mila_kara Публикувано Март 3, 2005 Публикувано Март 3, 2005 Предлагам ви една своя композиция Hard enough , направена на компютър с програма за композиране, така че ...свири виртуален бенд.За първи път експериментирам с нещо по-hard. :guitar: Надявам се да оцените резултата. Hard enough Цитирай
Fenix Отговорено Март 3, 2005 Отговорено Март 3, 2005 Хай 'начи (както обичам да почвам разни дълги постове) чух го туй нещо, и да ти кажа нещо не е много хард. Особено в началото. Ма наоправо изобщо. Мен лично началото не ми харесва. По средата обаче някъде има една мелодийка, то си е tune (като част от мелодийката) и не знам как се нарича точно, пада се към 1.30 и е наистина добра. Но както казах нащо не е много хард туй нещо. При всички случай е по-добре звучащо от мойте записи, но аз лично мразя синтетични барабани и то много. А и това всъщност к'во точно е като запис, щото на мен ми прилича много на миди. Имаше една комщютърна игра Gods (класика) и тя звучеше по подобен начин (като звучене, не като мелодия ) Аз по принцип не слушам много такъв тип музика, но мисля че мога като слушател/(почти) музикант да дам някакво що годе обективно мнение Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Март 4, 2005 Отговорено Март 4, 2005 ЕЕЕЕЕЕ защо на тоя шибан сървър???????????? Айде моля ви се некой да го мирърне някъде или да ми го прати Много искам да чуя какво е сътворила Мила Кара в блек метъла хахахахахах Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Март 4, 2005 Отговорено Март 4, 2005 Тая мелодийка към 1:15 наистина е "catchy", но като цяло това не е "hard", въпреки че е интересно. Ако се промени аранжимента може да мине за късен Burzum Феникс се насочи към миди и компютърни игри, та се сетих - едно време като излезе Quake III си записах някаква пиратска версия, чийто installer просвирваше една хипер яка песничка, написана по същия начин - на midi. Обаче онази си беше чисто хеви и то много интересно - с яките китари, сола и двойни каси, и то звучащо доста реалистично! Направо и се разцепвах и си пусках само инсталера да ми просвирва песничката, култова беше! Ще я изровя и ще я кача някъде, тя няма авторски права и без това. Цитирай
the_gorer Отговорено Март 4, 2005 Отговорено Март 4, 2005 (Редактирано) Браво, моме! Доста труд си вложила в подреждането на MIDI-то и композицийката е сносна. Защо не закачиш синтезатори или семплери към отделните инструменти? Ще стане доста добро изпълнение. Поне ще е реалистично. Освен това барабаните са доста монотонни - поразчупи ги малко. Каква програма си ползвала за MIDI-то? Редактирано Март 4, 2005 от the_gorer Цитирай
mila_kara Отговорено Март 4, 2005 Автор Отговорено Март 4, 2005 Хай 'начи (както обичам да почвам разни дълги постове) чух го туй нещо, и да ти кажа нещо не е много хард. Особено в началото. Ма наоправо изобщо. Мен лично началото не ми харесва. По средата обаче някъде има една мелодийка, то си е tune (като част от мелодийката) и не знам как се нарича точно, пада се към 1.30 и е наистина добра. Но както казах нащо не е много хард туй нещо. При всички случай е по-добре звучащо от мойте записи, но аз лично мразя синтетични барабани и то много. А и това всъщност к'во точно е като запис, щото на мен ми прилича много на миди. Имаше една комщютърна игра Gods (класика) и тя звучеше по подобен начин (като звучене, не като мелодия :D:D) Аз по принцип не слушам много такъв тип музика, но мисля че мога като слушател/(почти) музикант да дам някакво що годе обективно мнение Ами, хай,че и моят пост ще е дълъг.Това "нещо" програмата ми го задава стилово като hard rock style.Под задава имам пред вид ,че ми "предоставя" ударни /съжалявам, и аз много не ги харесвам, но нямам други/ и част от ритъм-китарата.Именно, част, защото аз си я променям в гамите, в които пиша.Основната и поддържаща мелодии на overdrive - китарите са мои.Програмата ми е с нотно записване, така че не навързвам семпли "на сляпо", а задавам мелодиите с ноти.На екрана на компютъра ми се вижда нотна партитура. Tune-то наистина си го бива, защото аз предпочитам melody - стила и смекчих малко hard -а :guitar: .Може би, затова повечето от вас си мислят, че не е точно hard.Не мисля, че програмата ме е излъгала, пък и това ми е първият опит, както вече споменах, да пиша в този стил. :wall: Файловете ми са .mus , което означава, че са с нотно записване..Мога да ги експортирам като midi, wav и т.н. Все пак, благодаря за градивната критика. Чао! Цитирай
mila_kara Отговорено Март 4, 2005 Автор Отговорено Март 4, 2005 Тая мелодийка към 1:15 наистина е "catchy", но като цяло това не е "hard", въпреки че е интересно. Ако се промени аранжимента може да мине за късен Burzum Феникс се насочи към миди и компютърни игри, та се сетих - едно време като излезе Quake III си записах някаква пиратска версия, чийто installer просвирваше една хипер яка песничка, написана по същия начин - на midi. Обаче онази си беше чисто хеви и то много интересно - с яките китари, сола и двойни каси, и то звучащо доста реалистично! Направо и се разцепвах и си пусках само инсталера да ми просвирва песничката, култова беше! Ще я изровя и ще я кача някъде, тя няма авторски права и без това. Благодаря за отзивите!Мелодийката към 1:15 наистина и аз много си я харесвам.Сама си я написах с помощта на ноти / виж подробностите в отговора ми към Fenix." Честно, не се сърдя за критиката на всички вас.Напротив, радвам се , че мога да чуя мнения на професионалисти и да науча нещо полезно.Пък и нали затова съм тук! Цитирай
mila_kara Отговорено Март 4, 2005 Автор Отговорено Март 4, 2005 Браво, моме! Доста труд си вложила в подреждането на MIDI-то и композицийката е сносна. Защо не закачиш синтезатори или семплери към отделните инструменти? Ще стане доста добро изпълнение. Поне ще е реалистично.Освен това барабаните са доста монотонни - поразчупи ги малко. Каква програма си ползвала за MIDI-то? Ами, трудничко си е да пишеш ноти с мишката по нотните редове.Но така поне влагаш творчество, защото не използваш готови образци, т.е. семпли.Е, все пак има нещо "подложено" и това са ударните и част от китарния акомпанимент. :guitar: Но само част, защото основната и поддържаща мелодии са мои.Аз не съм действащ музикант и нямам претенции да звуча реалистично.Просто , харесвам да творя и понеже няма как, използвам виртуални инструменти. :violin: Чао! Цитирай
the_gorer Отговорено Март 4, 2005 Отговорено Март 4, 2005 Ами, трудничко си е да пишеш ноти с мишката по нотните редове.Но така поне влагаш творчество, защото не използваш готови образци, т.е. семпли. Явно бъркаш семплите с таканеречените "луупове". Звуковите семпли от истински инструменти ще помогнат на твоята музика да звучи като изсвирена от музиканти, а не като обикновено миди. Същото е със софтуерните синтезатори, само че там звуците не са предварително записани, а се имитират от синтовете. И двете неща се прилагат към вече направената миди композиция и всичко започва да звучи готино. Пак си е твоята мелодийка, но с реалистичен и далеч по-качествен звук. Примерно китарите няма да звучат като от електронна игра, а като изсвирени от Ричи Блекмор, да речем понеже няма как, използвам виртуални инструменти. Тези нещица, които те съветвам да ползваш също са виртуални инструменти (VSTi), но далеч по-мощни от звуците на MIDI-то. Коя програма си ползвала? Band in a Box? Ако искаш, прати ми MIDI файла и аз ще приложа някой друг синтезатор към него, за да видиш какъв е ефектът. Цитирай
Fenix Отговорено Март 4, 2005 Отговорено Март 4, 2005 Благодаря, че ме чухте... Чухме те бе, не зяй Цитирай
Topsun Отговорено Март 4, 2005 Отговорено Март 4, 2005 идея,но ако беше изсвирена на живо,определено щеше да направи доста по-голямо впечатление Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Март 4, 2005 Отговорено Март 4, 2005 Е баси това не е блек метъл, а някъв гаден хардрок... Мила Кара има още много да поработи докато стигне до блек хахаха Не, сериозно. Много е приятно парчето Що не си намериш някви млади момци, които да свирят с тебе или нещо такова? Цитирай
mila_kara Отговорено Март 5, 2005 Автор Отговорено Март 5, 2005 Е баси това не е блек метъл, а някъв гаден хардрок... Мила Кара има още много да поработи докато стигне до блек хахаха Не, сериозно. Много е приятно парчето Що не си намериш някви млади момци, които да свирят с тебе или нещо такова? Благодаря! Значи, можеш да бъдеш и сериозен. Това за младите момци звучи интересно, но ... малко трудно изпълнимо.По-скоро, бих могла да помисля за вариант да предоставя нещо за изсвирване на някои момци.И без това, музиката се прави, за да я слуша широк кръг от хора, а аз не мога да осигуря такъв. Цитирай
the_gorer Отговорено Март 5, 2005 Отговорено Март 5, 2005 Това за младите момци звучи интересно, но ... малко трудно изпълнимо. Врътни ми една шайба и ще решим въпроса с малдите момци :hello: Но имай предвид, че свиря само с омъжени жени... Цитирай
Recommended Posts