Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Здравейте,

 

Двоумя се между две китарни лампови глави: Laney IRT15H и JET CITY JCA22H. Първата струва около 850 лева, другата е около 580 лева (разликата не е само между първите две числа на сумите ; ). Моля, ако има някой съфорумник опит с някоя от посочените модели глави нека да сподели. Главата ще се използва предимно за тренировки вкъщи, за записи вкъщи и за свирене на репетиция. Музиката, която се свири е тежка.

 

П.П. В youtube.com има ревюта и на двата модела, но не ме интересува това, защото не е ясно доколко е достоверно. Интересува ме да споделят хора, които имат реален опит с някоя от главите, не този ми каза, чух от братовчеда :), така мисля...и т.н. 

 

Благодаря предварително.

Link to comment
Share on other sites

От 3 години съм точно с това Laney и съм повече от доволен. Има вграден бустер който лично аз не харесах и ползвам услугите на Fulltone OCD. Драйвът е повече от достатъчен, не се налага да го усилвам повече от 7. За свирене в къщи на 1 ват ще ти е малко рехав тона, ако не ползваш атенуатор разбира се. Кабинет с добър говорител мисля че няма смисъл да обяснявам ;) Идеален за тежка музика!

 

За JET CITY си нямам и на идея...

Link to comment
Share on other sites

В музик уърлд има за 600 лева Крейт глава и кабинет 2 по 12 инча.Което си е направо оферта.Взимаш си китарата пробваш и стреляш.Лейнито и Джет сити също трябва да ги чуеш вероятно ще има разлики.В тоя ред на какво се упражняваш и репетираш в момента?

Link to comment
Share on other sites

До dickens

Благодаря ти за отговора. Laney ми харесва, че има директен изход за записи и вход < 1 W. Това, което обаче не ми е ясно, как превключваш от чист звук към звук с дисторжън? Понеже усилвателя е с 1 канал.

 

До Ламби

 

Лошото е че няма къде да ги пробвам тези 2 усилвателя в България. Мога само да гледам ревюта в Тубата, на което не разчитам.

Link to comment
Share on other sites

Не можеш да превключваш от чист към дисторшън и обратното. Ти сам си отговаряш че е с един канал. И забрави за директния изход за записи, ползвай си микрофон. 

Това в края на краищата е един доста евтин усилвател, чудеса недей да очакваш...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.