Strider Публикувано Април 30, 2017 Публикувано Април 30, 2017 Здравейте! Нов съм в този форум и не съм сигурен дали тази тема си е на мястото в този раздел. Ако администраторите преценят, нека я преместят или затворят. Цигулката, която имам, е с етикет, с надпис Antonius Stradivarius Cremonefis Faciebat Anno 17.. (последните две цифри не за записани или са заличени от времето). Произведена е в Германия. На охлюва пише Conservatoire Violin, а под грифа има две букви, вероятно са инициали - MB, но не съм сигурен чии са. Ако имате някакви предположения, пишете. В момента цигулката не е при мен и не мога да я снимам. Цитирай
lyubohar Отговорено Май 2, 2017 Отговорено Май 2, 2017 (Редактирано) Цигулката е фабрична-тип Страдивариус. МБ-Михаил Бораков-търговец на музикални инструменти в Пловдив. Той е внасял цигулки от Германия за учебни цели и си е слагал горен печат на петичката на шийката. Или са му ги слагали в Германия. Цигулката няма стойност.В смисъл обикновена учебна. Редактирано Май 2, 2017 от lyubohar 3 Цитирай
valentinvv Отговорено Септември 9, 2017 Отговорено Септември 9, 2017 Здравейте някой може ли да идентифицира цигулка на шийката това което е охлюв има глава на лъв.Благодаря предварително има отзелен калъф за лък мисля че е има надпис G.Börmer качвам и снимки. Цитирай
musicman Отговорено Септември 10, 2017 Отговорено Септември 10, 2017 ^ Качвате снимките някъде и слагате линкове тук. Цитирай
NODRIX Отговорено Февруари 16, 2019 Отговорено Февруари 16, 2019 Може ли да кажете нещо за тази. Благодаря Цитирай
Recommended Posts