eXile Публикувано Януари 27, 2007 Публикувано Януари 27, 2007 Това, което аз виждам като предимства за Juno-G (само четейки в нета де) е 128 гласна полифония и SRX слота. По-големия дисплей и д-бийм-а ги слагам в графата "глезотии". ТР-а пък има 64 гласна полифония, обаче си има и автъртъч, има си и 4 посочен джойстик (докато на роланда мисля, че Y-оста бачка само нагоре), по-добра клавиатура, СД слот, през който мога да зареждам до 1гб информация. Това са разлики само на първо гледане де. Интересуват ме и неща като секвенсера. Джуно-то е и със 100 долара по-евтинджос у щатско, но това не е голямо предимство. Цитирай
eXile Отговорено Януари 27, 2007 Автор Отговорено Януари 27, 2007 (Редактирано) Бих включил и Yamaha S08 обаче тя не предлага толкова възможности за контрол на звука в реално време и едва ли ще ми върши работа. А Yamaha MO6 е 200 долара над ТР61 и джуно-то (поправка, джуно е на същата цена като тр61) и ми идва в повече. Редактирано Януари 27, 2007 от eXile Цитирай
rusnaka Отговорено Януари 27, 2007 Отговорено Януари 27, 2007 (Редактирано) От тези двата лично аз бих избрал Роланда. По-големия Дисплей си е и по-хубаво нещо!!! Д-Бийм е алтернатив на "надолу-то" на "джойстика". Плюс това той може да бъде застопорен във всяка една позиция, докато при КОРГ-а, това няма как да стане. Моят клавир е подобен - RS-70. Има към 80-85% от функциите на този. За клавиатурата - коя е по-добра е спорна работа... Всеки си има предпочитания. Моята например много си ми харесва! Дори изключително много - не е нито пружинеста като Еволюшъните, нито груба, нито като на евтините Ямахи. 128-полифония за един истински пианист е голямо предимство!!! Е, не те знам за какво точно ще я ползваш. Освен това в Джуно-Г има страшно много звуци от класическите стари Джуно-та - голям кеф са!!! (не че в моя ги няма, ама при Джуното са повече!!!) Плюс това Г-то е по-нов модел от моя и от Д-версията, която според мен не струва въобще. Аз съм си писал с хора от РОЛАНД, които са на мнение, че ДЖУНО-Г не е по-голям брат на Д-то (дори няма НИЩО общо), а по-скоро е по-малък брат на великолепния ФАНТОМ!!! И наистина е така - фукциите, дизайнът и най-вече звуците го показват. Роланда има и 4 аудиописти, което също никак не е за подценяване!!! Абе роланда е голяма машина. Стига толкова, че аз като почна нямам спиране Та между тези два модела давам предпочитанията си ОПРЕДЕЛЕНО за Роланд. Друго, което мога да ти препочръчам от същия клас и което аз смятам да си купя, това е МО6 на Ямаха. А ти на каква цена ще ги взимаш, и от къде, ако не е тайна, разбира се... ПП Много качествени продукти на подобна или по-ниска цена това са Roland XP-50, RS-70 (но не RS-5 ili RS-9), Корг Тритон ЛЕ. S03-08 на Ямаха са почти като детска играчка, звуците им не струват и затова са с толкова ниска цена. Редактирано Януари 27, 2007 от rusnaka Цитирай
eXile Отговорено Януари 27, 2007 Автор Отговорено Януари 27, 2007 (Редактирано) Вероятно от Америка, ако станат нещата, които съм планирал. Цените - като в zzounds.com. Т.е. и двете свирки са 999 долара А МО6 - 1199. Ако не станат нещата - ще поръчвам от европа, или ще търся нещо тук втора ръка. А в европа цифрите са същите... Ама в евро o.0 Не съм съгласен за пич-а и модулацията. При корг имаш пълна свобода по Х и У осите с една единствена ръка и можеш да ги застопоряваш, използвайки два бутона точно над самия джойстик. Докато точно при роланд (или пона при джуно-д и rs5, а те имат същия пич бенд като на джуно-г мисля) не можеш да застопоряваш мод-а по никакъв начин. А и да ползваш д бийм и въсщото време пич бендинга и мод-а едновременно с една единствена ръка - баси кълченето Няма и афтъртъч. Така че поне в това отношение корга ми се струва по-добре. НО сега като зе зачетох за възможностите на роланда... Записва стерео аудио, секвенсера на хартия изглежда добър... Голямо чудене А защо ми е голям дисплей като така или иначе ще ползвам ПЦ редатор за пачовете (какъвт имат и двата модела) и дисплея ще служи само за търсене на пачове и други подобни неща Не знам, според мен всеки дисплей по-голяма от този на джуно-д, примерно, би свършил работа. Редактирано Януари 27, 2007 от eXile Цитирай
rusnaka Отговорено Януари 27, 2007 Отговорено Януари 27, 2007 Това за пич-бенда не го знаех... А относно другото - то си е индивидуално. Аз лично пред КОРГ и РОЛАНД, избирам второто... Просто навици, предпочитания, по ми е удобно и т.н. Но за пианото и полифонията на Джуно-Г - просто са убиец!!! Цитирай
eXile Отговорено Януари 27, 2007 Автор Отговорено Януари 27, 2007 Мда, индивидуално си е, няма две мнения. Някъде в Пловдив или в краен случай София мога ли да пробвам Корг ТР или поне тритон ЛЕ и джуно Г или поне джуно Д? Бозов няма джуно (или поне нямаше пред 2 седмици) на склад за съжаление. Цитирай
jordanil Отговорено Януари 27, 2007 Отговорено Януари 27, 2007 ами...на около 50 км от Пловдив -TRITON LE можеш да пробваш Цитирай
eXile Отговорено Януари 27, 2007 Автор Отговорено Януари 27, 2007 Бе точно ЛЕ може и в Пловдив да намеря, мисля А роланд джуно г, нали е базиран на фантом и могат да му се слагат карти, глупости и т.н. може ли да докара примерно този звук на китара: ?И ако да смятате ли че корга също може? Цитирай
jordanil Отговорено Януари 27, 2007 Отговорено Януари 27, 2007 убеден,съм ,че може,.....не мога да чуя тия линкове,дето даваш ,че е слаб нета.. Цитирай
rusnaka Отговорено Януари 28, 2007 Отговорено Януари 28, 2007 И аз мисля, че трябва да може - макар че този ми звучи като да е от софтуерен синтезатор или от клавир от типа на KORG OASYS. И все пак в най-лошия случай ще е почти като този - на моя, например, могат да се направят доста сполучливи китари, а се предполага, че Джуното ще е по-добро. Цитирай
dany Отговорено Януари 28, 2007 Отговорено Януари 28, 2007 Ако искате добър звук на ел. китара, просто си вземете една и се научете да свирите Цитирай
_Miro_ Отговорено Януари 28, 2007 Отговорено Януари 28, 2007 (Редактирано) РАЗГЛЕДАЙТЕ ТОЗИ САЙТ! ИМА ДОСТА ДЕМО-ВИДЕО! КОГАТО ГОВОРИТЕ ЗА KORG OASYS ,НЕ ТРЯБВА ДА СПОМЕНАВАТЕ JUNO ИЛИ ТЕМПОДОБНИ! http://www.korg.com/gear/prod_info.asp?a_p...p;category_id=1 Редактирано Януари 28, 2007 от _Miro_ Цитирай
miro Отговорено Януари 29, 2007 Отговорено Януари 29, 2007 Джуно Г можеш да пробваш в София в магазин xxxx.Там имат също и джуно д,който определено не е нищо особено Цитирай
CyberGene Отговорено Януари 29, 2007 Отговорено Януари 29, 2007 Джуно Г можеш да пробваш в София в магазин xxxx.Там имат също и джуно д,който определено не е нищо особено На каква цена го дават и къде е тоя магазин? Цитирай
miro Отговорено Януари 29, 2007 Отговорено Януари 29, 2007 Цената е стандартната за България-около 2200лв.В секцията музикални магазини е казано къде е,аз небих го описал по-добре къде се намира.Ако се затрудняваш да намериш информация попитай някои китарист-всичките го знаят този магазин Цитирай
Recommended Posts