Rubi Публикувано Януари 17, 2017 Публикувано Януари 17, 2017 (Редактирано) Здраейте, От вратата ще кажа, че съм пълен аматьор във вокалната техника. По стечение на обстоятелствата трябва са помогна с оборудването на едно студио. Моля за конкретни предложения за микрофон за студиен запис и такъв за лайв. Знам че зависи от стил и вокал, затова ми трябват по-универсални неща. И двата микрофона ще се използват главно за рок и метъл. Бих питала в магазин, но там просто ще ми дадът нещо скъпо. Не сме цъфнали и вързали с парите, но искам нещата да са на ниво. Ако има по-евтини варианти със същото качество ще е още по-добре. Предварително благодаря за информацията. Редактирано Януари 17, 2017 от Rubi Цитирай
yavortotev Отговорено Януари 17, 2017 Отговорено Януари 17, 2017 Аз си купих Shure Beta SM58 и съм много доволен от него. Бях го взел на промоция от Factor за 288 лв. Горещо препоръчвам Цитирай
Rubi Отговорено Януари 17, 2017 Автор Отговорено Януари 17, 2017 Той върши ли работа за студиен запис? Цитирай
merekh Отговорено Януари 17, 2017 Отговорено Януари 17, 2017 (Редактирано) Здравей тук може да чуеш звука на SM58 в сравнение със други скъпи студийни микрофони. Аз харесвам бетата 58 повече от SM58 Който от двата да вземеш няма да сбъркаш а защо не и SHURE SM86 който е кондензаторен. Иначе моят любим микрофон е beta 87 на който имам безжична версия а с кабелния съм пял няколко пъти от един приятел невероятен е. Който и да вземеш няма да сбъркаш но бета 58 е идеален! Редактирано Януари 17, 2017 от merekh Цитирай
merekh Отговорено Януари 17, 2017 Отговорено Януари 17, 2017 (Редактирано) Микрофоните на мен ми са слабост и ще се изкуша да ти дам някои линкове.... Mariah Carey и цялата група с Shure Sm 58 Марая Кери отново със Shure sm58 както и вокалите Mariah Carey - Shure beta 87 Ariana Grande & Pati Labelle и двете със Shure sm58 / безжична версия UR2 около 7000 лева бройката най- висок клас. https://www.youtube.com/watch?v=anj1JNk0VIY Mariah Carey Shure sm58 / безжична версия UR2 около 7000 лева бройката най- висок клас. Във повечето музикални формати ползват SHURE beta 58 i или beta 87 безжични версии. Това изпълнение е със shure beta 87 безжична и журито не повярва, че пее на живо https://www.youtube.com/watch?v=8etPN7Or8ZE Дадох ти защото микрофоните ми са слабост като видя клипче и първото нещо което виждам е модела на микрофона успех Редактирано Януари 17, 2017 от merekh Цитирай
yavortotev Отговорено Януари 17, 2017 Отговорено Януари 17, 2017 Когато аз си купувах микрофона се чудех много, дали да си взема обикновена 58-ца или бетата и реших да дам 100 лв повече и да си взема бетата, за което не съжалявам изобщо Лично на мен SM58 не ми допадна много, а колкото до бетата, да, става за записи, при това не отстъпва на доста кондензаторни микрофони Цитирай
iliev.p Отговорено Януари 20, 2017 Отговорено Януари 20, 2017 Rubi,тези двата микрофона са подходящи заради цената,но има разлика м/у тях,обикновения Шур не изиква много добра микрофонна техника,но бетата изисква,доста труд трябва. Цитирай
asan79onbashi Отговорено Януари 31, 2017 Отговорено Януари 31, 2017 Здравейте,всеки един от вас е посочил една и съща марка микрофон.Горе-доло фаворитите са два модела : Shure sm58 и SHURE beta 58.Това ли е най-качественото за тези пари? Все пак за студийна работа кое е за предпочитане,нашите фаворити или кондензаторен микрофон?Понеже съм виждал кондензаторни от сорта на BEHRINGER за едни 100 лв.Надявам се ме разбирате какво имам предвид и какво питам? Ако все пак ни трябва микрофон само за запис,ще се ползва само със слушалки и се изисква възможно повече качество? Цитирай
iliev.p Отговорено Февруари 2, 2017 Отговорено Февруари 2, 2017 Асане,за студийни записи си трябва кондензаторен микрофон,но за 100 лева не търси качество.За Шуровете ,и двата са универсални за живи участия,това че ги ползват и за запис, сигурно защото знаят как звучи гласът им, и са свикнали с тях(евтин кондезаторен е много голям компромис,парите все не стигат). Цитирай
Heartman Отговорено Февруари 2, 2017 Отговорено Февруари 2, 2017 Беринджъра, не е крайно лош кондензаторен микрофон, но е на последно място за студийни записи.Шуровете са за лайв.Не знам някой да записва с тях в студио.(не че не може)Хубави студийни микрофони правят Neumann, Rode.Имат много модели.Има и много други марки, но не са евтини. 2 Цитирай
iliev.p Отговорено Февруари 3, 2017 Отговорено Февруари 3, 2017 Heartman,тенкю явно от проби,мойто е от практиката,требе си кондензаторен за запис,струва пари Асане,но имаш запис. 1 Цитирай
iliev.p Отговорено Февруари 3, 2017 Отговорено Февруари 3, 2017 Rubi,нема да се разминете с покупката на кондезаторен за студиен запис,и вложете парички,иначе е компромис.А шуравете за лайв са задължителни,по натам и други могат да допълнят гира.Важното е да сте сериозни и да си заслужат подготовките. Цитирай
asan79onbashi Отговорено Март 2, 2017 Отговорено Март 2, 2017 Благодаря горе-долу потвърдих впечатленията си със вашите и мисля че ми стана ясно какво е нужно за добър вокал при запис. Цитирай
yamaha Отговорено Март 5, 2017 Отговорено Март 5, 2017 Ще споделя скромното си мнение за двата микрофона на Шур. Не съм вокалист, но понеже дълго време съм ползвал и двата - SM58 и оригиналният Beta58 (без буквата "A"), наблюденията ми са, че първият е малко по-постничък като звук, но пък много универсален за различни видове гласове, докато вторият е по-сочен и е подходящ за по-бедни на обертонове гласове - това е лично мнение разбира се. Що се отнася до кондензаторните микрофони - от много години работя с такива (Rode, Neumann, MXL и др.), но ако помещението в което ще се записва не е акустически добре обработено е възможно дори да се получи обратен ефект на този, който се очаква от кондензаторен микрофон. Хубавото е, че напоследък на пазара излезнаха евтини кондезаторни микрофони, които вършат прекрасна работа в едно хоум студио, но не смятам да цитирам модели, че да не ми ги биете по главата после ако случайно не ви харесат. ...още повече, че не "работя" метъл и нямам никакъв поглед върху изпълненията в този жанр. Цитирай
Recommended Posts