Delyan Публикувано Март 2, 2005 Публикувано Март 2, 2005 Да запитам: Има ли някой, който да е ползвал/пробвал и двете марки струни. Интересува ме за електрическа китара. Кажете ми как ви звучат едните, как другите. Ако някой може и да направи сравнение на един и същи размер от двете фирми направо ще съм страшно благодарен. Питам, защото от дълго време ползвам Ernie Ball 9-ки. D'Addario никога не съм пробвал и съм чувал много противоречиви мнения. Мерси ви много предварително!!! Цитирай
Burton Отговорено Март 2, 2005 Отговорено Март 2, 2005 (Редактирано) Свирил съм няколко пъти с ErnieBall...по принцип свиря с D'dario от доста време и съм изключително доволен...Инъче ми е трудно да намеря съществена разлика в звука между двете марки :think: ...някои казват че ErnieBall издържали повече, незнам...Мога да ти кажа със сигурност обаче че ако си вземеш D'dario няма да съжаляваш :guitar: Редактирано Март 2, 2005 от Burton Цитирай
Baby Thomas Отговорено Март 2, 2005 Отговорено Март 2, 2005 Аз съм пробвал и двете. Все размер от 9 до 52. D'Addario ме изненадаха приятно с външен вид и опаковка, както и с различните цветове "топчета" за всяка струна - ако някой е по-сляп и няма шублер На втората седмица всичкото никел падна и струните станаха тел. За мен са гадни. Това е! Earny Ball ми харесаха повече, а най-много от всички се кефя на Yamaha Heavy Bottom. За съжаление последните 2-3 пъти нямах късмет да си намеря такива... Цитирай
spotlight_kid Отговорено Март 2, 2005 Отговорено Март 2, 2005 Да запитам:Има ли някой, който да е ползвал/пробвал и двете марки струни. Интересува ме за електрическа китара. Кажете ми как ви звучат едните, как другите. Ако някой може и да направи сравнение на един и същи размер от двете фирми направо ще съм страшно благодарен. Питам, защото от дълго време ползвам Ernie Ball 9-ки. D'Addario никога не съм пробвал и съм чувал много противоречиви мнения. Мерси ви много предварително!!! сега в момента съм с Ърни Бал 9/43 но нещо не ме кефят особенно...не знам може би е до вкус но на мен лично не ми допадат Цитирай
Delyan Отговорено Март 2, 2005 Автор Отговорено Март 2, 2005 сега в момента съм с Ърни Бал 9/43 но нещо не ме кефят особенно...не знам може би е до вкус но на мен лично не ми допадат Какви други си пробвал и какво не ти харесва в тези? Цитирай
spotlight_kid Отговорено Март 2, 2005 Отговорено Март 2, 2005 сега в момента съм с Ърни Бал 9/43 но нещо не ме кефят особенно...не знам може би е до вкус но на мен лично не ми допадат Какви други си пробвал и какво не ти харесва в тези? ами както се казва на наш жаргон девятката ми "удря" преди като бях с Ямаха/май последно свирих с ямаха/нямаше такъв проблем а като сложих тези струни със същите патчове на процесора става гадно...имаше и едни немски струни които много ме кефиха но утре ще се опитам да намеря опаковката защото не помня как се казваха.. Един съвет : Тука може да прочетеш хиляди мнения и всички да са коренно различни..както гласи една древна римска поговорка:"Когато става въпрос за вкусове няма място за спор"..избери си струни които ти допадат като звук ...може да инвестираш в няколко комплекта Цитирай
Delyan Отговорено Март 2, 2005 Автор Отговорено Март 2, 2005 :"Когато става въпрос за вкусове няма място за спор"..избери си струни които ти допадат като звук ...може да инвестираш в няколко комплекта Аз от няколко години свиря с един и същи модел. Не че не ми харесва - напротив. Но D'Addario, като известна марка, никога не съм ги пробвал. Както и много други. Затова питам. Може и да има нещо, което да ми хареса повече и ми е интересно мнението и на други хора. Цитирай
DaftFunk Отговорено Март 2, 2005 Отговорено Март 2, 2005 (Редактирано) ЪрниБол ... аз само такива ползвам 10-ка Мноого са корави наистина ... най-коравите в буквален смисъл които съм ползвал ... Само дето снощи скъсах 5-та ама Саундгардън са виновни :"Когато става въпрос за вкусове няма място за спор" yeah !!! а в оригинал : "Degustibus non est diasputandum .... " мнгоо я обичам тази поговорка ! Прави са римляните! Редактирано Март 2, 2005 от DaftFunk Цитирай
AXE Отговорено Март 3, 2005 Отговорено Март 3, 2005 Не намирам особена разлика. Пък и не съм си поставил за цел да търся. Просто струни като струни. Искам да пробвам сега тия DR дето Дайм свири с тях - казва че се разпъвали много лесно в началото. Да видим. Цитирай
Fenix Отговорено Март 3, 2005 Отговорено Март 3, 2005 Да запитам:Има ли някой, който да е ползвал/пробвал и двете марки струни. Интересува ме за електрическа китара. Кажете ми как ви звучат едните, как другите. Ако някой може и да направи сравнение на един и същи размер от двете фирми направо ще съм страшно благодарен. Питам, защото от дълго време ползвам Ernie Ball 9-ки. D'Addario никога не съм пробвал и съм чувал много противоречиви мнения. Мерси ви много предварително!!! Аз съм ползвал и двете. Първо свирих към 1 година на Ърни и сега съм с Д'Адарио. И двете 9ки мога да сравнявам. ами това което ми прави впечатление е, че Д'Адариото имат по-голяма дължина на тона, но за сметка на това той прекъсва някак... внезапно. Общо взето не заглъхва по-дълго време от Ърни Бола, но в един момент много бързо го изчезва. Аз заради въпросния sustain почнах да си ги купувам, ма мисля пак да пробвам Ърни, може нещо да не съм слушал както трябва преди.... Но основно Д'Адарио са 8,50 а Ърни 11 и аз много често като скъсам само заради това си взимам Д'Адарио Цитирай
AXE Отговорено Март 3, 2005 Отговорено Март 3, 2005 Абе състейн Състейн има техниката на Гари Муур :guitar: Това с което аз свиря въобще не може да се мери с неговата техника Цитирай
Snowwhite Отговорено Март 3, 2005 Отговорено Март 3, 2005 Аз пък съм по-доволна от D'Adario-то.Може би е и защото директно започнах с 11-ки,които като цяло са ми по на сърцето,но няма как от един номер разлика чак толкова осезаемо повече да им се изкефя.Но тука наистина си е до " опит - грешка ; проба - попадение " и т.н. Цитирай
vovcho Отговорено Март 3, 2005 Отговорено Март 3, 2005 А бе намери комплект, който и да ти е удобен. Преди с какво ли не съм свирил. Fender, Yamaha, Sit(тея не са лоши между другото), Ernie Ball с тях най-вече и един път D'addario обаче бяха 12ки и ги смених на бързо, щото обичам нормална настройка. Та тъй. Мога да ти кажа, че сега преди няколко месеца просто открих моя комплект. Ernie Ball 9-46 Hybrid Slinky и ми е много яко. Горните дебели както си ги обичам, а долнути ем не са некви супер тънки ем си правя бендове и работи и т.н. без проблем. Та търси си. Пробвай. :hello: Цитирай
Yiwigi Отговорено Март 3, 2005 Отговорено Март 3, 2005 А аз съм свирил и с двата вида, но да ти кажа лично на мен Дадарио не ми харесаха: не ми бяха удобни на пипане, а и единият път изглежда случих на калпав комплект и една седмица след като ги сложих се скъсаха две от шестте (и то не по моя вина ) Сега съм с Ърни бол 10-ки и съм много доволен. Мисля сега да пробвам този втория хибрид на Ърни бол с първите три 10-ки и другите три на 11-ките. Но иначе 10-ките са супер удобни, пък и по-бавно се износват Цитирай
metalhammer Отговорено Март 3, 2005 Отговорено Март 3, 2005 Според мене номера е да улучиш добро менте. Всичките струни дето ги продават тука са яко менте. Навремете ми донесоха едни ърни бал от гермнания - баси струните супер звук-супер мноо изкараха.От тогава такива струни не съм имал ( Цитирай
Recommended Posts