metalhammer Публикувано Март 9, 2005 Публикувано Март 9, 2005 (Редактирано) Абе и аз се имам разбирач ама за кво точно става въпрос тука? п.с Абе тая кирилица ш ми изяде главата ей! Редактирано Март 9, 2005 от metalhammer Цитирай
stratocaster Отговорено Март 9, 2005 Отговорено Март 9, 2005 еми това предполагам е нещо подобно на wah. обаче вместо при натискането му да прави уаааааааааа уааааааауууааааааа то сигурно право уааамммииии ууууааамммммииии. ся сериозно. виждал съм Сатриани да използва такова по концерти, пак някакъв подобен ефект на уа-уа е само че малко по различен начин на 'завъртане' на звука има. Цитирай
anadem Отговорено Март 9, 2005 Отговорено Март 9, 2005 (Редактирано) определено не е уа пишеше в някоя тема ама ... не знам коя :think: ефекта е все едно ръчкаш яко флойда Редактирано Март 9, 2005 от anadem Цитирай
synchu Отговорено Март 9, 2005 Отговорено Март 9, 2005 http://forum.muzikant.org/index.php?showto...&st=0&hl=whammy Цитирай
Steve_Vai Отговорено Март 9, 2005 Отговорено Март 9, 2005 еми това предполагам е нещо подобно на wah. обаче вместо при натискането му да прави уаааааааааа уааааааауууааааааа то сигурно право уааамммииии ууууааамммммииии. ся сериозно. виждал съм Сатриани да използва такова по концерти, пак някакъв подобен ефект на уа-уа е само че малко по различен начин на 'завъртане' на звука има. Ти ме разби!!! Цитирай
DILETANT Отговорено Март 9, 2005 Отговорено Март 9, 2005 Уамито не е никакво уа-уа а си е доста сериозен, бих казал мулти ефект педал с различни опции. Най-много има хармонични ефекти, т.е. когато към основния тон се добавя друг в определен интервал октава, кварта, квинта или др. Наи-често обаче се използва и то от Сатч и Вай (чуйте Touching tongues) опцията му да повдига или снижава тона с една или две октави или това е pitch-shift какъвто има на синтезаторите. Има също и опция detune или това е нещо като хорус ефект. Цитирай
Recommended Posts