият модел е разработен специално заради него или по негова идея. А относно изказването на онзи лютиер за това с колко уникална външност е новата китара и как не е имало преди и няма друга като нея - ами от Ibanez да погледнат картинката, която слглобих за по-горния ми пост. Просто това е техния отговор на един доста известен дизайн китари. Чудя се дали и за техния V модел (VBT700) твърдят, че такова нещо не е правено досега... Цитирай
edgecrusher Отговорено Февруари 24, 2007 Отговорено Февруари 24, 2007 Ясно, просто от Ibanez са работели по модела така или иначе, а Мохамед го е придърпал и са му направили сигничър.Поне аз никъде не чух, че самият модел е разработен специално заради него или по негова идея. А относно изказването на онзи лютиер за това с колко уникална външност е новата китара и как не е имало преди и няма друга като нея - ами от Ibanez да погледнат картинката, която слглобих за по-горния ми пост. Просто това е техния отговор на един доста известен дизайн китари. Чудя се дали и за техния V модел (VBT700) твърдят, че такова нещо не е правено досега... На мен пък ми стана интересно дали аджаба, наистина е свирил само с Ibanez на всичките си албуми досега,както твърди в интервюто, защото досега съм го виждал на снимки със всякакви други марки, но не и Ibanez Цитирай
the_gorer Отговорено Февруари 24, 2007 Автор Отговорено Февруари 24, 2007 Твърди се, че е записвал солата (само солата!) на втория албум с Jem-a на предишния им китарист. Той това и казва в интервюто - уж ползвал Ibanez за сола в студиото и на двата албума. При първия албум не съм чувал да се говори за Ibanez, при воория май наистина са писали с Jem-a. Мохамед често прави кавъри на Дет - явно е голям фен на Чък Шулдинър и ползва много Vigier Marilyn, която мяза на BC Rich-а на Чък, а също и самият BC Rich Stealth: Очевидно и новата му китара от Ibanez пак е базирана върху BC Rich Stealth. Само не знам защо не се е обърнал директно към BC Rich да му издялкат сигничър. За мен далеч по-интересна от Ibanez-a на Мохамед е китарата на новият им китарист Сами Ратикайнен. Тя е Amfisound - финландска фирма, която прави само custom китари. Сами също е финландец. Голям дзвер е, освен в Necrophagist свири и в група Codeon. Цитирай
the_gorer Отговорено Юли 4, 2007 Автор Отговорено Юли 4, 2007 И като заговорихме за Ibanez Xiphos - вижте с какъв подобрен вариант свири вече Мохамед. Накарал ги е да махнат супер гнусните триъгълници от фингърборда. Това вече прилича на signature. Цитирай
oBfusCATed Отговорено Юли 13, 2007 Отговорено Юли 13, 2007 А този BC Rich Stealth много митичен, през гугле намерих няколко малки снимки, странна работа. Трябва да има нещо гнило за да не се произвежда и в днешно време (май само през custom shop-а им може да се вземе). Иначе формата е мега яка, БЦ Рич нямат друга такава... само ръбати грозотилища Цитирай
the_gorer Отговорено Юли 13, 2007 Автор Отговорено Юли 13, 2007 (Редактирано) А този BC Rich Stealth много митичен, през гугле намерих няколко малки снимки, странна работа. Трябва да има нещо гнило за да не се произвежда и в днешно време (май само през custom shop-а им може да се вземе). Иначе формата е мега яка, БЦ Рич нямат друга такава... само ръбати грозотилища Много правилно си забелязал, че BC Rich Stealth не се намира под път и над път. Това е китара, исмислена от Рик Деринджър. Рик отишъл в Гибсън и ги попитал дали ще му направят китара с такава форма. Те му казали да се шиба. И той отишъл в BC Rich, където правят първия Stealth по негов дизайн. BC Rich Stealth е китарата, от която са откраднати всички останали X-образни китари, най-популярната от които е Jackson Warrior. Аз имам някъде колекция от снимки на Stealth. Събирах снимките, защото мислех да си правя копие. Отне ми няколко месеца ровене из интернет и писане на разни хора докато посъбера някоя друга снимка. Този Stealth, дето Мохамед свири за кратко на него е заръчан от custom shop-a на BC Rich, но грифът на Stealth-a се оказал твърде дебел за неговия вкус, защото бил свикнал на супер бързия гриф на Vigier-а и го заебал. Хората по форумите се бъзикат, че явно тъпо е поръчвал защото това е идеята на custom shop-овете - да ти направят всичко по твое желание и с товите предпочитани размери. Това видео го знаем. То показва как е построен първия Xiphos на Мохамед. Сега той има нов, по-custom, без гнусни триъгълници по грифа, без мизерно PVC обкантване и със custom надпис на Necrophagist от абалон по фингърборда. Виж го на снимката от по-горния ми пост. Редактирано Юли 13, 2007 от the_gorer Цитирай
Recommended Posts