me6 Публикувано Август 26, 2017 Публикувано Август 26, 2017 Загледах се в един КОРТ CEC5 NAT кътуей ел. акустична китара . И дъното и страниците ми се струват , че са от шперплат или се лъжа. Някой запознат ли е с материала от който ги правят. Цитирай
therealbadmadafaka Отговорено Август 26, 2017 Отговорено Август 26, 2017 По принцип по-важен е топ-а... Тук специално като материали, всичко изглежда повече от "правилно". http://www.cortguitars.com/uk/product/product_view.asp?qCate=&qSeries=0&qProdTag=&qPack=&qNew=&qKey=all&qWord=&idx=898 Цитирай
me6 Отговорено Август 27, 2017 Автор Отговорено Август 27, 2017 Да тук е показано нагледно , само надписа , че е произведен в Китай е притеснителен. Въпреки , че китайците като народ мисля , че са по-дисциплинирани и отговорни в работата си от нас. Цитирай
PlamenM Отговорено Август 27, 2017 Отговорено Август 27, 2017 Огромна част от всички китари по света са произведени в Китай. Притеснително - не. Ако може обаче да не е произведена в Китай а Корея или Япония, по добре. Ако ще е китайка акустична по добре Уолдън. Аз моята гледна точка към акустичните съм я писал многократно, няма нужда да я повтарям и тук - купувайте българското ) 3 Цитирай
urgent Отговорено Август 29, 2017 Отговорено Август 29, 2017 Не знам дали някой е пробвал акустичните Washburn-и, но за цената на която се предлагат изработка и материалите които са вложение в тях за мен са ТОП. Макар,че среден клас май по-трудно може да се намери в България по-скоро на където прадават са в ниския или от ниските нива на средния Цитирай
PlamenM Отговорено Август 29, 2017 Отговорено Август 29, 2017 Пробвали сме акустични Уошбърни още преди около 20 години. Аз лично винаги бих предпочел Ямаха , Кремона ( 100%) или дори Walden. Ако реша че Кремоната не ми харесва , бих си взел Такамине от 80те. Аз лично не съм пипал среден или висок клас Уошбърн, а ниските са ребрандирани китайски китари. Иначе за парите си са ок. Цитирай
badValue Отговорено Август 30, 2017 Отговорено Август 30, 2017 ... ме5.. подведе хората тук..... с елАкустична... тази конкретно е с найлонови струни и малко по- тесен гриф, и не е прав(като на класическа), "сглобката" е на 14-15 прагче има trustRod имам таказа затова така смело коментирам.... проблема и беше, че "ekшъна" и беше твърде висок за моя вкус коригирах го като същевременно смених магаренцето с такова от кокал и запазих радиуса с който беше бих казал идеална за парите .. а и нуждите който мислех че имам Цитирай
PlamenM Отговорено Август 31, 2017 Отговорено Август 31, 2017 Тръс род, на китара с найлонови струни? Цитирай
badValue Отговорено Август 31, 2017 Отговорено Август 31, 2017 ... уви... не че е лошо де.... главата е различна...(sloted), малко е по- широк грифа 45мм/42мм, захващането на струните (найлон/pin-ове за металните струни) и cec5 e с повече прагче(22, другата не си спомням колко беше може би 21) иначе останалото е същото като за Cort SFX series имам ги и 2те затова както казах коментирам смело..... (ползвам ги с един и същи "оригинален" куфар за тази форма) Цитирай
DaftFunk Отговорено Септември 4, 2017 Отговорено Септември 4, 2017 (Редактирано) Принципът е следния: Ако пише top : spruce, cedar и т.н това означава, че е ламинирана плоскост. Тоест смърчът и кедърът са само ламинат върху някаква плоскост от пресовани частици. Ако пише : solid spruce , solid cedar, solid ..etc. тогава можеш да си сигурен че е направено от описания дървен материал. Не знам какъв ценови клас е китарата която си избрал, но китарите изработени от "солид" материал започват от 350-400 евро нагоре. Ако гледаме китари за под 500 евро и аз лично бих се обърнал към Yamaha или Walden. Едно време бях пробвал няколко електро акустични Уошбърна и от 4 китари само една ставаше. И не а защото беше по-скъпа, а просто една конкретна беше изработена по-добре. Редактирано Септември 4, 2017 от DaftFunk Цитирай
PlamenM Отговорено Септември 4, 2017 Отговорено Септември 4, 2017 Само бих искал да добавя нещо, което често е забравяно. Електроакустична китара без специфичен усилвател за акустична китара не звучи. Поне не и в ситуация за свирене на живо - не става да е директно в пулта или в усилвателя за електрическа китара. Така че ако планирате свирене с тази китара на живо озвучена , е хубаво да се отделят и някакви пари за съвсем базисен усилвател за акустични китари, буквално какъвто и да е. Естествено колкото по хубав толкова по добре - неведнъж ми се случвало непретенциозни акустични китари включени в АЕР-а , да почнат да звучат съвсем различно... 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Септември 5, 2017 Отговорено Септември 5, 2017 Абсолютно вярно! Като леко компромисен вариант може в пулта след някакъв преамп/процесор. Аз използвам ТС Джи Мейджър 2, от който има компресор и лек ривърб + хорус или дилей на някои пресети. Но с амп си е друго. AER не съм пипал, но примерно Фишман Лаудбокс добре обаждат! Цитирай
PlamenM Отговорено Септември 5, 2017 Отговорено Септември 5, 2017 Съгласен съм, компромисен вариант е поне ДИ бокс или някакъв ефект или процесор с еквилайзер - че пиезото "квака" доста неприятно понякога. Прегледах усилвателите в известен немски сайт, има Фендер Акустасоник за 300 лева.... Към по горния коментар, изцяло масивни китари, като изключим Кремона, започват от 1000 евро. И звучат различно, но това е друга тема Аз лично съм приятно изненадан от Винтидж акустичните, прилични бюджетни модели са. Цитирай
DaftFunk Отговорено Септември 13, 2017 Отговорено Септември 13, 2017 И аз в тази връзка моля за менение относно двете китари към които съм се насочил. Изискването ми при търсенето беше: солид спрюс топ - натурал финиш / без бърстове и оцветявания/, що годе свястна електроника и удобен гриф/ Относно звука: предпочитам добре изразени среди и без прекалено силно изразени високи честоти. Тоест да не звънти много както правят Фендерите от CD сериите. Идвете китари са ентри левел клонящи към мид рейндж. ето линкове : http://www.musicworld.bg/bg/m_300000/i_60275/YAMAHA_GUITARS_FGX800_C_Natural.html http://www.musicworld.bg/bg/m_3770000/i_56297/Takamine_GD51CE_NAT.html Мерси за коментара предварително! Цитирай
PlamenM Отговорено Септември 13, 2017 Отговорено Септември 13, 2017 Ямахата не съм я пипал , но новото производство на Такамин е далеч от старото японско такова. Бтв, в същия магазин са докарали акустични Хагстрьом, аз съм доста изненадан от качеството, изглеждат като по скъпи китари и звучат прилично. Пак да се повторя, каквато и да е електроника, трябва си усилвател за нея. Хубава електроника - в пулта - тц. Цитирай
Recommended Posts