urgent Публикувано Ноември 2, 2017 Публикувано Ноември 2, 2017 Здравейте, от няколко седмици съм в много голяма дилема и всеки ден се главоблъскам и някак ми се иска да чуя и вашето мнение. Изчетах всичко, което имам във форума и за двата продукта и намерих отговорите на някои въпроси, които имах, на някои не точно. Също гледам и в Youtube доста клипове по темата. Притежавам лампов амп 18 вата с атенюатор с който мога да свиря при по тихи нива, също така и почти всички нужни за мен камиончета, микрофон Shure SM58 и 8 канален миксер, който няма USB връза за записване. Искам да направя покупка с цел свирене на слушалки и звукозапис на китара с цел създаване на непрофесионални клипове и кавъри на песни). Всичко изброено до тук ще се случва в домашни условия (апартамент). И съм в дилема дали да ли избера: https://www.muziker.bg/yamaha-thr10-v2 с който мога да свиря на слушалки и да записвам, директно (само с 1 канал), мога да ползвам акустичен и бас усилвател (като басовия на този етап не ми върши работа). Въпроса ми е към собствениците на Yamaha THR, как звучи с външни ефекти? И втори въпрос е според вас дали би било възможно да включа в 8 каналния миксер повече инструменти и да направя запис чрез Yamaha-та? А другия продукт за който се двоумя е: https://www.musicworld.bg/bg/m_3030000/i_60458/Focusrite_Scarlett_2i4_2nd_Gen.html До колкото видях при този случай, мога също да правя записи и да свиря на слушалки като използвам програми като Amplitube и до колкото видях някакви фабрични идващи със интерфейса. Как мислите? Вие как бихте постъпили? Цитирай
ivko1985 Отговорено Ноември 2, 2017 Отговорено Ноември 2, 2017 Здравей. И аз се чудя от известно време кое е по-добре да си взема за вкъщи и дори мислех да пусна абсолютно същата тема за избор, но ти си ме изпреварил. И аз ще очаквам мнения. Аз клоня към Yamaha-та или VOX Adio GT, който изглежда като дамска чанта, но ми се струва че е с по-добри функции. Освен възможността за записи, тези устройства могат и да се мъкнат насам-натам и да си свириш без да ти е необходим компютър, а и свирят и с батерии. И аз като теб изчетох мненията във форума, свързани що годе с такъв тип устройства. Гледах и гледам доста клипове в тубата, но още не съм се решил. Цитирай
urgent Отговорено Ноември 2, 2017 Автор Отговорено Ноември 2, 2017 Да наистина са много удобни и за носене. Аз гледах Vox-а обстойно и наистина предлага повече неща, а и поне по-ревютата звучи много добре, но то по ревютата винаги всички звучи добре ако гледаш ревю на някой обикнове човек, който не го прави клип за магазин с цел продажба май това е истината. Аз се спрях най вече на Ямаха между двата усилвателя понеже има опция за акустични инструмент, а и имам достатъчно външни ефекти, с който да създам повече звуци от колкото предлага, но не знам дали звучи добре примерно с външен дисторшън... По ревютата в нет-а е 6 ама то там... много гледам да не ми критерий Цитирай
JetMan Отговорено Ноември 3, 2017 Отговорено Ноември 3, 2017 Според мен 2-та продукта са с различно приложение. Yamaha THR10 е по скоро насочен към китаристи. Лесно можеш да го пренасяш и да упражняваш навсякъде , както на слушалки така и тихичко но достатъчно. Не си зависим от лаптопи, и работи на батерии. Тоест земаш си китарката и това и си "дрънкаш" - в спалнята, в хола или вън на полянката. С него може да се записва китарата, има и някакъв софтуер не съм го разглеждал подробно. За външни ефекти не мога да кажа как звучи - още не съм закачал такива - но с вградените има доста комбинации. Със сигурност не звучи като Фендър за няколко хиляди лева но за учене в къщи ще е перфектен според мен. Има вход в който да включиш MP3 плеър да ти върви съпровод. С две думи добра мобилна система за китаристи. Има доста пачове за софтуера по Интернет които можеш да изтеглиш. Ей тая мацка примерно се спуква да го ползва за записите си https://www.youtube.com/channel/UC_UQOj6d7RevVGVt6ZhDqKg/videos Другото: Focusrite_Scarlett_2i4_2nd_Gen си е вече по-сериозен Audio Interface - имаш 2 входа и 4 изхода от които 2-та са БАЛАНСИРАНИ, имаш си слушалки , MIDI IN/OUT - и ниско лейтънси при запис. Тук освен китара можеш да записваш и с микрофон, и с клавир и т.н. Устройството не е много мобилно - въпреки че е малко, има нужда от захранване и компютър. Така че не бих го нарекъл удобно за да си свириш в спалнята на леглото с китара. Тук можеш да си закачиш 8 каналния миксер и да записваш директно от него без проблем. Мен ако питаш си трябват и двете Цитирай
urgent Отговорено Ноември 3, 2017 Автор Отговорено Ноември 3, 2017 Мен точно от това ме е страх, че трябват и двете, а бюджета много скача на този етап... Цитирай
JetMan Отговорено Ноември 4, 2017 Отговорено Ноември 4, 2017 (Редактирано) Може да разгледаш и Roland Micro Cube - доста компактно и добре свирещо малко кубче - освен това е 2 пъти и нещо по евтино от Ямахата. Така ще ти останат пари и за Скарлет-а. https://www.thomann.de/gb/roland_micro_cube_gx.htm Има го и в БГ магазините за около 250лв. Аз лично се бях засили него да купувам - обаче отидох в Събота и го нямаше в магазина, а склада не работел Аз по принцип тръгна ли с пари да купувам, с празни ръце не се връщам в нас и си взех THR10 - но още ме чопли че трябваше да изчакам 1 ден и щях да спестя 250лв. Ето го кубчето на Роланд Редактирано Ноември 4, 2017 от JetMan Цитирай
ivko1985 Отговорено Ноември 4, 2017 Отговорено Ноември 4, 2017 То затова и аз не мога да се реша кое от двете, защото наистина май трябват и двете неща. Относно аудио интерфейса може да се мине и по-евтино от Scarlett, например с някой Behringer или PreSonus. Във форума четох, че хвалят кубето на Роланд предимно заради по-ниската цена. Отделно е вече какви и колко възможности има спрямо Ямахата или Вокса, като най-главната липса при Роланда е USB свързването с компютър, но за тази цена - толкова. Цитирай
Recommended Posts