Jump to content
Българският форум за музиканти

метален звук и от мен


Recommended Posts

Предлагам ви една своя композиция Hard enough , направена на компютър с програма за композиране, така че ...свири виртуален бенд.За първи път :godbless: експериментирам с нещо по-hard. :guitar: Надявам се да оцените резултата.

 

Hard enough :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хай :godbless:

'начи (както обичам да почвам разни дълги постове)

чух го туй нещо, и да ти кажа нещо не е много хард. Особено в началото. Ма наоправо изобщо.

Мен лично началото не ми харесва. По средата обаче някъде има една мелодийка, то си е tune (като част от мелодийката) и не знам как се нарича точно, пада се към 1.30 и е наистина добра. Но както казах нащо не е много хард туй нещо. При всички случай е по-добре звучащо от мойте записи, но аз лично мразя синтетични барабани и то много. А и това всъщност к'во точно е като запис, щото на мен ми прилича много на миди. Имаше една комщютърна игра Gods (класика) и тя звучеше по подобен начин (като звучене, не като мелодия :godbless::lol::D)

 

Аз по принцип не слушам много такъв тип музика, но мисля че мога като слушател/(почти) музикант да дам някакво що годе обективно мнение :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ЕЕЕЕЕЕ защо на тоя шибан сървър????????????

Айде моля ви се некой да го мирърне някъде или да ми го прати :P Много искам да чуя какво е сътворила Мила Кара в блек метъла хахахахахах ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тая мелодийка към 1:15 наистина е "catchy", но като цяло това не е "hard", въпреки че е интересно. Ако се промени аранжимента може да мине за късен Burzum :P

 

Феникс се насочи към миди и компютърни игри, та се сетих - едно време като излезе Quake III си записах някаква пиратска версия, чийто installer просвирваше една хипер яка песничка, написана по същия начин - на midi. Обаче онази си беше чисто хеви и то много интересно - с яките китари, сола и двойни каси, и то звучащо доста реалистично! Направо и се разцепвах и си пусках само инсталера да ми просвирва песничката, култова беше! Ще я изровя и ще я кача някъде, тя няма авторски права и без това. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Браво, моме! Доста труд си вложила в подреждането на MIDI-то и композицийката е сносна. Защо не закачиш синтезатори или семплери към отделните инструменти? Ще стане доста добро изпълнение. Поне ще е реалистично.

Освен това барабаните са доста монотонни - поразчупи ги малко.

Каква програма си ползвала за MIDI-то?

Редактирано от the_gorer
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хай :D

'начи (както обичам да почвам разни дълги постове)

чух го туй нещо, и да ти кажа нещо не е много хард. Особено в началото. Ма наоправо изобщо.

Мен лично началото не ми харесва. По средата обаче някъде има една мелодийка, то си е tune (като част от мелодийката) и не знам как се нарича точно, пада се към 1.30 и е наистина добра. Но както казах нащо не е много хард туй нещо. При всички случай е по-добре звучащо от мойте записи, но аз лично мразя синтетични барабани и то много. А и това всъщност к'во точно е като запис, щото на мен ми прилича много на миди. Имаше една комщютърна игра Gods (класика) и тя звучеше по подобен начин (като звучене, не като мелодия :D:D:D)

 

Аз по принцип не слушам много такъв тип музика, но мисля че мога като слушател/(почти) музикант да дам някакво що годе обективно мнение :D

Ами, хай,че и моят пост ще е дълъг.Това "нещо" програмата ми го задава стилово като hard rock style.Под задава имам пред вид ,че ми "предоставя" ударни /съжалявам, и аз много не ги харесвам, но нямам други/ и част от ритъм-китарата.Именно, част, защото аз си я променям в гамите, в които пиша.Основната и поддържаща мелодии на overdrive - китарите са мои.Програмата ми е с нотно записване, така че не навързвам семпли "на сляпо", а задавам мелодиите с ноти.На екрана на компютъра ми се вижда нотна партитура.

:)

Tune-то наистина си го бива, защото аз предпочитам melody - стила и смекчих малко hard -а :guitar: .Може би, затова повечето от вас си мислят, че не е точно hard.Не мисля, че програмата ме е излъгала, пък и това ми е първият опит, както вече споменах, да пиша в този стил. :wall: Файловете ми са .mus , което означава, че са с нотно записване..Мога да ги експортирам като midi, wav и т.н.

Все пак, благодаря за градивната критика. :D Чао!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тая мелодийка към 1:15 наистина е "catchy", но като цяло това не е "hard", въпреки че е интересно. Ако се промени аранжимента може да мине за късен Burzum :)

 

Феникс се насочи към миди и компютърни игри, та се сетих - едно време като излезе Quake III си записах някаква пиратска версия, чийто installer просвирваше една хипер яка песничка, написана по същия начин - на midi. Обаче онази си беше чисто хеви и то много интересно - с яките китари, сола и двойни каси, и то звучащо доста реалистично! Направо и се разцепвах и си пусках само инсталера да ми просвирва песничката, култова беше! Ще я изровя и ще я кача някъде, тя няма авторски права и без това. :D

Благодаря за отзивите!Мелодийката към 1:15 наистина и аз много си я харесвам.Сама си я написах с помощта на ноти / виж подробностите в отговора ми към Fenix."

Честно, не се сърдя за критиката на всички вас.Напротив, радвам се , че мога да чуя мнения на професионалисти и да науча нещо полезно.Пък и нали затова съм тук!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво, моме! Доста труд си вложила в подреждането на MIDI-то и композицийката е сносна. Защо не закачиш синтезатори или семплери към отделните инструменти? Ще стане доста добро изпълнение. Поне ще е реалистично.

Освен това барабаните са доста монотонни - поразчупи ги малко.

Каква програма си ползвала за MIDI-то?

Ами, трудничко си е да пишеш ноти с мишката по нотните редове.Но така поне влагаш творчество, защото не използваш готови образци, т.е. семпли.Е, все пак има нещо "подложено" и това са ударните и част от китарния акомпанимент. :guitar: Но само част, защото основната и поддържаща мелодии са мои.Аз не съм действащ музикант и нямам претенции да звуча реалистично.Просто , харесвам да творя и понеже няма как, използвам виртуални инструменти. :violin: Чао!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами, трудничко си е да пишеш ноти с мишката по нотните редове.Но така поне влагаш творчество, защото не използваш готови образци, т.е. семпли.

Явно бъркаш семплите с таканеречените "луупове". Звуковите семпли от истински инструменти ще помогнат на твоята музика да звучи като изсвирена от музиканти, а не като обикновено миди. Същото е със софтуерните синтезатори, само че там звуците не са предварително записани, а се имитират от синтовете. И двете неща се прилагат към вече направената миди композиция и всичко започва да звучи готино. Пак си е твоята мелодийка, но с реалистичен и далеч по-качествен звук. Примерно китарите няма да звучат като от електронна игра, а като изсвирени от Ричи Блекмор, да речем :D

понеже няма как, използвам виртуални инструменти.

Тези нещица, които те съветвам да ползваш също са виртуални инструменти (VSTi), но далеч по-мощни от звуците на MIDI-то.

Коя програма си ползвала? Band in a Box? Ако искаш, прати ми MIDI файла и аз ще приложа някой друг синтезатор към него, за да видиш какъв е ефектът.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е баси това не е блек метъл, а някъв гаден хардрок... Мила Кара има още много да поработи докато стигне до блек хахаха :)

 

Не, сериозно. Много е приятно парчето :) Що не си намериш някви млади момци, които да свирят с тебе или нещо такова?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е баси това не е блек метъл, а някъв гаден хардрок... Мила Кара има още много да поработи докато стигне до блек хахаха :godbless:

 

Не, сериозно. Много е приятно парчето :( Що не си намериш някви млади момци, които да свирят с тебе или нещо такова?

Благодаря! Значи, можеш да бъдеш и сериозен. :godbless:Това за младите момци звучи интересно, но ... малко трудно изпълнимо.По-скоро, бих могла да помисля за вариант да предоставя нещо за изсвирване на някои момци.И без това, музиката се прави, за да я слуша широк кръг от хора, а аз не мога да осигуря такъв. :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това за младите момци звучи интересно, но ... малко трудно изпълнимо.

Врътни ми една шайба и ще решим въпроса с малдите момци :hello: Но имай предвид, че свиря само с омъжени жени...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.