Jump to content
Българският форум за музиканти

Още за търговията


Recommended Posts

Предлагам да направим една бодната тема в Купувам-Продавам, в която да има адресите на онлайн магазини, придружени с кратко пояснение каква би била крайната цена на нещо, поръчано от тях, когато стигне в България (примерно 110% от магазинната цена + 20EUR за доставка) и брутално да се изтриват коментарите от рода на "ама това не струва толкова". Може и на български магазини, важното е да има богата гама от артикули и вградена търсачка.

 

Ако някой иска да сравни нещата, може да намери и сам в нета, но да речем, че ще го направим за начинаещите в този раздел. Така всеки може да погледне в справочника, и ако нещо не му допада в някоя обява, да се разбере с търговеца на ЛС. По този начин обявите остават свободни единствено за ценните коментари по въпроса.

 

Разбира се, става въпрос за чисто нови неща. На старо всеки се оправя както иска.

 

Аз мога да събера десетина линка и да напиша коментари към тях, ако модераторите поддържат чист този справочник и периодически събират и изчистват всичко, което хората пишат, за по-прегледно и удобно.

 

П.П: И може би ще е по-правилно в темите в Купувам-Продавам да не може да се отговаря. Така се спестява както простотията, така и ъпването на обявите (макар и само в "Нови коментари"). Но това е само предположение, не съм сигурен, че е по-добре. Ама гледайте другото предложение по-горе, то е по-важното.

Редактирано от olygofren
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

П.П: И може би ще е по-правилно в темите в Купувам-Продавам да не може да се отговаря. ..

Горното да речем e добрa идея. С необходимите ограничения относно верността на представената информация

Но цитираното - по мое мнение не е добра идея. Винаги когато има очеваден опит за "търгашество" и го забележа аз поне се опитвам да пиша. И доста хора го правят, макар и не винаги и всички оправдано. Защото това, че нещо в US -> music123.com e 200$, не означава че и тук (и въобще в Европа) е 200$. И това е писано сигурно 1293812039 пъти защо е така, така че не смятам пак да повтарям някой друг или себе си :)

А наистина в крайна сметка една от идеите на форума е да си помагаме, а не някой да печели несправедливо и неоправдано на чужд гръб. Иначе в печалбата няма лошо - всеки работи, за да печели.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, да, послеписа ми не е толкова важен, него го дописах после, щото се сетих. По-важна е главната идея, коментирайте по нея.

 

Даже въобще не е добре това с отговорите, защото човек може да промени сам цената и да не може да го обяви. Явно съм го написал в пристъп на малоумие. :)

 

Другото важно е, ако някой види как някой коментира цената на някого, да цъкне на report и да уведоми когото трябва (освен ако не е съвсем добродушен коментар).

 

А ако въпреки справочника някой се пре**е с твърде висока цена, то той е достатъчно глупав и/или мързелив, за да заслужава да си я плати. :)

Редактирано от olygofren
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Ами пак не съм съгласен с последния ти коментар. Когато аз бях на 13-14-есе МегаМюзик шоп (RIP) се опитваше да ми продава Самик на цени близки до сегашната равностойност на 1000 лв. Тогава и Интернет да имаше, гледайки лъскавия Самик и знаейки си Кремоната вкъщи си мислех че си заслужава с'тинките до последната. От'де да знам, че струва 2-300$ макс. А и да знаех пак лесно можех да бъда заблуден, че видиш ли точно този дето е 1000 е некъв по-особен и прекрасен...:), което естествено не беше така. Това защото дотогава си дрънках на класическа преди всичко и електричките ми бяха съвсем непозната територия, въпреки електрическата Кремонка. Сега е абсолютно същата ситуация.

 

За другото, то винаги когато някой види нещо нередно би следвало да го съобщи, а че безмислени коментари има в Купувам-продавам - има. То и в другите има. И се чистят - ма винаги не става на момента, а може и някой да бъде изпуснат - не е фатално.

 

ПП.Иначе за изминалите годинки Самик доста се научиха да правят китари, дигнаха съответно и цените и сега корейските китари си заслужават кинтите. Сега на "евтиния" пазар са китайците - те и те ше се научат де все някой ден :)

Редактирано от synchu
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, хубаво де, но сега има интернет, и ако имаш удобно подръка 10 източника за сравнение на цената, нищо не те оправдава да не ги провериш. Няма да падна по гръб, давай да говорим може ли да се реализира или не. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знам де :) Не си ме разбрал де. Абсолютно съм съгласен съм с пин-а и ако някой се навие да го започне - както ти си се навил, мога, ако си ОК разбира се, да му фърля едно очо (че даже и две), защото ми се е случвало да внасям разни неща откъде ли не :) Просто нямам време да напиша пълен пост по темата.

 

Единственото нещо, с което не съм съгласен със затварянето на темите за постинги :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За това с линковете съм съгласен, ама то не е новост- отдавна има прикачена тема с наличните онлайн магазини :)

 

Но за коментарите няма да се разберем- мноо мразя тарикатлъци и не бих си спестявал коментарите.

 

По-скоро най-разумно според мен е да се задължат хората при очевидна възможност да намерят и публикуват сравнителна цена, а такава възможност много рядко липсва- или ще го има в някой онлайн шоп, или в ибей, или човека ще знае колко е струвало като го е купувал "навремето". Но изцепки като един фендер фм15 дето някой беше изръсил, че го купил съвсем скоро за 200 кинта, е па сори!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наличните онлайн магазини в темата са само в България и са пръснати из нея, а идеята е да се получи бърз и удобен справочник с подробности по тънката част - колко се оскъпява до България.

 

Като направя нещо, ще го постна тук да видите какво имам предвид.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.