docc Отговорено Февруари 3, 2007 Отговорено Февруари 3, 2007 Има известни случаи на водени (и спечелени)дела за копиране на китарни модели,или на специфични детайли от тях. напр. Gibson vs. Ibanez;Fender vs. Jackson/Charvel;Jackson vs. ESP.... Цитирай
edgecrusher Отговорено Февруари 3, 2007 Автор Отговорено Февруари 3, 2007 Е, това при големите имена е разбираемо. Наскоро PRS спечелиха дело срещу Gibson. Аз по-скоро имах предвид, че Фендер надали ще тръгнат да се занимават с фирмички като Blader, Vintage и т.н. А и при тях винаги има нещо променено, зада се избегне пълното препокриване с оригинала. Цитирай
the_gorer Отговорено Февруари 3, 2007 Отговорено Февруари 3, 2007 (Редактирано) При този модел на Epiphone също има промяна - сменена е главата на грифа. Ако копират Стратокастера, със сигурност ще ги съдят. Epiphone е тлъста фирма и е ясно, че няма да минат между капките (като Кремона ). По едно време PRS oсъдиха някого (не помня кого) и то не дори за точно копиране, а за това, че от далеч китарата на конкуренцията наподобявала еди-какъв си модел PRS и стоящите в публиката можело да ги объркат. Редактирано Февруари 3, 2007 от the_gorer Цитирай
Hillbilly Отговорено Февруари 3, 2007 Отговорено Февруари 3, 2007 (Редактирано) .., че Фендер надали ще тръгнат да се занимават с фирмички като Blader, Vintage и т.н. ... Не знам що ли,ама в това ревю- http://reviews.harmony-central.com/reviews/Guitar Vintage са със същия,даже по-висок рейтинг от Епифона,специално за някои модели на Гибсън. Сигурно само кретени пишат.. Редактирано Февруари 3, 2007 от Hillbilly Цитирай
edgecrusher Отговорено Февруари 3, 2007 Автор Отговорено Февруари 3, 2007 С риск да се отклоня много от самата тема...аз имам и Epiphone и Vintage китара и в някои отношения мога да се съглася че втората е по-добра. Оперделяне на рейтиг от потребители на даден продукт далеч не е определящо колко голяма и мощна е дадена компаня. Има значение, разбира се но това че хората са доволни от Vintage, не прави фирмата на нивото на Фендер и Гъбсън. Не се заяждам, но това не мисля че има отношение в конкретната тема. Цитирай
Recommended Posts