ares98 Публикувано Февруари 2, 2017 Публикувано Февруари 2, 2017 С какво се почиства кленовия гриф, четох че лимоновите препарати не са подходящи за това дърво? Цитирай
dushkov Отговорено Февруари 2, 2017 Отговорено Февруари 2, 2017 Аз чистя с musicnomad f-one oil Изпратено от моят Lenovo Z90a40 с помощта на Tapatalk 1 Цитирай
Trysth Отговорено Февруари 2, 2017 Отговорено Февруари 2, 2017 И аз него ползвам, супер доволен съм. 1 Цитирай
sunsleeper Отговорено Февруари 2, 2017 Отговорено Февруари 2, 2017 Ако имаш предвид кленов фингърборд - масла не се ползват, защото кленовите фингърборди почти винаги са лакирани. 1 Цитирай
ciriljhonson Отговорено Февруари 3, 2017 Отговорено Февруари 3, 2017 Като изключим търговските марки и препарати и евентуално питаш за алтернативни методи. Един от тях е бензин за запалки, мека кърпа, стара четка за зъби и мерак. МНОГО ВНИМАВАЙ! Не прекалявай с бензина, използвай само по фретборда, посредством леко навлажненото парцалче. В крайна сметка "мръсотията" е мазнина, прах и пот, натрупани от твоите ръце. Всичко което ги разтваря, но не разтваря лака, е О.К. Цитирай
Jim-ph Отговорено Февруари 3, 2017 Отговорено Февруари 3, 2017 банзин е гарантиран вариант. Само че мириши гадно по времето. Цитирай
jorog Отговорено Февруари 3, 2017 Отговорено Февруари 3, 2017 Както казаха ,течност за запалки Зипо (Zippo Lighter Fluid).Ако е попила пот и мазнотия(мръсотия) във дървесината ,то е малко вероятно да се изчисти напълно.Може да се ползва също флакон с помпа http://www.musicworld.bg/bg/m_2840000/i_40317/Gibson_AIGG_910.html Цитирай
therealbadmadafaka Отговорено Февруари 6, 2017 Отговорено Февруари 6, 2017 Само едно уточнение към автора - лимоновото масло е противопоказно не за дървото, а за лака с който са финиширани почти всички кленови фингърбордове. Доста хора си ги "модват" като махат лака и стигат до голото дърво и в такава ситуация не знам да има нещо противопоказно. Като чистиш с разстворител внимавай да не прекалиш и да съсипеш лака по фингърборда. Цитирай
Recommended Posts