Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Става въпрос за нормално фендерско тремело, без заключване ала бала. Ае на Squier тремелото B) Та ръчката в началото си беше добре, движеше се плавно напред назад... кеф. Сега се поразшири резбата ли... незнам ама има кофти луфт. Все едно там дет влиза е по-широко отколкот е самата тя. И този луфт доста ме нерви и от време на време когато съм набочил с доста гейн създава доста неприятни звуци кат се дрънне ръчката ... Как може да се реши този проблем, защото предполагам го има не само при мен.

Отговорено

Изолирбанда решава много проблеми :)

Поне така се справям аз със този.

Иначе има някакви по-специални решения, но аз не съм се занимавал. Просто през известно време трябва да се подменя, което ми напомня, че трябва да подменя моя.... :)

Отговорено (Редактирано)

Е кълчищата са бешмайсторското решение :greenangel: Иначе сега сложих енда пружинка и е добре горе долу. Довечера ще я пробвам по-обстойно, че сеа ако засвиря съвсем ще забравя за даскалото :rolleyes:

^ Това преправяне на такава ръчка да стане кат на флойд ли е или съм се заблудил жестоко :)

Редактирано от Child^in^Time
Отговорено (Редактирано)

Mисля че Дими даде най-кардиналното, но и най-културното решение :greenangel: Тази допълнителна гайка от друго тремоло ли е или просто си хванал първата която върши работа?

edit: a to si било цяла ръчка с гайка :greenball:

Редактирано от vlex
Отговорено

От интернет май, аз преди 2-3 месеца търсих по магазините - нямаше. Накрая си купих направо нов флойд, тъй или иначе целия беше за смяна :greenball:

Отговорено (Редактирано)

След кълчищата другият по - лесен вариант за теб е тефлоновата лента,поне аз така съм го направил още преди години и да ти кажа проблеми-НЕ!

Редактирано от rockstar666
  • 2 months later...
Отговорено (Редактирано)

Варианта с пружинката не ми реши проблема. Някакви други предложения? Наистина че варианта със 2-та гайка е най-добър, но ако за целта трябва да си купя флойд (най-малкото пътя до София ми е 35 кинта, колко ли е ще е флойд-а)... Хайде момчета! Толкова китарни маниаци има тук. Все някой трябва да е намерил по-ефтино решение на този проблем.

Редактирано от ivo_minchev
Отговорено

Нова ръчка на стругар с по-точна резба, или леко наваряне на ръчката отгоре на резбата и след това на стругар за нова резбичка, ако обаче е проблема в резбата на тремолото а не на ръчката, то става по-слочно....може да се направи нов отвор с нова резба и втулка.А бе за сичко ще ти трябва консултация при стругар.