Rust Публикувано Март 7, 2005 Публикувано Март 7, 2005 Осъзнах следната неприятност ... когато китарката е нова грифа отзад е един много хубав такъв ... хлъзгавичък и много лесно ръчичката се движи по него ... обаче след време не знам дали нещо се наслоява отгоре или се изтърква лака, но ефектът е че той става лъскав (всякаш покрит с нещо мазно) и не чак толкова хлъзгав ... Та въпроса ми е някой знае ли начин за справяне с тоя проблем и какъв ... нещо за почистване ще свърши ли работа ? Аз като цяло след всяко свирене си почиствам цялостно китарата с едно парцалче ... но явно това не е достатъчно ! Проблема не е болка за умиране защото го усетих като просто сравних частта където се свири и при главата .... и при главата просто си припомних какъв БЕШЕ ! Говоря за същото нещо което се наблюдава и точно под струните където пиква дясната ръка .... мястото става по-лъскаво ... явно нещо ръката оставя някакви мазнини или изтърква ... но при всички положения не е любимото което може да му се случи на човек Цитирай
synchu Отговорено Март 7, 2005 Отговорено Март 7, 2005 Не се коси. Така китарата става vintage Цитирай
Black Bird Отговорено Март 7, 2005 Отговорено Март 7, 2005 Осъзнах следната неприятност ...когато китарката е нова грифа отзад е един много хубав такъв ... хлъзгавичък и много лесно ръчичката се движи по него ... обаче след време не знам дали нещо се наслоява отгоре или се изтърква лака, но ефектът е че той става лъскав (всякаш покрит с нещо мазно) и не чак толкова хлъзгав ... Та въпроса ми е някой знае ли начин за справяне с тоя проблем и какъв ... нещо за почистване ще свърши ли работа ? Аз като цяло след всяко свирене си почиствам цялостно китарата с едно парцалче ... но явно това не е достатъчно ! Проблема не е болка за умиране защото го усетих като просто сравних частта където се свири и при главата .... и при главата просто си припомних какъв БЕШЕ ! Говоря за същото нещо което се наблюдава и точно под струните където пиква дясната ръка .... мястото става по-лъскаво ... явно нещо ръката оставя някакви мазнини или изтърква ... но при всички положения не е любимото което може да му се случи на човек чисто и просто си го прелакирах сам! Цитирай
Rust Отговорено Март 7, 2005 Автор Отговорено Март 7, 2005 (Редактирано) :killyou: хехехе абе аз не че се кося ,ама ... май по- ми харесва иначе :green: едит : изпреварил си ме Митак .... т'ва обаче да прелакирам ми се вижда малко прекалено вече ... чак толкова не е зле Редактирано Март 7, 2005 от Rust Цитирай
jFog Отговорено Март 7, 2005 Отговорено Март 7, 2005 Инструмент: Китара (Ibanez S370) Без да ми се нафърляте сега отгореми ама...Даже мойта кремона за две години стъргане , падане , скачане отгоре и , поливане с бира, дъжд и сняг не стана така.Твайто е или ебах ти ментака брато, или много свириш Или много се потиш, или ти е ментак нещшо грифа..( това май го казах) Цитирай
stratocaster Отговорено Март 7, 2005 Отговорено Март 7, 2005 фащаш възможно най-финната водна шкурка и го почваш целия отзаде. ще стане като нов идеята е да се свали частта от лака която се е прецакала. и така става отново хлъзгав. ама да е финна еи!!!!!! от тая водната!!!! иначе :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: те даже някои къстъм китари така ги правят по желание на клиента - с матова повърхност отзаде на грифа. хаиде късмет! Цитирай
black_waltz Отговорено Март 7, 2005 Отговорено Март 7, 2005 и аз мисля като Стратокастър, най-добре да пробваш с много ситна водна шкурка. Аз сам си лакирвал грифа на старият змей Орфей, на външен вид стана мн хубаво обаче нещо по-трудно става предвижването по него Цитирай
Rust Отговорено Март 7, 2005 Автор Отговорено Март 7, 2005 мерси за отговорите страто -> абе това ми се вижда резонно ... само че бих поизчакал малко още ... иначе има идея .... че да не стане малко по малко и да сваля сичко :Р ти това пробвал ли си го или си го чел някъде ? то и сега е супер грифа , но просто не е като преди .... jfog -> братски абе и аз съм имал кремона ... там да не си говорим ... иначе това вярвай ми не е от грифа ... или от изработката ... на сички китари става , виждал съм не 1-2 ... и то не само евтини .... не че претендирам мойта да е кой знае к'во ... ама на времето кат за 1000 левчета това даваха в USA-то .... пък и аз си я обичкам само за JEM я давам Цитирай
jFog Отговорено Март 7, 2005 Отговорено Март 7, 2005 ам без майтап , мойта не и мръдна лака от никъде.Пулдин-а да ,истърка се но от вътрешната страна дету го натискат струните..Ама той беше втора ръка... така че нямам идея ни колко години имаше.. беше в добро състояние де.. НО ако все пак си решил да ремонтираш... сто пъти мери един път режи Цитирай
Snowwhite Отговорено Март 7, 2005 Отговорено Март 7, 2005 Ако си намериш шкурка 1500 и то водна може и да опиташ, но не с по-малък номер и внимателно...Ама е по-добре да опиташ с 2000, въпреки, че се намира трудно... Цитирай
Rust Отговорено Март 7, 2005 Автор Отговорено Март 7, 2005 (Редактирано) Спокойно хора вие с тези шкурки вече ... много навътре отиде рибата мен и така ми е добре ... просто се чудех дали някой не е измислил някакви по-лесни начини ... без хирургически намеси иначе аз сякви изцепления съм правил навремето с кремонките ми ... даже след като я продадох електрическата един пич я беше препродал за повече отколкото беше нова ... ама аз бая бях поиграл с пилата и ставаше ! хехехе спомени иначе таз китарка не я барам току-така ... да не взема да я прецакам ,че ... ще ми е жал после. Ся с Ники123бг ше пробваме няколко спец. китарни почиствателя ... та ше пиша после дали е имало и какъв ефект току виж падне "лошото" на вас мерси за мненията ! определено са полезни едит : а какво значи водна ? смисъл по какво се познава и с к'во се отличава ? аз на времето като съм си полирал радиаторите на процесора (на компа) и съм си мокрил шкурка та да стане по-финна .... ама се съмнявам да има общо :green: Редактирано Март 7, 2005 от Rust Цитирай
Snowwhite Отговорено Март 7, 2005 Отговорено Март 7, 2005 Водна е в смисъл на Waterproof - демек(твърд ) - водоустойчива.Мокриш повърхността и тогава полираш,за да е по-добър резултатът.Образува се една леко лигавка смес,която ти като пред-полир паста.След това и с полир-паста вече. Петък Цитирай
DeathZone Отговорено Март 8, 2005 Отговорено Март 8, 2005 Хора, имал съм досега три китари и на трите за околу година време им разказах играта.Лака на грифа е много тънък и бързо пада.Така стана и с трите, Кремона, Ибанез и сега Джаксън.МОга да кажа че най издръжлив бе Ибанеца 6 години бичех на него и беше се износил малко ама беше японски.Сега Джаксъна е ужас ... ... има места дето лак вече няма .... ама не ми е ниакъв проблем .......Ако купувам четвърта китара ще е или Фендер и Гибсън с 5 кила лак ... а да видим тогава дали ше се износи ....Дееба и ментетата дето купуваме тея китари за по 500 лв са пълни боклуци и няма ниакакво значение на коя марка са всичко е корейски и китайски боклуци.Няма начин БГ история.Ама и така пак си бичим и няма грешка. Цитирай
the_gorer Отговорено Март 8, 2005 Отговорено Март 8, 2005 А мислил ли е някой за цялостна смяна на грифа? Аз имам едно старо чудовище (Кремона ) , което има нужда от смяна на доста чаркове, но най-трудно ще ми е с грифа, защото сегашния не подлежи на поправка, а нов не ми иде на акъла отде да взема. Да знаете случайно някой да продава на кило? Цитирай
Rust Отговорено Март 8, 2005 Автор Отговорено Март 8, 2005 А мислил ли е някой за цялостна смяна на грифа? Стига да имаше Wizard Prestige можеше и да се замисля ... но тука никъв шанс освен ан старо мисля не съществува да почнат и отделни части така да се продават т'ва за да се сменя грифа мисля трябва да е твърде инентичен с предишния .... иначе става грозотия Цитирай
Recommended Posts