Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте,

Двоумя се между две китарни лампови глави: Laney IRT15H и JET CITY JCA22H. Първата струва около 850 лева, другата е около 580 лева (разликата не е само между първите две числа на сумите ; ). Моля, ако има някой съфорумник опит с някоя от посочените модели глави нека да сподели. Главата ще се използва предимно за тренировки вкъщи, за записи вкъщи и за свирене на репетиция. Музиката, която се свири е тежка.

П.П. В youtube.com има ревюта и на двата модела, но не ме интересува това, защото не е ясно доколко е достоверно. Интересува ме да споделят хора, които имат реален опит с някоя от главите, не този ми каза, чух от братовчеда :), така мисля...и т.н. 

Благодаря предварително.

Отговорено

От 3 години съм точно с това Laney и съм повече от доволен. Има вграден бустер който лично аз не харесах и ползвам услугите на Fulltone OCD. Драйвът е повече от достатъчен, не се налага да го усилвам повече от 7. За свирене в къщи на 1 ват ще ти е малко рехав тона, ако не ползваш атенуатор разбира се. Кабинет с добър говорител мисля че няма смисъл да обяснявам ;) Идеален за тежка музика!

За JET CITY си нямам и на идея...

Отговорено

В музик уърлд има за 600 лева Крейт глава и кабинет 2 по 12 инча.Което си е направо оферта.Взимаш си китарата пробваш и стреляш.Лейнито и Джет сити също трябва да ги чуеш вероятно ще има разлики.В тоя ред на какво се упражняваш и репетираш в момента?

Отговорено

До dickens

Благодаря ти за отговора. Laney ми харесва, че има директен изход за записи и вход < 1 W. Това, което обаче не ми е ясно, как превключваш от чист звук към звук с дисторжън? Понеже усилвателя е с 1 канал.

До Ламби

Лошото е че няма къде да ги пробвам тези 2 усилвателя в България. Мога само да гледам ревюта в Тубата, на което не разчитам.

Отговорено

Не можеш да превключваш от чист към дисторшън и обратното. Ти сам си отговаряш че е с един канал. И забрави за директния изход за записи, ползвай си микрофон. 

Това в края на краищата е един доста евтин усилвател, чудеса недей да очакваш...