Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Тоналността е ре минор, но тъй като в някои части на света фолклорната музика се основава на пентатоника, гледай флейтата ти да може да свири "ре-фа-сол-ла-до" ; вярно, към 3.30 в преходната част се чува и едно "ми", но не го мисли много...ако има и ми - хубаво, ако няма...ще го преживееш - все пак ония са 4 човека и могат да свирят с различни флейти. :greenangel:

Отговорено

Индианската флейта не съм на ясно как се казва, но индийската се нарича БАНЗУРИ и има уникален тембър. Аз също мисля да си купя такава. Усещам, че не ми стигат инструментите у дома, които са две китари, ел.барабани и ел.стейдж пиано. Понякога ми се иска да посвиря и на индийската флейта. Този невероятен тембър стига до дълбините на душата на музиканта.

Отговорено

Yamaha, мисля че уцелих правилните флейти, благодаря ти още веднъж! Ето тук са показани нотите които могат да свирят, точно тези които ми трябват, бинго!  :happy: 

https://cdn.shopify.com/s/files/1/0775/6597/files/BassToneD.pdf?9778178664820484957

https://cdn.shopify.com/s/files/1/0775/6597/files/HighD.pdf?9778178664820484957

Миронимо, северно-американските флейти се казват native american flutes, понякога ги наричат cherokee flutes, а южно-американските са quena, quenacho, но те като че ли са по-трудни за начинаеща като мен, затова се спрях на северно-американските.

Отговорено

Да помоля и на тази песен тоналността ако може? Дали ще може да се изсвири с флейтите на ре, или ще трябва друга?

Ще може - пак е в ре минор, но освен гореспоменатите "ре-фа-сол-ла-до", тука задължително трябва да имаш и "ми".

Отговорено

Да помоля и на тази песен тоналността ако може? Дали ще може да се изсвири с флейтите на ре, или ще трябва друга?

Ще може - пак е в ре минор, но освен гореспоменатите "ре-фа-сол-ла-до", тука задължително трябва да имаш и "ми".

Има "ми" но се натиска половин дупка за целта, дано да го овладея  :whistle:

• 3 weeks later...