rettere Публикувано Април 22, 2017 Share Публикувано Април 22, 2017 Здравейте моля за малко "смляна" информация. Ще си вземам Роланд. Изборът ми е заради звученето. Интересуват ме марки с които мога да правя стилове, както и да са лесни за свирене на живо. Гледах ЕМ 2000, G 800, Е 96, Е 86. Давам до към 600 лв. До сега не съм имал синтезатор с аранжор. Ползвал съм секвенсър МС-50. Правя си, смея да кажа добри миди-та.... Та въпросът ми е: от тези изброените или някои други подобни, кои имат аранжор - всъщност това ли значи, че могат да правят стилове и миди-та? Гледам някои имат 8 банки за зареждане на стилове от дискета-това е добре за мен. Сегашния ми роланд може да запаметява 8 настройки на инструменти, стилове /от неговите/, реверб, темпо и т.н. Кои могат да смесват два звука-инструменти.....примерно пиано и флейта? Кои са с по-малко бъгове. Моля за общата ви оценка. Моята я няма никаква. До сега ползвах ЕМ-25 :-) Друго не се сещам. Благодаря Ви. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tritonus Отговорено Април 23, 2017 Share Отговорено Април 23, 2017 Здрасти колега...Мисля че мога да ти дам съвет,Роланд са ми специална тръпка-Виж,от тези модели които си изброил,само Ем 2000 има пълен секуенсер,иначе всички останали са аранжори,можеш да правиш стилове,но за step by step Ем 2000..Бъгове нямат,но това са доста стари клавири и ще е трудно да намериш запазен инструмент.Дискети вече не се произвеждат,може да сложиш флопи емулатор,но още 200 лв горе долу ще ти трябват...Моят съвет е да потърсиш Roland Va 7,лесен за работа,надежден и цената горе долу е около тази която си определил.Работи и със Зип дискети ако е изправен,като цяло е по нов от изброените модели,но пак е на доста километри-Има секуенсер,аранжор и всичко необходимо...Успех!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
soundcraft Отговорено Април 24, 2017 Share Отговорено Април 24, 2017 ^ Само да вметна, че EM 2000 също работи със ZIP. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tritonus Отговорено Април 24, 2017 Share Отговорено Април 24, 2017 Така е Ем 2000 също е с ZIP,пропуснах да го отбележа--;) Но като цяло на Zip а, е трудно да се разчита вече,стари са много дискетите,дори да е нова пак може да не е ОК..В този смисъл ЕМ 2000 има леко предимство,защото може да помни 16 user стила в интерналната си памет.Може и хард да му се сложи до 1 или 2 ГБ,докато на Va7 не може..Труден избор,но аз бих избрал VA то.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rettere Отговорено Април 24, 2017 Автор Share Отговорено Април 24, 2017 Благодаря ви. Относно ZIP, имате в предвид начина на записване на информацията в дискетата с цел събиране на по-вече стилове, мидита и т.н.? Така ли е? Работя със секвенсър МС-50 със дискети. Предоволно ми е като памет. Просто искам секвенсъра да ми е във синтезатора заради стиловете. Секвенсъра не мога да го ползвам като банка за стилове...та затова ми е такъв синтезатор....а и 16 юзер стила си е къде, къде добре... Сега съм с един, и чакам да избера и да се зареди следващия :-) Не съм и пипал такъв вид синтезатори и за това са ми много от полза мненията ви. Благодаря. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tritonus Отговорено Април 25, 2017 Share Отговорено Април 25, 2017 Zip е вид дискета,по дебела и е 100MB..и двата клавира(Va i Em)са в контакт с нея по време на работа,четат стилове и миди файлове директно..удобно е,стига да работи зип флопито и самата дискета. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rettere Отговорено Май 2, 2017 Автор Share Отговорено Май 2, 2017 Благодаря за инфото. Взех си ЕМ 2000. Сега го разучавам. Главата ще ми се пръсне ама ще му свикна. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rettere Отговорено Юли 3, 2017 Автор Share Отговорено Юли 3, 2017 Въпрос: Тези 16 юзер стила дето ги помни ЕМ 2000 в интерналната памет......въртя, суча.... Позволява ми да ги заредя само на веднъж и то от флопито. Трябва всички стилове /примерно 16 броя/ да са ми на дискета и на нея да направя нещо като сет или каквото и да е там. После това нещо го копирам- прехвърлям на вътрешната памет на свирката. Само така мога да зареждам стилове на вътрешната памет. Когато работя с харда изобщо нямам такава опция. Примерно на него да направя този вид сет и от там да го заредя на паметта. Да не говорим, че не мога един по един да махам и добавям стилове от вътрешната памет. Ако искам да добавя един /примерно/ трие всички други от паметта. Аз ли нещо изпускам или дискетата е с повече опции отколкото харда? Иначе го поразучих. Даже почнах да забравям някои неща :-) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rettere Отговорено Август 1, 2017 Автор Share Отговорено Август 1, 2017 Пак съм аз... имам въпрос. Бутон HALF BAR за какво е? Чета упътвания, не го намирам и с търсачката в нета. Като го натисна не намирам разлика в състоянието на свирката... Нещо прави на половина ли? Какво ще да е това? До бутон "RIT" е /него го знам/. Явно е нещо за свиренето на живо, ама като не ми увира главата... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yamaha Отговорено Август 1, 2017 Share Отговорено Август 1, 2017 Пак съм аз... имам въпрос. Бутон HALF BAR за какво е? Ами то си го пише буквално в името - половин такт. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lorimar Отговорено Август 2, 2017 Share Отговорено Август 2, 2017 На мен също ROLAND ми бяха тръпка, докато не преминах към KORG! Най-успешният модел който ROLAND извадиха това е G-70 и до сега си остава най-доброто им постижение! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rettere Отговорено Август 3, 2017 Автор Share Отговорено Август 3, 2017 (Редактирано) Редактирано Август 3, 2017 от rettere Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rettere Отговорено Август 3, 2017 Автор Share Отговорено Август 3, 2017 Пак съм аз... имам въпрос. Бутон HALF BAR за какво е? Ами то си го пише буквално в името - половин такт. Тъй де, ама на кой да му дойде на ум, че BAR значи такт. Разбрах, свири само втората половина на FILL- а. Сега по-лесно таманя и не изчаквам всичките тактове при FILL-а. Готина опция. Както се казва "Техниката сложна - народа прост..." визирам мен Мерси. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts