Steves Публикувано Януари 31, 2007 Публикувано Януари 31, 2007 Здравейте на всички, имам нужда от помощ относно един проблем. От известно време свиря на китара и сега реших да си взема ефекти т.е. процесор с ефекти. Основно вниманието ми бе грабнато от три ефекта, разбира се и съобразно с парите с които разполагам, те са следните GUITARFX на Alesys, ZOOM505 и V-AMP 2 на BEHRINGER, та ако може да ми дадете съвет кой да си взема, като цяло много ми харесва V-AMP 2 на BEHRINGER.Разбира се приемам и други предложения, защото не съм много наясно. Благодарско...... Цитирай
TONY Отговорено Януари 31, 2007 Отговорено Януари 31, 2007 ^ Zoom 505 over Alesis guitar fx -колкото и невероятно да звучи бих взел зума за берингера - не знам Цитирай
shadow Отговорено Януари 31, 2007 Отговорено Януари 31, 2007 Пробвай ги и трите,който ти хареса го взимай Който и да купиш рано или късно ще го смениш Цитирай
liquid_death Отговорено Януари 31, 2007 Отговорено Януари 31, 2007 Пробвай ги и си избери. Моят съвет е Zoom 606 II От 3 години съм с такъв и върши чудесна работа.Напълно си оправдава парите.(но да отбележа, свира твърда музика - grind-death metal) Цитирай
Steves Отговорено Януари 31, 2007 Автор Отговорено Януари 31, 2007 Ами значи да ви кажа знам, че купуването зависи от това, което чуя и ми хареса ама не мога да реша какво да взема, защото не знам дали като екстри са еднакви въпреки че четох мануалите. Иначе разпологам с около 150-170лв. и затова съм се спрял на този клас процесори. Цитирай
de4o Отговорено Януари 31, 2007 Отговорено Януари 31, 2007 Съветвам те да си вземеш V-amp 2 или X-Vamp,разликата с другите е,че тези са симулатори на различни видове китарни апаратури+дигитални ефекти. Цитирай
chris_barnes Отговорено Януари 31, 2007 Отговорено Януари 31, 2007 ами съветвам те да вземеш Зум-а.Аз бая време посвирих с такъв 505 2 и бях доста доволен.Ако ти трябва добър дисторжън от изброените 3 ефекта Зум-а е най як За Беринджър не ща и да чувам - и с такъв свирих,не става за тежка музика - виж ако свириш Рок енд Рол може да ти свърши работа.А, и глям недостатък на Вамп-а е че има 1но гадно забавяне от около половин секунда като сменяш ефектите... както казаха колегите отиваш и пробваш,ама щом имаш 170 кинта,направо си вземи Зум- даже май ще ти стигнат за 606,който е съшия като 505 ама има експрешън педал Цитирай
Steves Отговорено Януари 31, 2007 Автор Отговорено Януари 31, 2007 Абе хора, аз напълно се обърках, явно тези алесис не са на почит, а иначе да кажем някакви други процесори може ли до предложите на DigiTech да кажем. Стила ми е по-скоро Хард Рок Пърпъл и т.н. Цитирай
lyubenski Отговорено Януари 31, 2007 Отговорено Януари 31, 2007 Digitech RP250 е супер и от ново поколение (2006год.), но засъжаление е 300лв нов, а едва ли ще го намериш втора ръка впредвид, че е от скоро в БГ. Може да погледнеш по старите серии RP мисля, че имаше един RP80, който беше горе долу в бюджета ти. УСпех с избора Цитирай
Steves Отговорено Януари 31, 2007 Автор Отговорено Януари 31, 2007 Ами аз поне за ДиджиТек започвам да се спирам на DigiTech RP200A Modeling Guitar Processor, дайте мнение за него, да кажем най-вече ефектите, разнообразието, дисторшана как е.Очаквам мнения. Цитирай
Fashion Отговорено Януари 31, 2007 Отговорено Януари 31, 2007 Имал съм честа да свиря/притежавам/ с всичките гореспоменати модели процесори и моят съвет е за диджитек и вампа,особено ако искаш да запишеш някой друга нота на компа.Двата имат прилични амп симулации. Цитирай
Rock Forever Отговорено Януари 31, 2007 Отговорено Януари 31, 2007 И аз от скоро имам процесор ( Zoom G1X). Няма да казвам,че много радвам -то се разбира Ползвал съм и V-ampа на един френд, доста е добър! Какво ще си вземеш зависи само от теб,така или иначе после ще го смениш. Отивай в магазина удари малко жица и взимай каквото ти хареса Като за първи процесор все ще ти свършат работа ( абе взимай Zoom-a ) Успех!!! Цитирай
Firehouse Отговорено Януари 31, 2007 Отговорено Януари 31, 2007 Хмм... @chris_barnes не съм съгласен с теб, аз свиря с V-Amp ( за който спомена @Rock Forever) и мисля , че става предимно за тежка музика - ефекта който търси човека още не сам го намерил (може и в мен да е проблема) Та по темата - пич аз те саветвам да зарежеш процесорите и да почнеш да си градиш една свястна педалиера от камиончета мисля че за около 150 кинта има яки ефекти. На теб едва ли ти трябват много, но с три камиончета можеш да мажеш наред виж поразпитай за яки драйв-ове и си направи сметка, според мен тва е най-доброто Цитирай
Steves Отговорено Януари 31, 2007 Автор Отговорено Януари 31, 2007 Ами като цяло ето каква е работата, засега да ви кажа се спирам най-вече на V-AMP 2 на BEHRINGER или Digitech RP200А, но проблема е че не мога да реша кой от двата, според вас кой е мултифункционален, защото алтернативата е ЗООМ ама ми се иска нещо по-добро(не че знам кое е по-добро, четох мануалите и казвам само като сравнение кое е ), та все пан се колебая м-ду тези двата.Съвети? Цитирай
Recommended Posts