Pandemonium Отговорено Февруари 14, 2007 Отговорено Февруари 14, 2007 911табс.цом Огромна търсачка за всякакви табове. Пренасочва те към други сайтове с готов линк за теглене. Цитирай
KILL_EM_ALL Отговорено Февруари 14, 2007 Отговорено Февруари 14, 2007 лелеее братлееее тенкю мнооогоооо Цитирай
metalmaniak Отговорено Февруари 14, 2007 Отговорено Февруари 14, 2007 (Редактирано) 911tabs.com наистина е добър. Има и един guitartabs.cc. В него табовете са само текстови, но има бая неща и става за допълване към 911-ката. Редактирано Февруари 14, 2007 от metalmaniak Цитирай
Overkill Отговорено Февруари 14, 2007 Отговорено Февруари 14, 2007 Всъщност, голяма част от наистина добре направените таблатури на Guitar Pro имат и точна пръстовка. По принцип има опция програмата да нареди по неин начин, който рядко е удачен. Тези наистина добре правени таблатури са вкарвани на ръка и не са импортове. За съжаление, не всички таблатури са такива. Обаче ми е много, много трудно да повярвам, че ако на някой не му е удобна пръстовката от ГП, ще тръгне да свири по нея. Грешната пръстовка не във всички случаи е неудобна. Това не и пречи да е грешна. Гледах таблатура на Слейър и според GuitarPro хората трябваше да се разкарват по грифа, което не беше чак толкова неудобно и спокойно можеше да се изсвири, но цялата хава всъщност се свири в една поциция без никакво мърдане нагоре-надолу. За импортовете е ясно, че няма да са точни, но малко от метълските таблатури са от импортове. Въпросът е че когато натиснеш Automatic Finger Positioning, шансът GP да прецака тотално нещата става голям. А за това, че грешна и неудобна, в случая са различни понятия си прав. Но като цяло е глуповато да се изисква нещата да се свирят точно от същите места, от които в оригиналите. Безсмислено и ненужно е. И за да бъда конкретен, хвърлих око на три таблатури на Slayer (на любими мои песни, които що годе зная) и до колкото видях 2 от тях бяха направени идеално, а в третата имаше някои неточности. Цитирай
Overkill Отговорено Февруари 14, 2007 Отговорено Февруари 14, 2007 (Редактирано) www.mysongbook.com --е затворен за теглене--и верно ли че бойко борисов е виновен за тая простотия ;) Редактирано Февруари 14, 2007 от Overkill Цитирай
7thString Отговорено Февруари 14, 2007 Отговорено Февруари 14, 2007 в тая връзка- www.tabrobot.com и www.musicrobot.com - много сериозни метатърсачки за табове и МИДИ Цитирай
the_gorer Отговорено Февруари 14, 2007 Автор Отговорено Февруари 14, 2007 Но като цяло е глуповато да се изисква нещата да се свирят точно от същите места, от които в оригиналите. Безсмислено и ненужно е. Сериозно?! Брех да мус е невиди! Я ми дай пример, в който е по-добре нещата да се свирят по различен начин от най-удобния за свирене. Цитирай
Overkill Отговорено Февруари 14, 2007 Отговорено Февруари 14, 2007 Нали сам каза, че най-удобният не значи, начинът, по който е оригинално. Цитирай
lizardman Отговорено Февруари 14, 2007 Отговорено Февруари 14, 2007 та ше съм мноо благодарен ако ми кажете са от де си теглите табове за GP tabsheaven.net е само за GP таблатури, в Ultimate Guitar-а също има много GP Цитирай
the_gorer Отговорено Февруари 14, 2007 Автор Отговорено Февруари 14, 2007 Нали сам каза, че най-удобният не значи, начинът, по който е оригинално. Грешно си ме разбрал. Най-"правилният" начин е просто начинът, който ти позволява да свириш без много излишни движения, по възможност без смяна на позиция, без кълчене и разтягане на дланта през девет прагчета в десето. Разбира се, че в повечето случаи това е "оригиналният" начин, защото повечето професионални китаристи свирят икономично и разумно. Винаги има място за импровизация и въвеждане на нови техники и всеки китарист има свой стил, но винаги нововъведенията са с цел улесняване и подобряване и никога не съм виждал някой да въвежда нещо ново, с цел да усложни простите неща и да търси по-увъртяния начин да ги изсвири. Затова във всяка школа за начинаещи китаристи има специални маркери, котио ти указват къде, как и с кой пръст на кое прагче да се изсвири дадена партия - просто някой преди теб вече е разбрал, че това е "на баницата мекото" и ти показва правия път. За съжаление, в доста табове на GuitarPro съм срещал абсурдни пръстовки, за които всъщност е и тази тема. Цитирай
SomeoneElse Отговорено Февруари 14, 2007 Отговорено Февруари 14, 2007 (Редактирано) А за http://www.ultimate-guitar.com/ как никой не се сети? Това си е освен сайт за таблатури, но и сайт за музикални новини, клюки, предстоящи издавания на албуми и т.н. Хубаво е направен. Иначе като търсиш ти изкарва всички налични таблатури както ASCII, така и GuitarPro и Powertab. Аз ползвам само него и никога не ми се е случвало да няма това, което търся, ако съществува изобщо таблатура на нещото, което търся. Успех с жуленето Редактирано Февруари 14, 2007 от SomeoneElse Цитирай
Pandemonium Отговорено Февруари 15, 2007 Отговорено Февруари 15, 2007 (Редактирано) То от 911-ката винаги можеш да се прехвърлиш там като си търсиш нещо. Друг такъв сайт е http://www.thetabworld.com ако още съществува. Иначе за абсурдни ГП табове веднага давам пример с Алисън Хелл на Аннихилатор. Иска да ме разкара от 2-ра до 9-та позиция за нещо което се свири от 7-ма на горната и просто се преместваш с два прага на долната струна. Да не говорим, че като му дам да обърне таб-а от Е в Д, ми размества всичко по невъобразим начин, на който ако прибавиш скорост всичко се омешва здраво. Редактирано Февруари 15, 2007 от Pandemonium Цитирай
Overkill Отговорено Февруари 15, 2007 Отговорено Февруари 15, 2007 Нали сам каза, че най-удобният не значи, начинът, по който е оригинално. Грешно си ме разбрал. Най-"правилният" начин е просто начинът, който ти позволява да свириш без много излишни движения, по възможност без смяна на позиция, без кълчене и разтягане на дланта през девет прагчета в десето. Разбира се, че в повечето случаи това е "оригиналният" начин, защото повечето професионални китаристи свирят икономично и разумно. Винаги има място за импровизация и въвеждане на нови техники и всеки китарист има свой стил, но винаги нововъведенията са с цел улесняване и подобряване и никога не съм виждал някой да въвежда нещо ново, с цел да усложни простите неща и да търси по-увъртяния начин да ги изсвири. Затова във всяка школа за начинаещи китаристи има специални маркери, котио ти указват къде, как и с кой пръст на кое прагче да се изсвири дадена партия - просто някой преди теб вече е разбрал, че това е "на баницата мекото" и ти показва правия път. За съжаление, в доста табове на GuitarPro съм срещал абсурдни пръстовки, за които всъщност е и тази тема. Както вече казах абсурдните пръстовки са дело на самият софтуер в повечето случаи. А аз съм виждал и абсурдни пръстовки от доста известни китаристи на техни концерти, например Цитирай
Fanatik_Priest Отговорено Февруари 18, 2007 Отговорено Февруари 18, 2007 Момчета, аз пък си мисля, че повечето дето писахте тука не знаят как да работят хубаво с програмата. 1. Програмата не ви е виновна за табовете - виновен е този, който ги пише - така че просто свалете няколко таб-а на песента, която търсите и така ще видите ако има грешки 2. Относно транспонирането - програмата си пита, какво да запази - дали пръстовката (демек да свали и тоновете) или тоновете (тогава няма начин да не се омешат нещата - то така или иначе вече са омешани щом не е транспонирана правилно песента) 3. Всеки, който вярва 100% на табулация е много луд! Всичко трябва да ти мине през ухото, щото може пък да се окажеш малко по-добър слушач от този дето е правил таба. Има и още неща, които са важни за споменаване, ама няма смисъл - думата ми за друго беше: не плюйте програмата, за това, че или вие не я разбирате, или този дето е правил таб-а си е оставил ръцете! Цитирай
the_gorer Отговорено Февруари 18, 2007 Автор Отговорено Февруари 18, 2007 Момчета, аз пък си мисля, че повечето дето писахте тука не знаят как да работят хубаво с програмата. 1. Програмата не ви е виновна за табовете - виновен е този, който ги пише - така че просто свалете няколко таб-а на песента, която търсите и така ще видите ако има грешки 2. Относно транспонирането - програмата си пита, какво да запази - дали пръстовката (демек да свали и тоновете) или тоновете (тогава няма начин да не се омешат нещата - то така или иначе вече са омешани щом не е транспонирана правилно песента) 3. Всеки, който вярва 100% на табулация е много луд! Всичко трябва да ти мине през ухото, щото може пък да се окажеш малко по-добър слушач от този дето е правил таба. Има и още неща, които са важни за споменаване, ама няма смисъл - думата ми за друго беше: не плюйте програмата, за това, че или вие не я разбирате, или този дето е правил таб-а си е оставил ръцете! Бе то че не и разбираме на програмата е вярно, ама нали и затова пуснах темата. Просто в голям процент от случаите или някой си е "оставил ръцете", както се изрази ти, или програмата при импортване от кой знае какъв формат е осрала табовете. Това е. И си адски прав, че наистина не трябва да се вярва 100% на тези таблатури - нека това да се знае и да не се разчита на тях, освен ако не са писани на ръка от някой, който наистина знае какво прави, което май не се случва твърде често. За това всъщност е цялата тема, а не за да се плюе по GuitarPro. Цитирай
Recommended Posts