Jump to content
Българският форум за музиканти

Хлабава ръчка


Recommended Posts

Става въпрос за нормално фендерско тремело, без заключване ала бала. Ае на Squier тремелото B) Та ръчката в началото си беше добре, движеше се плавно напред назад... кеф. Сега се поразшири резбата ли... незнам ама има кофти луфт. Все едно там дет влиза е по-широко отколкот е самата тя. И този луфт доста ме нерви и от време на време когато съм набочил с доста гейн създава доста неприятни звуци кат се дрънне ръчката ... Как може да се реши този проблем, защото предполагам го има не само при мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изолирбанда решава много проблеми :)

 

Поне така се справям аз със този.

 

Иначе има някакви по-специални решения, но аз не съм се занимавал. Просто през известно време трябва да се подменя, което ми напомня, че трябва да подменя моя.... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е кълчищата са бешмайсторското решение :greenangel: Иначе сега сложих енда пружинка и е добре горе долу. Довечера ще я пробвам по-обстойно, че сеа ако засвиря съвсем ще забравя за даскалото :rolleyes:

 

^ Това преправяне на такава ръчка да стане кат на флойд ли е или съм се заблудил жестоко :)

Редактирано от Child^in^Time
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mисля че Дими даде най-кардиналното, но и най-културното решение :greenangel: Тази допълнителна гайка от друго тремоло ли е или просто си хванал първата която върши работа?

 

edit: a to si било цяла ръчка с гайка :greenball:

Редактирано от vlex
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От интернет май, аз преди 2-3 месеца търсих по магазините - нямаше. Накрая си купих направо нов флойд, тъй или иначе целия беше за смяна :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След кълчищата другият по - лесен вариант за теб е тефлоновата лента,поне аз така съм го направил още преди години и да ти кажа проблеми-НЕ!

Редактирано от rockstar666
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Варианта с пружинката не ми реши проблема. Някакви други предложения? Наистина че варианта със 2-та гайка е най-добър, но ако за целта трябва да си купя флойд (най-малкото пътя до София ми е 35 кинта, колко ли е ще е флойд-а)... Хайде момчета! Толкова китарни маниаци има тук. Все някой трябва да е намерил по-ефтино решение на този проблем.

Редактирано от ivo_minchev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нова ръчка на стругар с по-точна резба, или леко наваряне на ръчката отгоре на резбата и след това на стругар за нова резбичка, ако обаче е проблема в резбата на тремолото а не на ръчката, то става по-слочно....може да се направи нов отвор с нова резба и втулка.А бе за сичко ще ти трябва консултация при стругар.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.