eXile Отговорено Януари 29, 2007 Автор Отговорено Януари 29, 2007 Ще се пробва преди да поръчам значи. Друг въпрос - всички твърдят, че пианата на роланда са по-добри. Обаче корга има сд слот. Значи ли това, че мога да си заредя някакъв пиано сампъл от сд картата? Защото малко трудно ще повярвам, че един 1-гигабайтов пиано семпъл ще е по-зле от роландските пиана Също така тези експаншън слотове за роланда и техните карти... СД слота не предоставя ли същата функционалност като тях? Т.е. чрез него също мога да увеличавам наличните звуци? И трети въпрос Смятате ли, че 2 ефекта за всеки звук в повече (в полза на роланда) имат някакъв смисъл? Гледах едни клипчета в ю тюб... Свиреха ямаха пср205 ли какво там и ползваха дист за китара (най-обикновено камионче) за ефект. Това приложимо ли е? Че звука къртеше, представям си какви лийдове могат да стана с корг-а и нещо подобно (доколкото разбрах роланда има брутален дисторшън ефект) Също така гледах още едни клипчета Та ползва си човека джуно-г като синт - на него си записва всичко и т.н., включително вокали, аудио, всичко. Та човека си включи микрофона в джуно-то и ползваше ефектите на роланда - ривърб и т.н. и си пееше (в реално време, не на записани вокали). Това мога ли да го правя с корга със семплинг борд? Ето и въпросните клипчета с джуно-г: http://www.youtube.com/profile_videos?user=ncheriyan А ето тук две клипчета с бъгове в джуно-то : http://www.youtube.com/profile_videos?user=mreccius - sustain cut Цитирай
rusnaka Отговорено Януари 30, 2007 Отговорено Януари 30, 2007 Ще се пробва преди да поръчам значи. Друг въпрос - всички твърдят, че пианата на роланда са по-добри. Обаче корга има сд слот. Значи ли това, че мога да си заредя някакъв пиано сампъл от сд картата? Защото малко трудно ще повярвам, че един 1-гигабайтов пиано семпъл ще е по-зле от роландските пиана Също така тези експаншън слотове за роланда и техните карти... СД слота не предоставя ли същата функционалност като тях? Т.е. чрез него също мога да увеличавам наличните звуци? И трети въпрос Смятате ли, че 2 ефекта за всеки звук в повече (в полза на роланда) имат някакъв смисъл? Гледах едни клипчета в ю тюб... Свиреха ямаха пср205 ли какво там и ползваха дист за китара (най-обикновено камионче) за ефект. Това приложимо ли е? Че звука къртеше, представям си какви лийдове могат да стана с корг-а и нещо подобно (доколкото разбрах роланда има брутален дисторшън ефект) Също така гледах още едни клипчета Та ползва си човека джуно-г като синт - на него си записва всичко и т.н., включително вокали, аудио, всичко. Та човека си включи микрофона в джуно-то и ползваше ефектите на роланда - ривърб и т.н. и си пееше (в реално време, не на записани вокали). Това мога ли да го правя с корга със семплинг борд? Ето и въпросните клипчета с джуно-г: http://www.youtube.com/profile_videos?user=ncheriyan А ето тук две клипчета с бъгове в джуно-то : http://www.youtube.com/profile_videos?user=mreccius - sustain cut Пак казвам - според мен Джуното определено е по-добър!!! Ефектите са голяма работа, колкото повече - толкова по-добре. Защото, когато сложиш на един Хамонд лесли + дистърт и ги регулираш от врътките, просто става убийствена история... Сигурен съм, че има хора, които пък, твърдо биха застанали зад КОРГА, но - честно Джуното е по-добро. И полифония и всичко - и брутално пиано!!! Просто много добро!!! Ех, де да имах аз Джуно Г, ама - ей на - нямам... Аааааа - към всички, моля ви дайте ми точен адрес на xxxx, че да го видя на картата и да идя да пробвам клавира!!! Мерси!!! Цитирай
SGEORGE Отговорено Януари 31, 2007 Отговорено Януари 31, 2007 (Редактирано) Адреса е на Княз Борис,ама не знам кой номер.Намира се в отсечката между Стамболийски и Тодор Александров. Карта Редактирано Януари 31, 2007 от SGEORGE Цитирай
rusnaka Отговорено Януари 31, 2007 Отговорено Януари 31, 2007 Просто УБИЕЦ!!! Преди 30 минути свирих на него. Мисля, че няма слабо място - освен това вече не е 2200, а е 2060лв!!! Струва си, а? Има много яко ново пиано, има над 70 ефекта, смесваш 4 бленди, регулират се в реално време, нови арпежатори и т.н. - просто е убиец!!! УБИЕЦ!!!!! Цитирай
CyberGene Отговорено Януари 31, 2007 Отговорено Януари 31, 2007 Свирих и аз на този Роланд, но за съжаление не съм много запознат с интерфейса му и предимно пробвах различните звуци, които не са зле. Иначе клавиатурата е добра. Трябва да прочета упътването, за да видя кое как се активира и да го пробвам по-обстойно, но като цяло за тези пари е много добра свирка, бих си я купил. Цитирай
mitkosan Отговорено Януари 31, 2007 Отговорено Януари 31, 2007 Пичове, едно ще ви кажа - Силно лоби на Роландисти, а подценявате Тритона .... Дядото още го може .... смесва по 8 !!!!! бленди реалните контроли с- 11 (ако сложим темпо 12) , а ефетите мисля че са повече от 80 Цитирай
_Miro_ Отговорено Януари 31, 2007 Отговорено Януари 31, 2007 Triton е за хора които свирят в банда на live! Не може да се хареса на хора които работят с така наречените "самосвирки" ! Triton има друг звук който се разминава с този на хитър петър! Той трябва да се пипне и ... мачка! Roland са великолепни но правят по сладникъв звук който да е по комерсиален! Така че,всеки за каквото му трябва Цитирай
rusnaka Отговорено Януари 31, 2007 Отговорено Януари 31, 2007 (Редактирано) Зависи за кой ТРИТОН говорим - не ми се вярва TR серията да има 8-гласа смесване... А относно свиренето с група - всички знаем, че и РОЛАНД и КОРГ и ЯМАХА имат модели и за свирене на живо и аранжори. Джуното е един от най-добри за свирене с група. Джуно-Г е един ИСТИНСКИ уоркстейшън - подобно на Ямаха МО6 например. Аз продължавам да съм за Джуното - особено след като свирих на него. Аз го базикнах доста и определено е много добро!!!!!!!! Редактирано Януари 31, 2007 от rusnaka Цитирай
eXile Отговорено Януари 31, 2007 Автор Отговорено Януари 31, 2007 Не смятам, че някой подценява тритона Всъщност аз май към него се ориентирах в крайна сметка. Настрана смесването на 8 бленди... Просто възможностите за контрол в реално време (автъртъч, четирипосочен джойстик), по-добрата клавиатура (или айде, с по-големи клавиши) и СД картата надделяват. Иначе роланда е страхотна машина според това, което чета и гледам и слушам, но корга повече ми отговаря на нуждите Руснака, действително в нещата, които изброи за роланд-а не виждам нищо, което липсва при тритона Всъщност един чужденец, който ползва джуно г за нещо като домашно студио и има клипчета в ютюб с него ми каза именно това - ако искаш истинско домашно студио, в което с един синт да записваш всичко - китари, барабани, вокали т.н. - роланда е твоята свирка. Ако искаш лайф изпълнения, контрол и не ти трябва записа на вокали, китари и т.н. - корг. Акустични инструменти и падове - корг. Разни звуци имитиращи стари синтове (като старите джунота примерно) и пиана - роланд. А може би истината е някъде по средата Цитирай
rusnaka Отговорено Януари 31, 2007 Отговорено Януари 31, 2007 Окс - нека не звуча като агитатор - не съм яростен РОЛАНД фен, но просто те съветвам - иди и чуй в xxxx машината - дори просто ейтака за нищото. И пак подчертавам - съвсем не съм сляп фен на която и да е марка!!! Цитирай
korg Отговорено Март 1, 2007 Отговорено Март 1, 2007 Колега предлагам ти 4исто нов ТР в ка6он+бонус 2по16мб.РАМ и СДкарта512мб. и семпли,вси4ко това за 2000лв,цената е много добра и те увериавам,4е ТРа е много по-добар от джуното,звуците са много по-истински и 4ете семпли.В момента целиа свиат работи с Тритон звуци.0899239702.милен.лове4 Цитирай
eXile Отговорено Март 1, 2007 Автор Отговорено Март 1, 2007 Взех си вече Triton LE 76... Иначе цената, която казваш е добра. Цитирай
_Miro_ Отговорено Март 3, 2007 Отговорено Март 3, 2007 Зависи за кой ТРИТОН говорим - не ми се вярва TR серията да има 8-гласа смесване...А относно свиренето с група - всички знаем, че и РОЛАНД и КОРГ и ЯМАХА имат модели и за свирене на живо и аранжори. Джуното е един от най-добри за свирене с група. Джуно-Г е един ИСТИНСКИ уоркстейшън - подобно на Ямаха МО6 например. Аз продължавам да съм за Джуното - особено след като свирих на него. Аз го базикнах доста и определено е много добро!!!!!!!! Не KORG TRITON а още KORG M1 смесваше осем бленди в една! Можеш и на осем да разделиш клавиатурата! Така че дали ти се вярва или не,няма как да знаеш като никога не си имал Цитирай
eXile Отговорено Март 3, 2007 Автор Отговорено Март 3, 2007 В Combination режим можеш да смесваш до 8 инструмента, да ги сплитваш разделяш по лейъри, велосити и т.н. и т.н. като при това използваш и двата арпеджиатора. Цитирай
Recommended Posts