timequake Публикувано Март 18, 2017 Публикувано Март 18, 2017 Някой да препоръча добър лютиер за рефиниш на китара? И Диката, и bass traffic са заети, затова ми трябват още опции. Цитирай
mariopetrov52 Отговорено Март 19, 2017 Отговорено Март 19, 2017 Здравейте, аз също се интересувам. Това ще е много полезна информация. Благодаря Цитирай
Hillbilly Отговорено Март 20, 2017 Отговорено Март 20, 2017 (Редактирано) Неволята учи,търкаш внимателно със шкурки - това е моята,която беше виненочервена и очукана,после я направих с шеллак.. Редактирано Март 20, 2017 от Hillbilly 2 Цитирай
ciriljhonson Отговорено Март 20, 2017 Отговорено Март 20, 2017 Ще се изненадаш колко голяма е разликата и разнообразието от един финиш до друг, както и уменията на лютиерите, специализирали в конкретна област на това изкуство. Лак, боя, байц, натурални масла, гланц, мат, акустична, електрическа. Уточни тези неща и ще получиш адекватен отговор и контакти на подходящия човек. Цитирай
Hillbilly Отговорено Март 20, 2017 Отговорено Март 20, 2017 Честно казано ми писна от някакви,които не уточняват за какво иде реч и после пискат че им се подиграваме,е тука срещу нас има майстори,които се занимават основно с цигулки,чела ,акустични инструменти,айде кАжи ква е китарата или я пръскай със спрей от железарията и това е.. Цитирай
timequake Отговорено Март 21, 2017 Автор Отговорено Март 21, 2017 @Ciril: Китарата е електрическа, полу-акустична. В момента е в базара, но получавам само малоумни оферти за нея от типа на "2 Squier-a и 500 лева кеш". Ето линк: http://bazar.muzikant.org/auction_details.php?auction_search=1&auction_id=239946&limit=10&option=basic_search&basic_search=gibson&form_basic_search=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B8&keywords_search=gibson&item_type=all&order_field=current_price&order_type=DESC. Затова и се чудя дали да не я спра от продажба и да я upgrade-на малко. Знам, че това ще й намали цената в бъдеще, но след upgrade няма да я продавам. Принципно ми харесват "faded" финишите - според мен китарата резонира по-добре с тях. Предполагам, че на български се води мат. Иначе знам три български лютиера - Градинарски, Диката и КД. При двама от тях съм ходил за различни неща. За съжаление те са заети, така че не знам към кого да се обърна, който има опит. @Hillbilly: не разбирам втория ти пост. Спрей от железарията май няма да е удачно. Отделно, в този форум може би влизат и хора, които не са про-та като вас. Може да имат нужда от съвет за типове рефиниш, а не от подигравки. Иначе евала за рефиниша, аз нямам търпението и уменията за него. Най-много да съсипя нещата. Цитирай
ciriljhonson Отговорено Март 22, 2017 Отговорено Март 22, 2017 Това, отзад може да изчезне с едно леко полиране, има препарати и вакси. Пример: http://musicdivision.bg/guitars/guitar-bass-care/Music-Nomad-Guitar-Polish или http://www.musicworld.bg/bg/m_2900000/i_30414/Dunlop_654.html Изброените от теб колеги, ще ти свършат работа. Лично мнение, недей да я пипаш. 2 Цитирай
Hillbilly Отговорено Март 22, 2017 Отговорено Март 22, 2017 Извинявай,затова е втория пост,че не уточни каква е китарата,аз не съм про-това си е моята ЛП студио 97г и реших да я направя такава,и масла имаше,четох доста в нета и си играх поне 2 седмици,не съм лютиер. Тук съм съгласен с мнението на колегата от горния пост- нищо и няма и не я пипай,ако искаш да променяш нещо примерно и сложи други адаптери,струните също имат значение за звука. Цитирай
timequake Отговорено Март 26, 2017 Автор Отговорено Март 26, 2017 Благодаря на ciriljhonson и Hillbilly за мненията. Ще пробвам да полирам и после ще напиша резултата тук. Цитирай
Jim-ph Отговорено Март 28, 2017 Отговорено Март 28, 2017 мога да препоръчам една фирма в Англия - там правят нитро финиш. (в БГ никъде няма) Цитирай
Hillbilly Отговорено Март 29, 2017 Отговорено Март 29, 2017 Диката мисля че прави нитро,ама бил зает,като се писа. Цитирай
Recommended Posts