yamaha Отговорено Юли 18, 2018 Отговорено Юли 18, 2018 Аз нещо не разбрах от по-горния ти пост - търсиш професионално и честно мнение или просто искаш да те похвалят? Освен това - би ли показал в моя пост къде точно съм се изказал грубо? Цитирай
kwotsen Отговорено Юли 18, 2018 Автор Отговорено Юли 18, 2018 "...докато на живо все още не е измислен толкова интелигентен tune-коректор, който да се справи с такава задача..." Не мисля, че Autotune не би се справил с грешките ми, а и аз никъде не съм заявил, че искам да пея на живо, за да ми даваш подобни съвети. Аз не разбрах поста ти за студиото и за пеенето на живо - нито ще издавам песни, нито ще правя концерти, това мнение според мен нямаше смисъл. И не, не търся похвала, но не мисля, че твоя пост беше някаква критика или посочване на грешки. Едва ли ти от самото начало си пял добре (не съм чувал пеенето ти и не знам как е било, само предполагам) и би искал да ти помогнат, нали. Аз помолих за помощ, дадоха ми се съвети, които аз се стараех да изпълня, и попитах има ли подобрение и върху какво още трябва да работя, а не за къде става гласът ми. Толкова, а ако някой реши, че темата вече няма смисъл, може да я заключи по свое усмотрение. Цитирай
yamaha Отговорено Юли 19, 2018 Отговорено Юли 19, 2018 Явно си схванал малко по-различно това, което съм писал в предишните си постове. Ето ти го малко по-разбираемо, но ще повторя, че никъде не съм искал да те нагрубя или иронизирам... Когато споменах за тон-коректорите...в последните години софтуерът/хардуерът дръпнаха много напред и с някои уреди/плъгини могат почти да се правят чудеса - нещо, което само преди 20-тина години беше невъзможно. Така че няма да е чудно ако след още някоя година изкарат нещо, което интелигентно да анализира пеенето, да отчита и големите отклонения от правилния тон и да ги фиксира там дето трябва, понеже на този етап все пак трябва да си близо до правилния тон (отдолу или отгоре), за да те фиксира до най-близкото. А относно пеенето на живо и в студио, предполагам знаеш, че в музикалния бизнес има 2 категории певци - такива, които пеят добре навсякъде и такива, дето звучат добре само на запис...и изобщо не говоря за начинаещи като теб, а за световноизвестни музиканти и групи. Ако ти на този етап пееш някъде на живо, пак ще си звучиш като на демотата, които помести, може би единствено с малко по-качествен звук - хората в темата ти споменаха неколкократно, че усвояването на тази дейност е дълга и трудна задача (а за вокалния педагог няма да се повтарям). Ако обаче дори и на този първоначален етап изпееш примерно първата песен от демото в някое студио и ако човекът там има достатъчно опит и търпение - ще се получи една приемливо звучаща песен, която няма да покори световните класации, но ще се слуша съвсем нормално и няма да прилича на пеене под душа. Това имах предвид, а ако съм искал да те нагрубя (нещо, което по принцип не правя) - то щеше да си проличи съвсем ясно, гарантирам ти го. Търсиш съвет - хората вече ти го дадоха...на този етап, на който си, само с "четене на статии, гледане на видеа и подражание" няма да се получи, трябва ти специалист, който системно да ти развие гласа. Просто това е пътят - чужд език може и да може да научиш сам с гледане и четене, но пеенето е по-различна дейност и включва множество компоненти и от нивото, на което си в момента, сам не виждам да може да се справиш. И последно - защо си мислиш, че аз съм певец след като пиша в тази тема? Специалността ми е пиано, по време на обучението ми съм пял в различни хорове, но никога не съм бил певец и не съм се имал за такъв, въпреки че пея точно, може би по причина, че съм абсолютист. Давам ти страничен съвет на база работата ми в студиото, където през годините съм записвал трицифрено число такива тийнеджъри като тебе - някои пеещи изключително добре (просто си го носят, а и въпреки това ходят при вокален педагог), но голяма част от тях, начинаещи и с много проблеми в интонирането. Та...толкова от мен, изписах доста неща, а и не виждам нещо за допълване в бъдещи постове. Цитирай
kwotsen Отговорено Юли 21, 2018 Автор Отговорено Юли 21, 2018 Благодаря за съветите. Чак като прочетох вече написаното мнение осъзнах как е прозвучало. Ще се постарая да намеря и педагог и да работя върху грешките ми. Още веднъж благодаря! Цитирай
kwotsen Отговорено Май 4, 2019 Автор Отговорено Май 4, 2019 Здравейте отново след почтии година май стана... През това време се постарах наистина да подобря тоналността, тактуването... И мисля, че се получи един като цяло добър резултат. Ето тук ви пускам акапела на една немска песен на Nena "Irgendwie, irgendwo, irgendwann" (по-късно ще добавя и инструментал и може да ви публикувам и крайния резултат). https://vocaroo.com/i/s1wZPYH8Oap4 Надявам се наистина да се забелязва подобрение :) Ще се радвам да чуя мнението ви. Цитирай
kwotsen Отговорено Май 4, 2019 Автор Отговорено Май 4, 2019 Ето я и финалната версия с инструментала: https://drive.google.com/open?id=14Uk5-wfxnP0IwVKW3vHZEafJAi_vFthv Цитирай
Recommended Posts