Jump to content
Българският форум за музиканти

Съвет за Китарен Процесор


Steves

Recommended Posts

Здравейте на всички, имам нужда от помощ относно един проблем. От известно време свиря на китара и сега реших да си взема ефекти т.е. процесор с ефекти. Основно вниманието ми бе грабнато от три ефекта, разбира се и съобразно с парите с които разполагам, те са следните GUITARFX на Alesys, ZOOM505 и V-AMP 2 на BEHRINGER, та ако може да ми дадете съвет кой да си взема, като цяло много ми харесва V-AMP 2 на BEHRINGER.Разбира се приемам и други предложения, защото не съм много наясно. Благодарско...... ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 39
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Пробвай ги и си избери.

Моят съвет е Zoom 606 II

От 3 години съм с такъв и върши чудесна работа.Напълно си оправдава парите.(но да отбележа, свира твърда музика - grind-death metal)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами значи да ви кажа знам, че купуването зависи от това, което чуя и ми хареса ама не мога да реша какво да взема, защото не знам дали като екстри са еднакви въпреки че четох мануалите. Иначе разпологам с около 150-170лв. и затова съм се спрял на този клас процесори. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съветвам те да си вземеш V-amp 2 или X-Vamp,разликата с другите е,че тези са симулатори на различни видове китарни апаратури+дигитални ефекти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами съветвам те да вземеш Зум-а.Аз бая време посвирих с такъв 505 2 и бях доста доволен.Ако ти трябва добър дисторжън от изброените 3 ефекта Зум-а е най як:) За Беринджър не ща и да чувам - и с такъв свирих,не става за тежка музика - виж ако свириш Рок енд Рол може да ти свърши работа.А, и глям недостатък на Вамп-а е че има 1но гадно забавяне от около половин секунда като сменяш ефектите...

както казаха колегите отиваш и пробваш,ама щом имаш 170 кинта,направо си вземи Зум- даже май ще ти стигнат за 606,който е съшия като 505 ама има експрешън педал:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе хора, аз напълно се обърках, явно тези алесис не са на почит, а иначе да кажем някакви други процесори може ли до предложите на DigiTech да кажем. Стила ми е по-скоро Хард Рок Пърпъл и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Digitech RP250 е супер и от ново поколение (2006год.), но засъжаление е 300лв нов, а едва ли ще го намериш втора ръка впредвид, че е от скоро в БГ. Може да погледнеш по старите серии RP мисля, че имаше един RP80, който беше горе долу в бюджета ти. УСпех с избора <_<

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз поне за ДиджиТек започвам да се спирам на DigiTech RP200A Modeling Guitar Processor, дайте мнение за него, да кажем най-вече ефектите, разнообразието, дисторшана как е.Очаквам мнения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имал съм честа да свиря/притежавам/ с всичките гореспоменати модели процесори и моят съвет е за диджитек и вампа,особено ако искаш да запишеш някой друга нота на компа.Двата имат прилични амп симулации.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз от скоро имам процесор ( Zoom G1X). Няма да казвам,че много радвам -то се разбира ;) Ползвал съм и V-ampа на един френд, доста е добър! Какво ще си вземеш зависи само от теб,така или иначе после ще го смениш. Отивай в магазина удари малко жица и взимай каквото ти хареса ;) Като за първи процесор все ще ти свършат работа ( абе взимай Zoom-a ;) ) Успех!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хмм... @chris_barnes не съм съгласен с теб, аз свиря с V-Amp ( за който спомена @Rock Forever) и мисля , че става предимно за тежка музика - ефекта който търси човека още не сам го намерил ;) (може и в мен да е проблема) Та по темата - пич аз те саветвам да зарежеш процесорите и да почнеш да си градиш една свястна педалиера от камиончета мисля че за около 150 кинта има яки ефекти. На теб едва ли ти трябват много, но с три камиончета можеш да мажеш наред ;) виж поразпитай за яки драйв-ове и си направи сметка, според мен тва е най-доброто

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами като цяло ето каква е работата, засега да ви кажа се спирам най-вече на V-AMP 2 на BEHRINGER или Digitech RP200А, но проблема е че не мога да реша кой от двата, според вас кой е мултифункционален, защото алтернативата е ЗООМ ама ми се иска нещо по-добро(не че знам кое е по-добро, четох мануалите и казвам само като сравнение кое е ), та все пан се колебая м-ду тези двата.Съвети?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.