Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

Неволята учи,търкаш внимателно със шкурки - това е моята,която беше виненочервена и очукана,после я направих с шеллак..17390441_1882930165297666_53859392567886

Редактирано от Hillbilly
Отговорено

Ще се изненадаш колко голяма е разликата и разнообразието от един финиш до друг, както и уменията на лютиерите, специализирали в конкретна област на това изкуство.

Лак, боя, байц, натурални масла, гланц, мат, акустична, електрическа. Уточни тези неща и ще получиш адекватен отговор и контакти на подходящия човек.

Отговорено

Честно казано ми писна от някакви,които не уточняват за какво иде реч и после пискат че им се подиграваме,е тука срещу нас има майстори,които се занимават основно с цигулки,чела ,акустични инструменти,айде кАжи ква е китарата или я пръскай със спрей от железарията и това е..

Отговорено

@Ciril: Китарата е електрическа, полу-акустична. В момента е в базара, но получавам само малоумни оферти за нея от типа на "2 Squier-a и 500 лева кеш". Ето линк: http://bazar.muzikant.org/auction_details.php?auction_search=1&auction_id=239946&limit=10&option=basic_search&basic_search=gibson&form_basic_search=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B8&keywords_search=gibson&item_type=all&order_field=current_price&order_type=DESC. Затова и се чудя дали да не я спра от продажба и да я upgrade-на малко. Знам, че това ще й намали цената в бъдеще, но след upgrade няма да я продавам.

Принципно ми харесват "faded" финишите - според мен китарата резонира по-добре с тях. Предполагам, че на български се води мат. Иначе знам три български лютиера - Градинарски, Диката и КД. При двама от тях съм ходил за различни неща. За съжаление те са заети, така че не знам към кого да се обърна, който има опит.

@Hillbilly: не разбирам втория ти пост. Спрей от железарията май няма да е удачно. Отделно, в този форум може би влизат и хора, които не са про-та като вас. Може да имат нужда от съвет за типове рефиниш, а не от подигравки. 

Иначе евала за рефиниша, аз нямам търпението и уменията за него. :( Най-много да съсипя нещата.

Отговорено

Това, отзад може да изчезне с едно леко полиране, има препарати и вакси.

Пример: http://musicdivision.bg/guitars/guitar-bass-care/Music-Nomad-Guitar-Polish

или http://www.musicworld.bg/bg/m_2900000/i_30414/Dunlop_654.html

Изброените от теб колеги, ще ти свършат работа.

Лично мнение, недей да я пипаш. ;)

Отговорено

Извинявай,затова е втория пост,че не уточни каква е китарата,аз не съм про-това си е моята ЛП студио 97г и реших да я направя такава,и масла имаше,четох доста в нета и си играх поне 2 седмици,не съм лютиер.

Тук съм съгласен с мнението на колегата от горния пост- нищо и няма и не я пипай,ако искаш да променяш нещо примерно и сложи други адаптери,струните също имат значение за звука.

Отговорено

мога да препоръчам една фирма в Англия - там правят нитро финиш. (в БГ никъде няма)